Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Γιατί διάλεξε Χακίμ Γουόρικ

Γιατί διάλεξε Χακίμ Γουόρικ

 

warrick_100709

Ο Βαλάντης Σιδέρης γράφει για τον Χακίμ Γουόρικ που είναι τελικά η επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να ενισχύσει τη ρακέτα του Ολυμπιακού, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για μεταγραφές στην Ευρωλίγκα. Μια προσθήκη που σε πρώτη ματιά ξενίζει.

Σίγουρα δεν ήταν στις πρώτες επιλογές, όμως ήταν ένας παίκτης που οι ερυθρόλευκοι κοιτούσαν τις τελευταίες μέρες (σας το είχαμε γράψει εξάλλου) και μετά τα απανωτά όχι που άκουσαν οι Πειραιώτες από διάφορους παίκτες και συλλόγους, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την επιλογή Γουόρικ όπως ενημέρωσε πρώτος για το οριστικό της συμφωνίας ο Νίκος Ζέρβας, έναν παίκτη που δε θα συναρπάσει σε καμία περίπτωση όμως με τον κακό ομολογουμένως μεταγραφικό προγραμματισμό του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των συμβούλων του, πάλι καλά να λέμε αφού θα ήταν ολέθριο σφάλμα να μην έρθει ούτε καν αυτός.

Γιατί επέλεξε λοιπόν τον 34χρονο Αμερικανό και τον έφερε από τη μακρινή Αυστραλία όπου μέχρι πρότινος αγωνιζόταν; Μα πολύ απλά διότι σε μια τρομακτικά περιορισμένη αγορά την περίοδο που αποφασίστηκε να γίνει οι μεταγραφή, όσες περιπτώσεις πραγματικά ποιοτικών παικτών που μπορούσαν ρεαλιστικά να έρθουν στο λιμάνι και να συνδράμουν θετικά, είτε δεν ήθελαν (βλέπε Μπαρνιάνι, Τόμπσον, Μαξίελ), είτε δεν τους άφηναν οι ομάδες τους (βλέπε Μπιρτς, Άιβερσον), είτε τα λεφτά που απαιτούνταν κρίνονταν υπερβολικά (βλέπε Ντόρσεϊ). Φυσικά υπήρξαν αρκετά ακόμα ονόματα που είτε απλώς βολιδοσκοπήθηκαν ή έγιναν προτάσεις και δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο Γουόρικ είναι το λεγόμενο μη χείρον βέλτιστον. Ναι μεν είναι ένας παίκτης με μακρά και αξιοπρεπή θητεία στο ΝΒΑ, ωστόσο στην κατάσταση που βρίσκεται βάσει καριέρας και αριθμών, θα αποτελέσει αποκλειστικά μια αυστηρά συμπληρωματική επιλογή πίσω από Χάντερ (ίσως και Μιλουτίνοφ) με αμφίβολα για την ουσιαστική βοήθεια που θα παρέχει αποτελέσματα.

Το γεγονός ότι έχει χιλιοειπωθεί πως εδώ και σχεδόν 4 μήνες οι ερυθρόλευκοι ήθελαν ικανό ψηλό για να αντικαταστήσει τον Γιανγκ έστω και κατά προσέγγιση, δεν άρει τον κακό προγραμματισμό και τους χειρισμούς του ιθυνόντων των μεταγραφών. Τελευταία στιγμή αρπάζεις ότι βρεις στο καλάθι γιατί αλλιώς θα χτυπήσει η κόρνα και τότε θα κατηγορηθείς ότι δεν φρόντισες. Μια επιλογή από το καλάθι όμως έχει και συγκεκριμένο ταβάνι οπότε ας φροντίσουμε εκ των προτέρων να είμαστε το δυνατόν μετριοπαθείς αλλά και επιεικείς με τον παίκτη. Άλλωστε δεν ήρθε εκείνος με το ζόρι, τον ζήτησαν.

Στην τελική Γιανγκ δε μπορούσες να βρεις. Ο Μπαρνιάρι θα ήταν “μπαμ” και μας έφτιαξε όλους, αλλά τελικά αποδείχθηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό και γι΄αυτό η επιλογή Γουόρικ όπως κατέληξε, τουλάχιστον ξενίζει. Κάποιον που να ξεκουράζει τον Χάντερ ήθελες και να μπορεί να ανταποκριθεί στα hedge out και στις αλλαγές στην άμυνα, έτσι ώστε να μην πέφτει το επίπεδο της ομάδος τουλάχιστον αμυντικά. Επιθετικά, 8 σεζόν ΝΒΑ έπαιζε, κινήσεις έχει, pick ‘n roll παίζει και όσο και να πέρασαν τα χρόνια, το μπάσκετ δεν ξεχνιέται. Αν κάνει τουλάχιστον το πρώτο κάτι που οι Μιλουτίνοφ και Αγραβάνης δε μπορούν, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι ενισχυμένος, έστω και ελαφρώς.

 

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...