Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Την ξαναπήρε την Πόλη!

Την ξαναπήρε την Πόλη!

εφες ολυμπιακος

Ο Βαλάντης Σιδέρης σχολιάζει το τεράστιο διπλό του Ολυμπιακού με 91-87 επί της Εφές, μοιράζει μπράβο αλλά ζητάει και μια μεταγραφή σε μια θέση που η ομάδα “πονάει”.

Απόψε είδαμε μια ματσάρα! Ένα τεράστιο παιχνίδι με πολλές εναλλαγές, σπουδαία καλάθια και φοβερή στρατηγική. Είδαμε και έναν Ολυμπιακό πυρπολητή που έβαλε φωτιά στα αποδυτήρια της Εφές και πήρε μια νίκη με πολύ μεγάλα καρύδια!

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις σ’ αυτό το ματς! Είδαμε τον Παπαπέτρου σέντερ, τον Στρόμπερι 4άρι, τον Γιανγκ να σωριάζεται σφαδάζοντας και μετά να ρίχνει και μια τάπα, τον Λοτζέσκι να μη μασάει, τον Χάκετ να τα δίνει όλα ακόμα και όταν του κόπηκε η ανάσα! Ήταν το πρώτο πραγματικό φετινό τεστ των δυνατοτήτων του Ολυμπιακού. Η Εφές είναι μια πανάκριβη ομάδα με καλό προπονητή, έπαιζε στην έδρα της και έπρεπε να κερδίσει για να μη μείνει κι άλλο πίσω στη βαθμολογία.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατέβασε έναν Ολυμπιακό διαβασμένο και κυρίως συγκεντρωμένο. Ακόμα κι αν είχε τον αρχηγό του σε κακή βραδιά, τον Γιανγκ στο παρκέ μόνο για 5 λεπτά και τον Χάντερ μετά από μια βδομάδα απραξίας. Βάλτε και τον Μιλουτίνοφ ο οποίος υπήρξε μόνο στο φύλλο αγώνα και θα καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η αποψινή νίκη.

Προσπάθησε λοιπόν ο πρωταθλητής Ελλάδος να παίξει την κλασική επιθετική του άμυνα, να τρέξει στο τρανζίσιον και να βάλει γενικά δύσκολα στην τουρκική ομάδα. Και τα κατάφερε. Ιδανικό ξεκίνημα με πλουραλισμό στο σκοράρισμα και τις επιλογές και παράλληλα μπλοκάρισμα στα ατού του αντιπάλου. Βέβαια και με τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω, θα ήταν εξωπραγματικό να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό σ’ ολόκληρο το 40λεπτο.

Η Εφές αντέδρασε, είχε τον Γκρέιντζερ σε τρομερή βραδιά και πήρε κεφάλι. Ο Ολυμπιακός όμως για άλλη μια φορά απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Πως είτε τη φανέλα τη φοράει ο μαγικός και μπαρουτοκαπνισμένος Πρίντεζης, είτε ο άπειρος στο υψηλότερο επίπεδο Στρόμπερι (βάλτη τη βολή ρε φράουλα!), είναι πάρα μα πάρα πολύ βαριά. Κι αυτά τα ματς χτίζουν προσωπικότητες, μεγαλώνουν παίκτες και προπονητή. Όταν κρατάς τον κακό απόψε Σπανούλη Γιάννη Σφαιρόπουλε εκτός όλα τα τελευταία λεπτά, στα δικά μου μάτια πήρες τουλάχιστον 5 πόντους ύψος και μπράβο σου! Όταν Γιάνναρε Παπαπέτρου με τη μπάλα να ζυγίζει 456 κιλά, κάνεις τέτοια κίνηση, σπάσιμο μέσης και βάζεις το καλάθι, τότε αποδεικνύεις πόσο μεγάλος παίκτης είσαι, δε λέω θα γίνεις γιατί είσαι. Συγκλονιστικός Οθέλο Χάντερ που δεν ανέπνεε από ένα σημείο και μετά, ρομποτικός Ματ Λοτζέσκι, τεράστιος Ντάνιελ Χάκετ.

Όλος ο φετινός Ολυμπιακός “ψήλωσε” απόψε. Με τέτοιες εμφανίσεις, όχι τόσο νίκες αλλά εμφανίσεις, μόνο αισιόδοξος μπορείς να είσαι για τη συνέχεια. Η άρνηση να χάσεις, αυτή είναι που σήμερα φώναξε στην Πόλη και έδωσε στους Πειραιώτες ακόμα ένα μάγκικο ροζ φύλλο. Να μη ξεχνιόμαστε όμως. Καλά όλα αυτά και χίλια μπράβο για την τεράστια από κάθε άποψη νίκη. Η ομάδα χρειάζεται όπως και δήποτε ένα ποιοτικό 4άρι παρέα με τον Πρίντεζη. Ο Παπαπέτρου είναι λύση ανάγκης και αν θέλετε τη γνώμη μου αδικείται εκεί. Ο Μιλουτίνοφ μπορεί κάποτε να γίνει τεράστιος σέντερ αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια ούτε να τον περιμένει, ούτε να τον φτιάξει. Ένα μπράβο και στον Γιάννη Αθηναίου που δείχνει πως του αξίζει ρόλος στην ομάδα. Είχα γράψει το καλοκαίρι πως δεν ήθελα να φύγει ο Κατσίβελης αλλά στην προκειμένη χρονική στιγμή ο Αθηναίου είναι πιο έτοιμος παίκτης και το δείχνει και στην πράξη. Μπράβο και πάλι μπράβο!

Η ομάδα αξίζει πολλά αλλά είναι συνηθισμένη στην πίεση, μαθημένη στην αμφισβήτηση. Κάθε χρόνο έτσι, φέτος να χαλάσουμε το γούρι;

Προχωράμε…

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Ο Ελ Κααμπί πλησιάζει το ρεκόρ του Σιδέρη!

Σε μια τροχιά απόλυτων ρεκόρ με τον Ολυμπιακό οδεύει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος ...