Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Πρόταση σε Ολυμπιακό η FIBA!

Πρόταση σε Ολυμπιακό η FIBA!

epa04750192 Olympiacos Piraeus' players celebrate after defeating CSKA Moscow in the semi final match of the Final Four of the basketball Euroleague played at Barclaycard Center pavilion in Madrid, Spain, 15 May 2015.  EPA/ZIPI

Το δικό της πρωτάθλημα ετοιμάζει η FIBA και θέλει τον Ολυμπιακό ανάμεσα στις ομάδες που θα το απαρτίζουν. Ποια τα σχέδια και το δέλεαρ του γ.γραμματέα της Ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν.

Πρόταση προς τον Ολυμπιακό όπως και σε άλλους επτά μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους φαίνεται να ετοιμάζει η FIBA σύμφωνα με αρκετά ξένα δημοσιεύματα.

Σκοπός της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι η πλήρης ρήξη και αποκλεισμός της Euroleague, δηλαδή της ιδιωτικής λίγκας που ηγείται ο Ζόρντι Μπερτομέου, με σκοπό να δημιουργήσει ένα δικό της τουρνούα-πρωτάθλημα, αναλαμβάνοντας ξανά τα ηνία του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από αρκετά χρόνια.

Οι υπόλοιπες ομάδες που φέρεται να προσέγγισε η FIBA είναι οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Εφές, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι. Δηλαδή οι κορυφαίες ομάδες της ηπείρου.

Το δέλεαρ; Περισσότερα έσοδα από τα πενιχρά που παρέχει η Ευρωλίγκα. Λέγεται μάλιστα ότι προβλέπονται επιπλέον, περισσότερα από τα μισά, ήτοι 50%! Βέβαια ο Μπερτομέου σε συνάντηση που είχε πριν λίγες εβδομάδες με τους συλλόγους, επίσης προανήγγειλε αύξηση των χρημάτων όμως κανείς δε μπορεί ακόμα να προβλέψει τις εξελίξεις με ασφάλεια.

Το πλάνο της FIBA προβλέπει ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 16 ομάδων με 30 αγωνιστικές, playoffs των 8 πρώτων αλλά με την εφαρμογή Final4 ενώ δεν συμπεριλαμβάνει κάποιου είδους εμπλοκή με την διεξαγωγή των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Από τις συμμετέχουσες ομάδες, 8 θα έχουν “συμβόλαιο συμμετοχής” ενώ οι υπόλοιπες θα επιλέγονται από τα εγχώρια πρωταθλήματα και τους προκριματικούς που θα γίνονται Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Κ. Αγγελόπουλοι, να η ευκαιρία!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις τερματίζοντας 4ος στο Φ4 του Βελιγραδίου. Οι ερυθρόλευκοι ...