Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Έλαμψε η Αραούζου στο Καζάν

Έλαμψε η Αραούζου στο Καζάν

Σπουδαία διάκριση για την Κέλλυ Αραούζου στο Καζάν
Χαμογελαστή η Κέλλυ Αραούζου μετά την επιτυχία της στο Καζάν

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κέλλυ Αραούζου στα 5χλμ μαραθώνιας κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Καζάν.

Ιδανική ήταν η παρουσία της Κέλλυς Αραούζου στο 16o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

Η αθλήτρια κολύμβησης του Ολυμπιακού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ μαραθώνιας κολύμβησης, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε ο χορός των ελληνικών συμμετοχών στην κορυφαία διοργάνωση.

Μετά από έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα, η Αραούζου, που είχε περάσει 6η στα 2,5 χιλιόμετρα, με σωστή τακτική και μία εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία 800 μέτρα του αγώνα, κατάφερε να ξεπεράσει τόσο την Γερμανίδα Φίνια Boύρναμ, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όσο και την Ολλανδή Σάρον Βαν Ρούβενταλ και να τερματίσει σε 58:49.08, πίσω από τη χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια Χάλει Άντερσον, που κολύμπησε σε 58:48.04 και κατάφερε έτσι να διατηρηθεί στην κορυφή, αφού είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και το 2013 στη Βαρκελώνη.

Η πρώτη τριάδα:

Χάλει Άντερσον (ΗΠΑ)

Κέλλυ Αραούζου ΕΛΛΑΔΑ

Φίνια Βούρναμ (Γερμανία)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και αρχιπροπονητής του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος, σημείωσε: “Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για εμάς. Η Κέλλυ κολύμπησε πολύ καλά, ήταν εκπληκτική στο φινάλε και ίσως αν είχε κάνει την αντεπίθεσή της λίγο νωρίτερα, θα μιλούσαμε τώρα για το χρυσό μετάλλιο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με βασικό μας στόχο τα 10χλμ, αγώνισμα το οποίο είναι το πιο σημαντικό, λόγω και της πρόκρισης που δίνει στους 10 πρώτους αθλητές για την Ολυμπιάδα του Ρίο”.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...