Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Η στεναχώρια να γίνει πείσμα και ν’ αντιδράσουμε»

«Η στεναχώρια να γίνει πείσμα και ν’ αντιδράσουμε»

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το αυριανό παιχνίδι με την Μακάμπι για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως η στεναχώρια που προκλήθηκε μετά την βαριά ήττα στην Βιτόρια την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να μετατραπεί σε πείσμα. 

«Έχουμε αύριο ένα σημαντικό παιχνίδι και πάλι, με μία ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη. Μια ομάδα που παίζει πολύ καλά επιθετικά, με ταχύτητα. Για εμάς είναι ζητούμενο να επιστρέψουμε στις νίκες, είναι σημαντικό να κάμψουμε μετά την πολύ κακή εμφάνιση με την Μπασκόνια. Να δείξουμε ξανά το καλό μας πρόσωπο, αυτό θέλουμε όλοι. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την άμυνα, να σταματήσουμε το εύκολο καλάθι που βάζουν και από την πλευρά μας, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, να βγάλουμε εύκολα καλάθια και στο σετ παιχνίδι να έχουμε υπομονή, να διαβάσουμε σωστά και να βρούμε καλές επιλογές. Θέλουμε να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί πλέον όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα για να διατηρηθούμε ψηλά και θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό. Πιστεύω με τον κόσμο στο πλευρό μας, θα μπορέσουμε να κερδίζουμε το αυριανό παιχνίδι». Σημείωσε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Αν αυτή η στιγμή είναι η δυσκολότερη, καθώς η ομάδα καλείται να επανέλθει μετά την σκληρή ήττα από την Μπασκόνια στις νίκες:

«Είναι δύσκολη, αλλά όχι η δυσκολότερη. Ήταν μια βραδιά που δεν τιμάει κανέναν, αλλά έχουν υπάρξει και πιο δύσκολες μέσα στην σεζόν. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι γι’ αυτό που έγινε, αλλά αυτή η στεναχώρια πρέπει να γίνει πείσμα και ν’ αντιδράσουμε».

Για το πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα στα τελευταία παιχνίδια, κάτι που φαίνεται ότι επηρεάζει την ψυχολογία των παικτών

«Όντως με την Μπασκόνια χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Αυτό ήταν δείκτης και της ψυχολογίας μας και κάπου εκεί αδυνάτισε και η άμυνά μας. Δεχτήκαμε εύκολα καλάθια. Σίγουρα πρέπει ν’ αντιδράσουμε σε αυτό, πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο σκληροί. Κάθε φορά που σουτάρουμε, θα πρέπει να πιστεύουμε στο σουτ μας. εγώ πιστεύω στους παίκτες μου και τις δυνατότητές τους. είναι θέμα πνευματικό, αν χάσουμε ένα και δύο σουτ, να είμαστε έτοιμοι να βάλουμε το τρίτο. Όταν είσαι ελεύθερος, πρέπει να σουτάρεις».

Για τα πολλά παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα, μέσα σε λίγες μέρες:

«Το ότι έχουμε πολλά ταξίδια αυτό το διάστημα, από την μία είναι δύσκολο να το διαχειριστείς και να προετοιμαστείς, αλλά από την άλλη σε ωθεί το πρόγραμμα να ξεπερνάς το επόμενο παιχνίδι. είναι μια καλή ευκαιρία για να μπούμε στο επόμενο παιχνίδι, ν’ αντιδράσουμε και να παίξουμε καλά. Αυτό θέλουμε αύριο».

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...