Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Κλειδί το ότι μειώσαμε γρήγορα»

«Κλειδί το ότι μειώσαμε γρήγορα»

Η άμεση αντίδραση του Ολυμπιακού όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με δέκα πόντους, ήταν σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο το κλειδί της σημερινής νίκης.

«Ήταν ένα ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του, ένα όχι καλό ποιοτικά παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη για εμάς κι επίσης πολύ σημαντικό ότι δεν πανικοβληθήκαμε. Δείξαμε άλλη μια φορά χαρακτήρα και πως όταν παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο, ανταποκρινόμαστε πολύ καλύτερα. Μετά το τάιμ-άουτ ηρεμήσαμε. Βάλαμε δύο μεγάλα σουτ και μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι. Μειώσαμε γρήγορα στους 4 πόντους. Ήταν κλειδί η αντίδρασή μας αυτή, όπως και το πρώτο ημίχρονο που ήμασταν πίσω με 7 πόντους και με κάποιες καλές άμυνες κι εύκολα καλάθια επιστρέψαμε. Ήταν δυο σημεία του παιχνιδιού καίρια. Μετράει η νίκη, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Τώρα η πίεση μεταφέρεται στο στρατόπεδο των αντιπάλων.

Να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συμπαράσταση. Θέλω κόσμια συμπεριφορά και με σεβασμό απέναντι στον κάθε αντίπαλο». Σημείωσε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Τι είπε στους παίκτες του στο τάιμ-άουτ, όταν η ομάδα βρέθηκε πίσω με 10 πόντους:

«Εκείνο το τάιμ-άουτ ήταν πολύ χρήσιμο, όταν βρεθήκαμε πίσω με δέκα πόντους. Προσπάθησα να ηρεμήσω την ομάδα, έπρεπε να γυρίσουμε τον διακόπτη. Πιστεύω αυτό έγινε και γι’ αυτό γυρίσαμε το ματς. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα που φάνηκαν, βγήκαν μπροστά και τους αξίζουν συγχαρητήρια για το πάθος την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα. Όσον αφορά τον Γκριν, έχει γυρίσει το πόδι του… Θα δούμε αύριο».

Τι βοήθησε την ομάδα να φτάσει στην ανατροπή:

«Είναι νομίζω συνδυασμός της προσωπικότητας και της ηρεμίας που υπάρχει στην ομάδα. Αυτό είναι σημαντικό και βοηθάει τους παίκτες να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να διαβάσουν σωστά το παιχνίδι, κάτω από την πίεση του αγώνα».

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

“Εμείς και η Μπαρτσελόνα!”

“Απόψε εκατομμύρια κόσμος δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Το να παίζει ο Ολυμπιακός σε ...