Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Με την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός!

Με την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός!

Euroleague Olympiacos Final 4

 

Στο πλευρό της Ευρωλίγκα φαίνεται πως τάσσεται ο Ολυμπιακός αφού συνυπέγραψε μαζί με ακόμα 10 συλλόγους την ανοιχτή επιστολή της Euroleague Basketball προς τη FIBA.

Σας γράψαμε νωρίς το μεσημέρι πως η FIBA προτίθεται να καταθέσει επίσημες προτάσεις προς τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης (φυσικά και στον Ολυμπιακό) με σκοπό να τις πάρει με το μέρος της ώστε να αποκλείσει την ιδιωτική διοργάνωση της Ευρωλίγκας και να αναλάβει εκείνη τα ηνία.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου όμως εμπρός στις ραγδαίες εξελίξεις δεν έμεινε αμέτοχος και αφού συγκέντρωσε τις υπογραφές(έγκριση) 11 συλλόγων(Ολυμπιακός, Εφές, Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Μακάμπι, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, ΠΑΟ, Λαμποράλ και Ζαλγκίρις) απέστειλε ανοιχτή επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Αποδέκτες ήταν οι κ.κ. Μουρατόρε , Ντεμιρέλ και Μπάουμαν:

Κύριε Οράσιο,

Σ’ ευχαριστούμε για τα γράμματα που λάβαμε την τελευταία εβδομάδα. Οι έντεκα (11) ομάδες που έχουν συμβόλαιο τύπου Α συγκεντρωθήκαμε στα κεντρικά της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη, την Τρίτη 8 Ιουλίου, και συμφωνήσαμε να στείλουμε το παρακάτω ως απάντηση. Παρακαλούμε να το λάβεις υπόψιν ως επίσημη απάντηση από εμάς, όπως επίσης ως τοποθέτηση για τη «νέα διοργάνωση της FIBA».

Θέλουμε να σ’ ευχαριστήσουμε θερμά για το χρόνο, την ενέργεια και τη δουλειά που έκανες πάνω στο θέμα, προετοιμάζοντας την πρόταση, κάνοντας ταξίδι για να συναντήσεις οκτώ εξ ημών προσωπικά, την ώρα που έστειλες επίσημη ενημέρωση.

Τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια που υπάρχει η Ευρωλίγκα, οι ομάδες παραμένουν η βάση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στον χώρο. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι σύλλογοι πρέπει να διατηρήσουν τα ηνία και τον έλεγχο της διοργάνωσης, και δεν είμαστε πρόθυμοι να το θέσουμε σε κίνδυνο, αφού αποτελεί το «κλειδί» για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να σας απαντήσουμε και να σας ενημερώσουμε πως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή επαφή θα πρέπει να γίνει με όλους μας, ομαδικά. Θα δημιουργήσουμε μία μικρή ομάδα τις επόμενες ημέρες για να εκπροσωπηθεί η Ευρωλίγκα σ’ αυτές τις συζητήσεις.

Χρειαζόμαστε μερικούς μήνες για να διαβάσουμε λεπτομερώς την πρότασή σου. Θα ‘μαστε στη διάθεσή σου απ’ την 1η Νοεμβρίου 2015. Σ’ αυτή την επαφή, θα σ’ ενημερώσουμε για τις τοποθετήσεις μας επ’ αυτού.

Θέλουμε ξανά να σ’ ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείχνεις για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, και να σου πούμε πως είμαστε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση.

euroleague letter

euroleague letter 2

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

“Κοκκινίζει” το ΣΕΦ!

Οι εξελίξεις της απόκτησης του ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και λεπτομέρειες της Σύμβασης Παραχώρησης από ...