Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Νύχτα ντροπής στην Βιτώρια

Νύχτα ντροπής στην Βιτώρια

Ένας αγνώριστος Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο παρκέ της «Fernando Buesa Arena» και γνώρισε μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του με 86-54 από την Μπασκόνια. Απαράδεκτη εικόνα που φέρνει προ των ευθυνών τους άπαντες.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι, παίρνοντας από την πρώτη στιγμή το προβάδισμα στο σκορ (2-8), ευστοχώντας σε διαδοχικά σουτ από την περιφέρεια. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου τα πήγαιναν εξίσου καλά και στην άμυνα, περιορίζοντας την παραγωγικότητα των Βάσκων.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της Α΄ περιόδου, ορισμένα λάθη από πλευράς «ερυθρολεύκων» έδωσαν εύκολους πόντους στην Μπασκόνια, η οποία μείωσε στους 3 (10-13). Οι Πειραιώτες συνήλθαν άμεσα και βρίσκοντας εκ νέου τον ρυθμό τους μέσα από την άμυνα, πήραν εκ νέου τον έλεγχο και προηγήθηκαν με +8 (12-20) με το έμμεσο τρίποντο του Μάντζαρη, πριν οι Σενγκέλια και Βόιτμαν με ένα σερί 4-0, μάζεψαν την διαφορά.

Το Β΄ δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι και φάουλ του Βόιτμαν, το οποίο έφερε την απόσταση στους δύο (19-21). Ο Παπανικολάου απάντησε με εύστοχο λέi-απ, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να παραβιάσουν το καλάθι του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι απέκτησε πολύ γρήγορο τέμπο, με τις δύο ομάδες ν’ ανταποκρίνονται η μία στον ρυθμό της άλλης και ν’ ανεβάζουν διαρκώς τον δείκτη του σκορ.

Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Α΄ μέρους, ο Ολυμπιακός έχασε την συγκέντρωση και την υπομονή του, εκδήλωσε προσπάθειες υπό κακές προϋποθέσεις, οι οποίες δεν βρήκαν στόχο. Η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε το υπέρ της μομέντουμ σ’ εκείνο το σημείο και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ, πηγαίνοντας και με διαφορά έξι πόντων στ’ αποδυτήρια (36-30).

Εφιαλτικό ξεκίνημα και εξέλιξη

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε το ίδιο κακός με το όπως τελείωσε το Α΄ μέρος. Χωρίς ενέργεια συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι του, δεν μπορούσε να βρει ρυθμό επιθετικά, σπαταλώντας επιθέσεις με το να σουτάρει τρίποντα. Στην άμυνα, τα πράγματα πήγαιναν το ίδιο άσχημα για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, οι οποίοι έχαναν τις προσωπικές μονομαχίες , με συνέπεια η Μπασκόνια να βρει εύκολο σκορ από μέση και μακρινή απόσταση και ν’ ανεβάσει την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο (42-30). Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εναντίον τους και το προκλητικό διαιτητικό τρίο, το οποίο εκνεύρισε  ακόμη περισσότερο τους Πειραιώτες, οι οποίοι έχασαν το μυαλό τους και παρασύρθηκαν στον ρυθμό των αντιπάλων τους, χάνοντας εντελώς την επαφή με το σκορ (η διαφορά έφτασε και στους 32 πόντους, 72-4ο).

Στην τελευταία περίοδο, η εικόνα του αγώνα όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρέθηκε πίσω και με 37 πόντους (87-49). Ο εφιάλτης τέλειωσε με την κόρνα της λήξης, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει το τελικό 86-54.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-30, 72-44, 86-54

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...