Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Ολοκληρωτική επικράτηση»

«Ολοκληρωτική επικράτηση»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Έλληνας κόουτς από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την εμφάνιση και τη νίκη, τονίζοντας πως δεν ήταν εύκολο η ομάδα να δείξει τέτοια πνευματική ωριμότητα μετά από δύο ήττες στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας κόουτς στην Συνέντευξη Τύπου:

«Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια ολοκληρωτική επικράτηση σήμερα για εμάς. Αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλο, παίξαμε με μεγάλη ενέργεια και αυτοπεποίθηση παίρνοντας από την πρώτη περίοδο διαφορά 18 πόντων. Συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και στην δεύτερη περίοδο, και αν εξαιρέσεις τα τελευταία δύο λεπτά που ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια σουτ,  είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο ημίχρονο είπαμε ότι αυτό δεν είναι τίποτα, αυτά τα ματς μπορούν ν’ αλλάξουν σε δύο τρία λεπτά. Περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού, η οποία και φάνηκε στην 3η περίοδο. Σ’ εκείνο το σημείο όμως είχαμε την ψυχραιμία, κρατήσαμε στους 12 πόντους την  διαφορά και με πλεονέκτημα ασφαλείας πήγαμε στην 4η περίοδο. Με διαφορά ασφαλείας καταφέραμε και φτάσαμε σε μια άνετη νίκη. Την δικαιούμασταν πλήρως. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την προσπάθεια που έκαναν. Δεν είναι εύκολο μετά από δύο ήττες να έρχεσαι να παίζεις ένα ντέρμπι. Για την πνευματική ωριμότητα που είχαν και την αντίδραση τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη, η ομάδα θα πρέπει να παλεύει όλα τα παιχνίδια και να όλοι να προσφέρουν αυτά που χρειάζονται. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας και τους εμπιστευόμαστε. Όλοι πρέπει να το κατανοήσουν αυτό για να μπορούν να προσφέρουν. Η σημερινή νίκη είναι σημαντική, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σεμνοί και ταπεινοί, να συνεχίσουμε με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια φιλοσοφία.  Ίδιομ πρέπει να κάνουμε και στην Ευρωλίγκα ξεκινώντας από ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Ρεάλ.

Τέλος, ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη. Οι συνθήκες διεξαγωγής ήταν άψογες και είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος ενισχύει με την φωνή του την ομάδα. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και του δίνουμε συγχαρητήρια για την συμπεριφορά του και την στήριξη που μας παρείχε».

Από την πλευρά του ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σημειωσε:

«Είναι μια πολλή σημαντική νίκη για εμάς, αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε, γιατί παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ σημαντικό αντίπαλο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...