Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / “Είναι η άμυνα που θέλω να παίζουμε”

“Είναι η άμυνα που θέλω να παίζουμε”

03

Απόλυτα ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του έμεινε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας πως αυτή την άμυνα θέλει να βλέπει σε κάθε παιχνίδι.

«Είναι μια παλικαρίσια νίκη αυτή για την ομάδα μας, μια νίκη που προήλθε από δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η ομαδικότητα που είχαμε στην άμυνα και στην επίθεση και ο δεύτερος είναι η αυταπάρνηση που έδειξαν οι παίκτες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την προσπάθεια που έκαναν.

Παίζαμε με μια ομάδα που ήρθε εδώ για να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Όλοι γνωρίζουν τις απουσίες που έχουμε, παρ’ όλα αυτά ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη την διάρκειά του, ξεκινήσαμε με πολύ συγκέντρωση και αναγκάσαμε μια φύσει επιθετική ομάδα να σκοράρει, στην πρώτη περίοδο έξι πόντους, 22 στο πρώτο ημίχρονο και 52 στο σύνολο, όταν έχει 84 μέσο όρο εκτός έδρας. Η προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη, η άμυνά μας ήταν καταπληκτική, είναι η άμυνα που θέλω να παίζουμε. Αυτή ήταν που μας έδωσε τη νίκη.  Στην επίθεση σίγουρα μπορεί να μην ήταν η καλύτερή μας ημέρα, αλλά κάποια καλάθια χάθηκαν από την κούραση και την υπερπροσπάθεια των παικτών. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη αυτή, αναλογιζόμενοι όλα τα μειονεκτήματα και τις απώλειες που έχουμε. Σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, δεύτερον να ξεκουράσουμε τους παίκτες που έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και να τους διατηρήσουμε φρέσκους και τρίτον να δούμε αυτούς που αναρρώνουν πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψουν. Μπράβο στους παίκτες για την παλικαριά και την αυταπάρνησή τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας συμπαραστάθηκε. Το παιχνίδι, ποιοτικό, μπορεί να μην ήταν πολύ καλό, όμως έγινε μια υπερπροσπάθεια από πλευράς μας και ο κόσμος το είδε αυτό και χειροκρότησε την ομάδα. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, θέλουμε ο κόσμος να είναι κοντά μας και να στηρίζει την προσπάθεια των παικτών». Είπε αρχικά ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Για την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη είπε:

«Υπέστη ένα διάστρεμμα στην προσγείωση μετά το σουτ που έκανε πριν βγει. Αύριο θα δούμε σε τι κατάσταση είναι, πόσο πονάει και πόσο θα χρειαστεί να λείψει».

Για το αν είναι αυτή η καλύτερη άμυνα που έχει δει από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό:

«Πιστεύω πως ναι, τηρουμένων και των αναλογιών. Το ροτέσιόν μας ήταν πολύ μικρό, άρα οι παίκτες μας έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ενάντια σε μια ομάδα που παίζει με πολύ ενέργεια. Πιστεύω πραγματικά πως η άμυνά μας πολλές φορές ήταν πάρα πολύ υψηλού επιπέδου».

Για τις πολύ καλές εμφανίσεις που κάνει ο Γιάννης Αθηναίου το τελευταίο διάστημα:

«Δεν μ’ αρέσει ν΄ αναφέρομαι συγκεκριμένα σε παίκτες, πιστεύω πως αυτή η νίκη είναι προϊόν της προσπάθειας όλων των παικτών. Παίξαμε ομαδικά σε άμυνα κι επίθεση και αυτό συμβαίνει μόνο όταν είσαι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, κάτι που το δείχνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο. Μόνο όταν είσαι πραγματική ομάδα μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες και απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Γι’ αυτό κερδίζουμε αυτά τα ματς.

Ο Αθηναίου είναι ένας παίκτης που εμπιστευόμαστε και το πιο σημαντικό που έκανε σήμερα για μένα, ήταν η άμυνα που έπαιξε στην τελευταία περίοδο. Παρ’ όλο που έπαιξε 30 λεπτά και ήταν κουρασμένος, έπαιξε πάρα πολύ καλή άμυνα στο τέλος εκεί που χρειάστηκε. Ξέρουμε ότι ο Αθηναίου είναι παίκτης που μπορεί να σκοράρει, έχει το μακρινό σουτ, είναι ένας ακόμα χρήσιμος παίκτης, όπως όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα».

Εδώ η Συνέντευξη Τύπου:

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...