Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός

02

Μετά από δύο σερί ήττες σ’ Ελλάδα κι Ευρώπη, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, διαλύοντας με 89-44 τον Αρκαδικό στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία τρίτης αγωνιστικής της Basket League. Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη έμεινε η ομάδα της Τρίπολης.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι. Με πολλή δυνατή και πιεστική άμυνα ανάγκασε τους παίκτες του Αρκαδικού να βγούνε από την περιφέρεια και να σουτάρουν «σκοτωμένα» τρίποντα στα τέλη των 24΄΄. Στην επίθεση ο Σπανούλης αξιοποιούσε την παρουσία του Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος με συνεχόμενα καλάθια από το ζωγραφιστό ανέβασε γρήγορα την διαφορά στο +5 (5-0).

Ο Αρκαδικός σ’ εκείνο  το σημείο αντέδρασε. Έχοντας υπομονή στην επίθεση και σωστές συνεργασίες στο πικ εν ρόλ, κατάφερε να δημιουργήσει τα ρήγματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» και να μειώσει στον πόντο (7-6).

Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβασαν εκ νέου την απόδοσή τους στην άμυνα, καταστρέφοντας το παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Στην επίθεση, η ζώνη του Αρκαδικού δεν τους δημιούργησε προβλήματα, βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι και ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (21-11).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες παίζοντας με την ίδια συνέπεια και ένταση στην άμυνα, οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε διαδοχικά λάθη και τραβηγμένες ενέργειες που δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση ν’ απειλήσουν. Στην επίθεση οι Λοτζέσκι και Στρόμπερι ανέλαβαν τις εκτελέσεις πίσω από την γραμμή των 6,75, ενώ οι Αγραβάνης Χάντερ και Γιανγκ, φρόντιζαν να τελειώνουν τις φάσεις από το χαμηλό ποστ, βοηθώντας την ομάδα τους να πάει προηγούμενη στ’ αποδυτήρια με 35 πόντους διαφορά και να… τελειώσει την υπόθεση νίκη.

Στην επανάληψη ο Αρκαδικός εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα των πρωταθλητών στην άμυνα, πέτυχε οκτώ εύκολους πόντους, γεγονός που ανάγκασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ-άουτ για να συνεφέρει τους παίκτες του. Οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν με… γκάζια στο παρκέ, ανεβάζοντας την διαφορά πάνω από τους 40 πόντους.

Μέχρι την λήξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν μείωσε την  απόδοσή του, φτάνοντας σε μία άνετη κι ευρεία σ’ έκταση νίκη.

MVP:

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ματ Λοτζέσκι ήταν εκπληκτικός, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σ’ εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 50-15, 71-33, 89-44.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 6 (7ριμπ, 1κλεψ), Παπαπέτρου 3 (4ριμπ, 2ασ, 2κλεψ), Σπανούλης 5 (2ασ), Πρίντεζης 2 (4ριμπ), Χάκετ 7 (1τριπ, 5ασ), Χάντερ 9 (7ριμπ, 1ασ, 2κλεψ), Στρόμπερι 13 (3τριπ, 3ριμπ, 2ασ, 2κλεψ, 1κοψ), Τσαϊρέλης, Τολιόπουλος, Αγραβάνης 17 (3τριπ, 4ριμπ), Λοτζέσκι 20 (4τριπ, 4ριμπ, 2ασ), Αθηναίου 7 (8ασ).

Αρκαδικός (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 15, Βαν Όοστρουμ 7 (1), Στεφανίδης 8, Μπράουν, Νουουτίνεν 5 (1), Καραμολέγκος, Κοψαύτης 1, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 5 (1), Τζουγκαράκης 3, Σαντέ, Σταματόπουλος.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

01

*Στο αποψινό παιχνίδι ο Γιώργος Πρίντεζης έσπασε το φράγμα των 1.000 ριμπάουντ στην Basket League, έχοντας πλέον, με τ τέσσερα που μάζεψε, 1.003, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου με τους επτά πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε του 800 στην Α1 (μετράει πλέον 803).

*Ντεμπούτο με τη φανέλα του Θρύλου για τον Βασίλη Τολιόπουλο.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...