Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ανακοινώθηκε ο Φινμπόγκασον!

Ανακοινώθηκε ο Φινμπόγκασον!

Ανακοίνωσε Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός
Τρέλα με την ερυθρόλευκη ο δεινός γκολτζής

Κόκκινο το… φλογοβόλο! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον για τον επόμενο χρόνο.

Λίγο πριν από τις 00:00, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του μεγάλου γκολτζή Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός επιθετικός έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου (25/7) στην Ελλάδα και πέρασε στη συνέχεια με επιτυχία από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Αργά το βράδυ υπέγραψε το συμβόλαιό του και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε από την ομάδα του Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Άλφρεντ Φινμπόγκασον”.

Ο 26άχρονος (1/2/1989, ύψος 1,84μ.) ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε ως δανεικός για τη νέα σεζόν έναντι “ενοικίου” ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ο ίδιος θα έχει λαμβάνειν λίγο πάνω από 1.000.000 ευρώ. Το επόμενο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός έχει ρήτρα για την αγορά του παίκτη από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, το ύψος της οποίας δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για 5.000.000 ευρώ κι άλλες για 7.000.000 ευρώ. Στα 26 του, ο Φινμπόγκασον έχει 113 επίσημα γκολ σε 195 επίσημες συμμετοχές συνολικά στην καριέρα του.

Στη Σοσιεδάδ μπορεί να μην “έπιασε” (μεταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι έναντι 7.500.000 ευρώ+2.500.000 ευρώ μπόνους), έχοντας 4 γκολ και μία ασίστ σε συνολικά 31 συμμετοχές τη σεζόν 2014-2015, αλλά την προηγούμενη διετία στη Χέρενφεν σκόραρε κατά βούληση. Από το 2012 μέχρι το 2014, συγκεκριμένα, πέτυχε 59 γκολ και είχε 18 ασίστ σε 70 συμμετοχές με την ολλανδική ομάδα. Μάλιστα, τη σεζόν 2013/14 είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ στην Eredivisie με 29 γκολ σε 32 εμφανίσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπρεϊντάμπλικ (28 γκολ σε 46 συμμετοχές από το 2007 μέχρι το 2010), ενώ πριν από τη Χέρενφεν έπαιξε στη Λόκερεν (7 γκολ και μία ασίστ σε 25 συμμετοχές από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάρτιο του 2012) και τη Χέλσινγκμποργκ (13 γκολ και 8 ασίστ σε 22 συμμετοχές από το Μάρτιο του 2012 μέχρι τον Αύγουστο του 2012, όταν και εντάχθηκε στη Χέρενφεν). Με την Εθνική Ισλανδίας μετράει 5 γκολ σε 25 συμμετοχές.

finbogason
Χαμογελαστός ο Ισλανδός επιθετικός

“Πολλά γκολ για τον Ολυμπιακό”

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού, ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και ανυπομονώ να παίξω με την ερυθρόλευκη φανέλα. Θέλω να πω στους φιλάθλους ότι θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι, θα είμαι πολύ επαγγελματίας και ευελπιστώ ότι θα σκοράρω πολλά γκολ για τον Ολυμπιακό!”.

Περίπου δύο ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απόκτηση του Φινμπόγκασον, ο διεθνής επιθετικός αποχαιρέτησε την πρώην ομάδα του με ένα διαδικτυακό μήνυμα.

“Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο, τους συμπαίκτες και φυσικά τους φιλάθλους για αυτόν το χρόνο στο Σαν Σεμπαστιάν. Ως άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό πρέπει να συμβιβαστείς με τα πάνω και τα κάτω και να μαθαίνεις από αυτές τις στιγμές στη ζωή. Ήρθε η ώρα για μία νέα πρόκληση και ένα νέο βήμα στην καριέρα μου. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία και εύχομαι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ καλή τυχη για την επόμενη σεζόν” έγραψε χαρακτηριστικά ο Ισλανδός ποδοσφαιριστής στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

finbo2
Υπόσχεση για πολλά γκολ με τον Ολυμπιακό από τον Φινμπόγκασον

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...