Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ασίστ στο χαμόγελο, γκολ στη ζωή

Ασίστ στο χαμόγελο, γκολ στη ζωή

gmat7162

Ο Ολυμπιακός και η UNICEF αγκάλιασαν τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα! Ιντέγε και Μαζουακού μοίρασαν δώρα και χαμόγελα στα παιδιά!

Η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι κομμάτι της ύπαρξης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Όπως κομμάτι του μεγαλείου του Συλλόγου μας είναι και η δράση του, απέναντι σε κάθε μορφής δυσκολία, η οποία ταλανίζει την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι νίκες, οι τίτλοι, οι διακρίσεις, μεγαλώνουν τον θρύλο του Θρύλου μας, όμως μαζί με αυτά, δίπλα-δίπλα, μπαίνουν τα παιδικά χαμόγελα, η ευτυχία εκείνων που βρίσκονται σε ανάγκη, η ανακούφιση όσων δεν μπορούν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα…

Η τεράστια πρωτοβουλία του Ολυμπιακού και της UNICEF, η σπουδαία αυτή συνεργασία, διαρκώς μεγαλώνει. Αναπτύσσεται. Ανοίγει νέους ορίζοντες και δρόμους προς μια καλύτερη ζωή, για τα παιδιά, το «αύριο» αυτού του κόσμου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος δωρητής στην εκστρατεία της UNICEF 100% Campaign που υποστηρίζει προγράμματα ανοσοποίησης σε όλο τον κόσμο. Από το 2013 οι συνεισφορές του Ολυμπιακού έχουν συμβάλει στην προστασία ενός εκατομμυρίου μωρών, την υποστήριξη εκστρατειών κατά της πολιομυελίτιδας και την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τομέα της υγείας!

Η προσφορά, όμως, δεν σταματά εκεί. Η φυσική παρουσία των πρεσβευτών του Ολυμπιακών, των ποδοσφαιριστών του, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, είναι διαρκής. Το μεσημέρι της Τρίτης, στο επίκεντρο βρέθηκαν εκ νέου τα παιδιά. Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, το παρών έδωσαν οι άσοι του Θρύλου Brown Ideye και Arthur Masuaku. Βρέθηκαν κοντά στα μικρά παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται εκεί και πέρασαν το μεσημέρι μαζί τους, προσφέροντάς τους, όχι μόνο χαρά, αλλά και πολλά δώρα!

Μοίρασαν καινούριες μπάλες του Ολυμπιακού μας (στους αθλητές εκεί και όχι μόνο), παιχνίδια, παζλ, τετράδια ζωγραφικής και ξυλομπογιές, λούτρινα κουκλάκια, κάθε είδους παιχνίδι το οποίο μπορεί να κρατήσει απασχολημένα τα μικρά παιδιά, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν, μακριά από τις πατρίδες τους. Τα χαμόγελα πλημμύρισαν την καρδιά και οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γελούσαν επίσης, ευτυχισμένοι και οι ίδιοι που μπόρεσαν έστω και για λίγη ώρα να κάνουν τα παιδάκια χαρούμενα! Με τη βοήθεια των ανθρώπων της UNICEF, οι δύο «ερυθρόλευκοι» άσοι μοίρασαν τα δώρα και στη συνέχεια έκαναν και εκείνοι αυτό που αγαπούν περισσότερο από όλα: Έπαιξαν μπάλα!

Στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα δεν φιλοξενούνται μόνο παιδιά, αλλά και ενήλικες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της διανομής των δώρων έπαιζαν ποδόσφαιρο, στο προαύλιο του κέντρου φιλοξενίας. Ο Brown Ideye και ο Arthur Masuaku ζήτησαν να παίξουν μαζί τους και οι πρόσφυγες τους δέχθηκαν με μεγάλη χαρά! Οι δύο ομάδες χωρίστηκαν και το παιχνίδι άρχισε! Οι δύο άσοι του Θρύλου έπαιξαν -για λίγο μόνο- ως αντίπαλοι, μαρκάροντας ο ένας τον άλλο και «φτιάχνοντας» με τους συμπαίκτες τους, πρόσφυγες, μερικές πραγματικά υπέροχες φάσεις! Στο ένα τέρμα καθόταν ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, ενώ με την άλλη ομάδα έπαιξε, στο τέρμα, ο κ. Ηλίας, Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της UNICEF Ελλάδας! Το φιλικό συντόνιζε η κα. Βερούσκα Γεωργαντή, Υπεύθυνη Συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη UNICEF!

Τα χειροκροτήματα έδιναν και έπαιρναν και ήταν πραγματικά ευχάριστο για όλους το να βλέπουν αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι περνούν τόσο δύσκολα στη ζωή τους, να μπορούν να χαμογελούν και να ξεχνούν για λίγη ώρα τα βάσανά τους. Όταν οι δύο παίκτες της ομάδας μας αποχώρησαν από το παιχνίδι, εκείνο συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και τα χαμόγελα καλά κρατούσαν! Λίγο πριν αποχωρήσουν από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, οι Ιντέγε και Μαζουακού εξέφρασαν στην κάμερα του Olympiacos TV την αστείρευτη χαρά τους, για την παρουσία τους εκεί, αλλά και την περηφάνια τους, που είχαν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί του έργου της UNICEF και τουΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

«Νιώθω πραγματικά μεγάλη ευγνωμοσύνη που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε μία τόσο σημαντική ενέργεια, όπως αυτή εδώ σήμερα! Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά την αξία όσων κάνει η UNICEF και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι βοηθάνε πραγματικά όλα τα παιδιά τα οποία βρίσκονται σε ανάγκη. Εμβολιάζουν μωρά, κάνουν πραγματικά τα πάντα για να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να προχωρήσουν μπροστά.

Με γεμίζει πραγματικά ευγνωμοσύνη και νιώθω υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την πρωτοβουλία.

Είμαι επίσης υπερήφανος για τον Σύλλογό μου, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ο οποίος μπορεί και βοηθάει με κάθε τρόπο στην ευτυχία αυτών των ανθρώπων, αυτών των παιδιών. Το να μπορούμε να προσφέρουμε χαμόγελο σε αυτά τα παιδιά είναι κάτι υπέροχο. Ο Πρόεδρός μας κάνει κάτι πολύ σημαντικό και είμαι πολύ περήφανος για αυτό.

Το να είμαι εδώ μαζί τους, έστω και για λίγο, για λίγη ώρα, και να τους δίνω χαρά, με κάνει και εμένα να παίρνω χαρά», επεσήμανε ο Arthur Masuaku.

«Είναι πολύ σημαντικό, το ότι έχουμε έρθει εδώ σήμερα, να δούμε από κοντά αυτούς τους ανθρώπους. Υποφέρουν πολύ. Μετά από όλα όσα έχουν περάσει στη ζωή, είναι το καλύτερο πράγμα για τη UNICEF και τον Ολυμπιακό το να βρίσκονται εδώ και να βοηθούν με ό,τι έχουν στη διάθεσή τους.

Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Ολυμπιακό και τη UNICEF για αυτές τις ευγενικές χειρονομίες προς τους ανθρώπους αυτούς -και όχι μόνο. Το να βλέπω όλα αυτά τα παιδιά εδώ είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για εμένα προσωπικά. Έχουν όνειρα αυτά τα παιδιά, να ζήσουν τη ζωή τους, όμως εκείνη δεν τους τα έχει φέρει όπως εύχονταν.

Ερχόμενος σήμερα εδώ, είδα μερικούς πιθανούς αυριανούς ποδοσφαιριστές (σ.σ. χαμογελώντας και εννοώντας το πόσο απόλαυσε το παιχνίδι μαζί τους). Ανθρώπους οι οποίοι αύριο-μεθαύριο θα μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνία. Είναι καλό το να μπορούμε να τους βοηθήσουμε, προσφέροντας ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας και χαίρομαι που ήρθαμε σήμερα εδώ για να τους στηρίξουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο Brown Ideye.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Ο Ράιτ είναι απαραίτητος αν και “περισσεύει”!

Η παραμονή του Μόζες Ράιτ στον Ολυμπιακό αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την ομάδα, ...

Βρείτε μας στο Twitter