Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / «Συγκέντρωση, ποιότητα και πάθος»

«Συγκέντρωση, ποιότητα και πάθος»

Τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει αύριο στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός, τόνισε ο Μάρκο Σίλβα.

Συγκέντρωση, ποιότητα και πάθος θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός στο αυριανό ματς, προκειμένου να πάρει τη νίκη και την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League, σύμφωνα με τον Μάρκο Σίλβα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

«Πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί αύριο. Πολύ πιο προσεκτικοί στα λάθη που έγιναν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο αλλά δεν έχουμε αμφιβολία πως μπορούμε να τα καταφέρουμε». Τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για το πως θα παίξει αύριο και το εάν θα βάλει τον Καμπιάσο:

«Σίγουρα όπως λένε και στην Πορτογαλία η αρχή είναι το πιο σημαντικό. Έχει μεγάλη σημασία το πως θα αρχίσουμε. Ιδανικό να βάλουμε 2 γκολ στην αρχή και μετά να πάμε έτσι. Το σημαντικό είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και μετά να έχουμε υπομονή για να κρατήσουμε έτσι το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Το γεγονός πως είναι εδώ ο Καμπιάσο δεν σημαίνει πως θα είναι στους 11. Δεν είναι κριτήριο η συνέντευξη Τύπου. Πολλές φορές παίζει ρόλο και η γλώσσα, όπως ο Ντα Κόστα την προηγούμενη εβδομάδα που επειδή μιλούσε γαλλικά εξυπηρετούσε την συνέντευξη. Δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε αυτό».

Για την προϊστορία που είναι αρνητική για τον Ολυμπιακό:

«Αυτά τα στοιχεία αφορούν στο παρελθόν. Άλλες χρονιές. Δεν μπορούν να μας επηρεάσουν. Μόνο ως στοιχείο που μπορούμε να ανατρέψουμε. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε αύριο, στην προετοιμασία μας και στο ότι πιστεύουμε στον εαυτό μας και στον κόσμο που μας πιστεύει. Τα σημαντικά είναι η απόδοσή μας, η απόδοση του αντιπάλου και το γεγονός πως θα είναι δύσκολο ματς αλλά και ο κόσμος μας και η στήριξή του».

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδραση και… σφυγμό μετά το 1-0 στο Βέλγιο:

«Συμφωνώ μαζί σας. Μετά το 1-0 μείναμε εκεί και δεν ήμασταν τόσο καταιγιστικοί και καλοί. Το συζητήσαμε και πιστεύουμε πως δεν θα συμβεί αύριο. Σημαντικό στοιχείο η έδρα μας και ο κόσμος και ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Άντερλεχτ έπαιξε έξυπνα και δίνοντας χώρους εκεί. Εμείς βλέπουμε πως το αυριανό ματς θα έχει άλλες συνθήκες σε σχέση με το 1ο ματς και ότι δεν θα γίνει ότι έγινε στο Βέλγιο».

Το εάν σκέφτεται δίδυμο στο κέντρο Μιλιβόγιεβιτς – Ζντιέλαρ ή την εμπειρία των Καμπιάσο – Τσόρι:

«Όχι δεν έχω διαφορετικά προβλήματα για τις αποφάσεις. Πάντα οι συνθήκες είναι οι ίδιες. Δεν έχει σημασία ποιος παίκτης θα είναι. Θα είναι οι καλύτεροι παίκτες που θα έχουμε. Περιμένετε μέχρι αύριο. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να μάθετε ποια θα είναι η 11άδα».

Για την αγωνιστική αξία της Άντερλεχτ:

«Κατά κανόνα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Όλοι έχουν αξία. Πόσο μάλλον στην Ευρώπη με το επίπεδο που είναι υψηλό και έχει ικανότητες. Είναι δύσκολος αντίπαλος με καλούς μεσοεπιθετικούς και δυνατούς παίκτες με ταχύτητα που μπορούν να κάνουν ζημιά. Στόχος δικός μας είναι η δική μας απόδοση. Να πιάσουμε εμείς υψηλό επίπεδο. Να σκεφτόμαστε την δική μας απόδοση και να σκεφτούμε τις δικές μας δυνάμεις. Η Άντερλεχτ έχει και καλά και κακά στοιχεία».

 Για το πως βλέπει την ομάδα και την φυσική της κατάσταση:

«Ωραία ερώτηση. Σε σχέση με την φυσική κατάσταση δοκιμάζοντας κάθε μέρα τους παίκτες παρά τις υψηλές απαιτήσεις τους βλέπω κάθε μέρα δυνατούς και έτοιμους να τα δώσουν όλα και το καλύτερο δυνατό. Σε θέμα τραυματισμών έχουμε τραυματίες αλλά είναι τέτοιοι που μπορούν να γυρίζουν γρήγορα. Η φυσική κατάσταση είναι αρκετά καλή. Καλή. Είμαι ικανοποιημένος από την κατάσταση. Είμαστε σε καλό επίπεδο για να παίξουμε σε καλά ματς. Σε προηγούμενα ματς δεν δείξαμε το καλύτερό μας δυνατό πρόσωπο αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση. Σε σχέση με τα τρία χαρακτηριστικά που θέλουμε αύριο μπορώ να σκεφτώ πολλά αλλά θα πω την συγκέντρωση, που είναι πολύ σημαντικό, δεύτερο στοιχείο η ποιότητα και εννοώ πολύ υπομονή και δύναμη στο παιχνίδι και τρίτο και πιο σπουδαίο το πάθος. Μία ομάδα όταν θέλει το αποτέλεσμα πρέπει να έχει πάθος για το ποδόσφαιρο, τη νίκη και το τι θέλει να κάνει εκείνη την στιγμή».

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Περί Ρατάο, Μόντες και λοιπές μεταγραφές του Ολυμπιακού

Ο Κορδόν, ο Ρατάο και ο Μόντες που “ενδιαφέρουν” τον Ολυμπιακό Μετά από λίγες εβδομάδες ...