Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Τον σεβασμό δεν τον αγοράζεις»

«Τον σεβασμό δεν τον αγοράζεις»

Ο σεβασμός είναι κάτι που δεν αγοράζεται, αλλά κερδίζεται και ο Ολυμπιακός με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια τα έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων, όπως σημείωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Διαβάστε όλα όσα είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, στην συνέντευξη Τύπου του Final 4:

«Οι μνήμες είναι υπέροχες. Εδώ κερδίσαμε το τρόπαιο, ένα τρόπαιο που βοήθησε αυτή την ομάδα να «μεγαλώσει» ν’ αυξήσει τον πνευματικό της χαρακτήρα. Σίγουρα έχουμε πολύ όμορφες μνήμες, αλλά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παρόν και ανυπομονούμε για τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα τα τελευταία χρόνια με back to back κατακτήσεις:

«Νιώθω πολύ περήφανος για την ομάδα μου, που πέτυχε όλα αυτά στο παρελθόν. Όλοι το ξέρουν πως δεν είναι εύκολο και απαιτούνται θυσίες για να συμβεί κάτι τέτοιο. Τον σεβασμό στην ζωή και στον αθλητισμό δεν μπορείς να τον αγοράσεις, πρέπει να τον κερδίσεις από τους αντιπάλους σου και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της ομάδας».

Για την ικανότητα που έχει να εμφανίζεται και να κάνει την διαφορά στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν:

«Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, δεν έχει να κάνει μόνο μ’ εμένα ή με κάποιον άλλον παίκτη. Όλες οι ομάδες δίνουν τα πάντα για να βρούνε την χημεία τους, μοιράζοντας τις ευθύνες τους. Σ’ εμένα η ομάδα δίνει περισσότερες ευθύνες, αλλά όλη δουλεύει σ’ αυτό και το πιο σημαντικό για εμένα είναι όλοι να κάνουν το καλύτερο που μπορούν, για να επιτευχθεί ο στόχος. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό, το άθλημα είναι ομαδικό. Όλοι κερδίζουν και όλοι χάνουν».

Πως έχει στο μυαλό του το αυριανό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ:

«Πρώτα απ’ όλα απολαμβάνω να παίζω μπάσκετ, το προτιμώ. Θα είναι πραγματικά σκληρό παιχνίδι, η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες, με πολύ καλή οργάνωση και ηγέτες στο παρκέ. το πιο σημαντικό πιστεύω είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ν’ ακολουθήσουμε το πλάνο παιχνιδιού. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και ν’ ακολουθήσουμε το πλάνο».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...