Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Σερβία – Φινλανδία 94-81

Σερβία – Φινλανδία 94-81

serbia

Οι Φινλανδοί παίδεψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους Σέρβους, όμως οι “Πλάβι” απέδειξαν την ανωτερότητά τους και πήραν τη νίκη με 94-81, ένα αποτέλεσμα που τους στέλνει στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Τσεχία.

Ο αγώνας:

Η ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν, παίζοντας με πολύ ενέργεια κι αποφασιστικότητα, δεν επέτρεψε στους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να βρούνε τα πατήματά τους και να επιβάλλουν το δικό τους τέμπο στο ματς.

Ανά διαστήματα οι “αετοί” είχαν κάποιες αναλαμπές κι ανέβαζαν τον δείκτη του σκορ, όμως η Φινλανδία ήταν καλά διαβασμένη, εκμεταλλευόταν κάθε λάθος των αντιπάλων της και διατηρούνταν σε απόσταση βολής.

Πάτησε γκάζι στο τέλος

Στην τελευταία περίοδο η Σερβία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της σε άμυνα κι επίθεση και ξέφυγε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με δέκα πόντους (80-70), 7.11 πριν τη λήξη.

Οι Φινλανδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως ήταν πλέον αργά. Οι “Πλάβι” κυριάρχησαν στο παρκέ, ανέβασαν την διαφορά ακόμα και στο + 19 (89-70), κλειδώνοντας με αυτό τον τρόπο τη νίκη και την πρόκριση για τους 8 της διοργάνωσης.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ, αγωνίστηκε στα τελευταία 2,25, έχοντας ένα άστοχο δίποντο.

MVP:

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Σέρβος ψηλός κέρδισε όλες τις μονομαχίες από τους αντιπάλους του, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του στα κρίσιμα σημεία.

Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ρίζικ (Ουκρανία), Σίλβα (Πορτογαλία).

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 48-43, 71-64, 94-81.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 8 (2), Σιμόνοβιτς 6 (2), Κούζμιτς, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Μπιέλιτσα 19 (14 ριμπ.), Μάρκοβιτς, Κάλινιτς 5, Νέντοβιτς 4, Μιλοσάβλιεβιτς 2, Ραντούλιτσα 27, Έρτσεγκ 13 (2), Μιλουτίνοφ.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Ντέτμαν): Κόιβιστο, Χαφ 6, Λι 2, Σάλιν 26 (4), Κότι 7 (7 ριμπ.), Κόπονεν 11, Νούουτινεν 2, Κάουνιστο, Κάβεν, Άχονεν, Ουίλσον 15 (1), Μέρφι 11 (1).

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Ιστορικό ρεκόρ για τον Μιλουτίνοφ!

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ...