Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Δεύτερη αγωνιστική το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Δεύτερη αγωνιστική το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

oly

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της Basket League, η κλήρωση της οποίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (22/9). Τι δήλωσαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιάννης Σφαιρόπουλος, Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης.

Την 2η αγωνιστική, που είναι προγραμματισμένη για τις 17-18 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, λίγες ημέρες μετά τον μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας στο ΣΕΦ (7/10). Το ντέρμπι του δεύτερου γύρου είναι προγραμματισμένο για την 15η αγωνιστική στο ΣΕΦ (23/1/2016).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016:

Αγωνιστική: 1η/14η 10.10.2015/16.01.2016
Ρέθυμνο Απόλλων Πάτρας
Ολυμπιακός Κολοσσός Ρόδου
Άρης Παναθηναϊκός
Κηφισιά Αρκαδικός
ΑΕΚ ΠΑΟΚ
Καβάλα Γ.Σ. Λαύριο
Κόροιβος Τρίκαλα

 

Αγωνιστική: 2η/15η 17.10.2015/23.01.2016
Κολοσσός Ρόδου Ρέθυμνο
Παναθηναϊκός Ολυμπιακός
Αρκαδικός Άρης
ΠΑΟΚ Ν. Κηφισιά
Γ.Σ. Λαύριο ΑΕΚ
Τρίκαλα Καβάλα
Απόλλων Πάτρας Κόροιβος

 

Αγωνιστική: 3η/16η 24.10.2015/30.01.2016
Ρέθυμνο Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός Αρκαδικός
Άρης ΠΑΟΚ
Ν. Κηφισιά Γ.Σ. Λαύριο
ΑΕΚ Τρίκαλα
Καβάλα Κόροιβος
Απόλλων Πάτρας Κολοσσός Ρόδου

 

Αγωνιστική: 4η/17η 31.10.2015/6.02.2015
Αρκαδικός Ρέθυμνο
ΠΑΟΚ Ολυμπιακός
Γ.Σ. Λάυριο Άρης
Τρίκαλα Ν. Κηφισιά
Κόροιβος ΑΕΚ
Καβάλα Απόλλων Πάτρας
Παναθηναϊκός Κολοσσός Ρόδου

 

Αγωνιστική: 5η/18η 7.11.2015/13.02.016
Ρέθυμνο ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Γ.Σ. Λαυρίου
Άρης Τρίκαλα
 Ν. Κηφισιά Κόροιβος
ΑΕΚ Καβάλα
Απόλλων Πάτρας Παναθηναϊκός
Κολοσσός Ρόδου Αρκαδικός

 

Αγωνιστική: 6η/19η 14.11.2015/17.02.2016
Γ.Σ. Λάυριο Ρέθυμνο
Τρίκαλα Ολυμπιακός
Κόροιβος Άρης
Καβάλα Ν. Κηφισιά
ΑΕΚ Απόλλων Πάτρας
ΠΑΟΚ Κολοσσός Ρόδου
Αρκαδικός Παναθηναϊκός

 

Αγωνιστική: 7η/20η 21.11.2015/27.02.2015
Ρέθυμνο Τρίκαλα
Ολυμπιακός Κόροιβος
Άρης Καβάλα
Ν. Κηφισιά ΑΕΚ
Απόλλων Πάτρας Αρκαδικός
Κολοσσός Ρόδου Γ.Σ. Λαύριο
Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ

 

Αγωνιστική: 8η/21η 28.11.2015/12.03.2016
Κόροιβος Ρέθυμνο
Καβάλα Ολυμπιακός
ΑΕΚ Άρης
Ν. Κηφισιά Απόλλων Πάτρας
Τρίκαλα Κολοσσός Ρόδου
Γ.Σ. Λαύριο Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ Αρκαδικός

 

Αγωνιστική: 9η/22η 5.12.2015/19.03.2016
Ρέθυμνο Καβάλα
Ολυμπιακός ΑΕΚ
Άρης Ν. Κηφισιά
Απόλλων Πάτρας ΠΑΟΚ
Κολοσσός Ρόδου Κόροιβος
Παναθηναϊκός Τρίκαλα
Αρκαδικός Γ.Σ. Λαύριο

 

Αγωνιστική: 10η/23η 19.12.2015/26.03.2016
ΑΕΚ Ρέθυμνο
Ν. Κηφισιά Ολυμπιακός
Άρης Απόλλων Πάτρας
Καβάλα Κολοσσός Ρόοδου
Κόροιβος Παναθηναϊκός
Τρίκαλα Αρκαδικός
Γ.Σ. Λαύριο ΠΑΟΚ

 

Αγωνιστική: 11η/24η 23.12.2015/2.04.2016
Ρέθυμνο Ν. Κηφισιά
Ολυμπιακός Άρης
Απόλλων Πάτρας Γ.Σ. Λαύριο
Κολοσσός Ρόδου ΑΕΚ
Παναθηναϊκός Καβάλα
Αρκαδικός Κόροιβος
ΠΑΟΚ Τρίκαλα

 

Αγωνιστική: 12η/25η 2.01.2016/9.04.2016
Άρης Ρέθυμνο
Ολυμπιακός Απόλλων Πάτρας
Ν. Κηφισιά Κολοσσός Ρόδου
ΑΕΚ Παναθηναϊκός
Καβάλα Αρκαδικός
Κόροιβος ΠΑΟΚ
Τρίκαλα Λαύριο

 

Αγωνιστική: 13η/26η 9.01.2016/23.04.2016
Ρέθυμνο Ολυμπιακός
Απόλλων Πάτρας Τρίκαλα
Κολοσσός Ρόδου Άρης
Παναθηναϊκός Ν. Κηφισιά
Αρκαδικός ΑΕΚ
ΠΑΟΚ Καβάλα
Γ.Σ. Λαυρίου Κόροιβος

*Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές

*Στο περιθώριο της κλήρωσης βραβεύτηκαν:

-Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας για την σεζόν 2014-15.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΣΑΚΕ για τη σημερινή βράβευση. Το βραβείο ανήκει στους παίκτες και στους προπονητές, εμείς μαζί τους προσπαθούμε τόσα χρόνια. Όπως όλοι γνωρίζετε, στα χρόνια που ασχολούμαστε είναι το δεύτερο πρωτάθλημα. Είναι δέκα τα χρόνια, ακόμη και οι αντίπαλοι μας εδώ που χαιρετηθήκαμε πριν αν τους ρωτήσετε, με ειλικρίνεια σίγουρα θα πουν πως αξίζαμε παραπάνω από δύο πρωταθλήματα σε δέκα χρόνια. Δεν εκφράζω κανένα παράπονο, απλά λέω μια πραγματικότητα την οποία όλοι αναγνωρίζουν. Αυτό που μας κράτησε θέλω να πω αυτά τα δέκα χρόνια είναι πρώτον η αναγνώριση που βρήκαμε πρώτα στην Ευρώπη ξεκινώντας από το 2009 τα τελευταία εφτά χρόνια, σχεδόν κάθε χρόνο είμαστε στο Final Four σε τελικούς και κατακτάμε Ευρωλίγκες. Και ότι εγώ δεν είμαι μόνος μου, είμαι μαζί με τον αδελφό μου και εάν ήμουν μόνος μου δεν θα είχα αντέξει τόσα χρόνια” είπε κατά την βράβευσή του ο ένας εκ των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του, ο έτερος πρόεδρος των πρωταθλητών, Γιώργος Αγγελόπουλος, σημείωσε:

“Ευχαριστούμε πολύ για το βραβείο, το οποίο ανήκει στους προπονητές και τους παίκτες. Εκ μέρους τους το παραλαμβάνουμε, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, εκτός από την αντιπαλότητα που υπάρχει, κατάφεραν και έχουν κατακτήσει τρεις Ευρωλίγκες συνεχόμενες, έχουν κάνει το three-peat, δεν ξέρω αν το έχετε πει στις εκπομπές τις μεταμεσονύχτιες, για three-peat, 2011-2012-2013, έχουν κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά, ανεξαρτήτου τώρα άλλος θέλει πέντε, άλλος έξι άλλος… δέκα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κατέκτησαν τρία συνεχόμενα. Εγώ δεν θυμάμαι ποια άλλη χώρα το έχει κάνει αυτό, αν το έχει κάνει η Ισπανία ας πούμε και πότε το έχει κάνει ή αν το έχει κάνει κάποιος άλλος. Αυτό είναι ένα επίτευγμα, γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να το απολαμβάνουμε και ευχή μας είναι να ακολουθήσει και η Εθνική Ελλάδος με αντίστοιχες επιτυχίες που το αξίζει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο γιατί μαζί πάει, Εθνική Ελλάδος και οι ομάδες πάνε μαζί, δεν πάνε ξεχωριστά. Ευχαριστούμε πολύ”.

aggelopouloi
Η βράβευση του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου

-Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του τίτλου του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική χρονιά 2014-15.

-Οι ΚΑΕ ΚΑΟΔ American Genetics, Κολοσσός H Hotels και Κόροιβος για το ήθος που επέδειξαν κατά την διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ της περασμένης σεζόν.

-Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που αναδείχθηκε Κορυφαίος Προπονητής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2014-15 μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν φίλαθλοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αρχηγοί και προπονητές των 14 ομάδων του Πρωταθλήματος.

“Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο και όσους ψήφισαν, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους όσους απαρτίζουν την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, οι οποίοι νυχθημερόν δουλεύουν για την ομάδα και πάνω από όλα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που είναι πάντα κοντά μας και στηρίζει την προσπάθεια που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια σε όλους. Εύχομαι η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε από πέρσι να έχει και συνέχεια, εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλες τις ομάδες, να παίξουν οι ομάδες καλό μπάσκετ, εύχομαι να μην υπάρχει βία και να κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Ευχαριστώ πολύ” είπε ο κόουτς των “ερυθρόλευκων”.

-Ο Μπράιαντ Ντάνστον ως Κορυφαίος Αμυντικός Παίκτης του Πρωταθλήματος 2014-15.

-Οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης και Αλέξανδρος Βεζένκοφ ως μέλη της Καλύτερης Πεντάδας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την σεζόν 2104-15.

“Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Η περσινή ήταν μια περίεργη χρονιά. Ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Προσωπικά με τον κόουτς Σφαιρόπουλο έπαιξα το καλύτερό μου μπάσκετ στον Ολυμπιακό” είπε ο Κώστας Σλούκας.

-Ο Βασίλης Σπανούλης ως Πιο Δημοφιλής Παίκτης της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16 μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε το φίλαθλο κοινό.

“Καλησπέρα και από εμένα! Ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν ως μέλος της καλύτερης πεντάδας, ευχαριστώ και τον κόσμο για το δεύτερο βραβείο, η αγάπη του κόσμου δεν ανταλλάσσεται με τίποτα, με κανέναν τίτλο. Εύχομαι και την καινούργια χρονιά να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όχι βία στα γήπεδα και να νικήσει ο καλύτερος μέσα στο παρκέ. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου και τη διοίκηση που είναι πάντα δίπλα μου και σε όλους τους παίκτες. Εύχομαι του χρόνου η ομάδα να έχει ανάλογη πορεία με πέρυσι” ανέφερε ο αρχηγός των Πειραιωτών.

-Ο Γιώργος Πρίντεζης ως Αγαπημένος Παίκτης του Γυναικείου Κοινού για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ της αγωνιστικής χρονιάς 2014-15.

“Πρώτα από όλα ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν εννοείται για την καλύτερη πεντάδα. Το λιγότερο που έχω να πω και να ευχηθώ είναι καλή χρονιά και υγεία σε όλες τις ομάδες, να έχουμε ένα πολύ όμορφο πρωτάθλημα, χωρίς φαινόμενα βίας και να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στο γήπεδο το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Τώρα, σε ό,τι αφορά το δεύτερο βραβείο, τι να πω, να είμαι πιο βελτιωμένος του χρόνου, δεν γίνεται” είπε ο Έλληνας φόργουορντ του Θρύλου.

-Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ως MVP, Πιο Βελτιωμένος Παίκτης και Καλύτερος Νέος Παίκτης (κάτω των 22 ετών) για το Πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...