Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Αλήθειες, ψέμματα και insiders για Τζέημς

Αλήθειες, ψέμματα και insiders για Τζέημς

Εδώ και μέρες αιωρείται μια όλο και διογκούμενη φήμη η οποία αφορά τον Μάικ Τζέημς και την ενδεχόμενη προσθήκη του στον Ολυμπιακό. Αρχικά λοιπόν, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία για διάφορους λόγους. Πρώτον ήμουν διακοπές, δεύτερον ο παίκτης είχε συμβόλαιο, τρίτον έχει δηλώσει πως δε θα αγωνιζόταν ποτέ στους ερυθρόλευκους (καλά, πολλά λένε οι παίκτες αλλά τεσπά) και τέταρτον και σημαντικότερο, θεωρούσα ότι δεν είναι επουδενί παίκτης που ταιριάζει στη φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Εξ όσων γνώριζα για το μεταγραφικό πλάνο, δύο ήταν οι σκέψεις μετά τις εξελίξεις με Σλούκα, Γκος και Σίκμα. Η απόκτηση ενός γκαρντ με δυνατότητα να κουμπώσει στο motion παιχνίδι της ομάδας αλλά και αυτόφωτου στο σκοράρισμα ή ενός φόργουορντ με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Ο Ναν όντως λοιπόν αποτέλεσε σοβαρό στόχο μετά την “ασυμφωνία” με Μίροτιτς, την ερώτηση για Κλάιμπερν και τον Ντόρσεϊ που ακόμα δεν αποδεσμεύθηκε αλλά έχει το πολυπόθητο διαβατήριο. Ταξίδεψαν λοιπόν μέλη του τεχνικού τιμ στις ΗΠΑ και κατέθεσαν πρόταση στον Αμερικάνο ο οποίος ακόμα δεν έχει απαντήσει οριστικά (τα χρήματα τα δέχεται) και περιμένει ένα συμβόλαιο από το ΝΒΑ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τηρούσε στάση αναμονής μέχρι που τον προσέγγισε ένας κοινός γνωστός και ο λόγος ουσιαστικά που γράφτηκε στο συγκεκριμένο άρθρο. Η μόνη αλήθεια και καμία άλλη είναι πως ο Τζέημς όντως αυτοπροτάθηκε στον Ολυμπιακό (όπως και σε ακόμα μία ομάδα της οποίας το όνομα δε θέλω να γράψω ακόμα και θα καταλάβατε αργότερα γιατί). Μια εξέλιξη που δεν περιμένανε στην ΚΑΕ και σας πληροφορώ πως ήταν (και είναι) ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όχι τόσο για την ποιότητά του, όσο για τον χαρακτήρα του και την καθημερινή του επαφή, πειθαρχία και επικοινωνία με συμπαίκτες και προπονητές. Ρώτησαν λοιπόν αρκετά άτομα που είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον παίκτη, βασικά όλους όσους ήξεραν, ακόμα κι όταν ήταν στον Κολοσσό Ρόδου και αποφασίστηκε τελικά να του γίνει πρόταση.

Πάμε τώρα στο διά ταύτα. Ο παίκτης συμφώνησε με την πρόταση του Ολυμπιακού και όντως κάνει προσπάθεια να μείνει ελεύθερος. Οι ερυθρόλευκοι προς το παρόν δε φαίνονται διατεθιμένοι ούτε οι ίδιοι να προσφέρουν μπάι άουτ άλλα ούτε και οι Μονεγάσκοι οι οποίοι δεν φείδονται χρημάτων, να απαιτήσουν ένα ποσό απαγορευτικό. Έχει βουίξει ο τόπος με τους insiders του twitter ότι ο παίκτης μένει ελεύθερος και υπογράφει τυπικά έως τη Δευτέρα. Οι ίδιοι άνθρωποι όταν πρωτοέβγαλαν το θέμα προ ημερών και κανείς δεν τους πίστευε, εν τέλει είχαν απόλυτο δίκιο.

Τώρα, προσωπικά όσους κι αν ρώτησα, άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα (όχι twitter insiders) , μου μετέφεραν ότι ναι μεν ο Τζέημς έρχεται αλλά κανείς μα κανείς δεν μου το είπε με σιγουριά αλλά με επιφύλαξη. Ο χρόνος θα δείξει, προσωπικά εκτιμώ πως σε λίγες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει και ο Ολυμπιακός αν δεν γίνει κάποια αποδέσμευση τελευταίας στιγμής απ΄αλλού, θα καταλήξει στον Ναν ή τον Τζέημς. Τώρα αν ταιριάζουν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι κάτι που προφανώς έχει σκεφτεί ενεδελεχώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας και θα τα συζητήσουμε αναλυτικά εφόσον τελειώσει και τυπικά το ζήτημα.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Η 11αδα του Μεντιλίμπαρ για Aston Villa

Τι 11αδα θα παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ; Περίπου 48 ώρες έχουν απομείνει πριν το μεγαλύτερο ματς ...