Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας:”Ο αγώνας με την Βιλερμπάν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες”

Μπαρτζώκας:”Ο αγώνας με την Βιλερμπάν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες”

Ο Ολυμπιακός άφησε ήδη πίσω του την εμφατική νίκη του επί της Μπάγερν και είναι έτοιμος να υποδεχθεί αύριο (17/12, 21.00) την Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Δεν θεωρώ πως παίζει ρόλο το πως ήμασταν μια μέρα πριν. Αυτό που μετράει είναι πόσο συγκεντρωμένοι είμαστε στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Ο αγώνας με την Βιλερμπάν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Η αντίπαλός μας προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το ποσοστό των δύο βασικών επιθετικών τους παικτών, Τζόουνς και Οκόμπο, που στα τελευταία τέσσερα ματς δεν σούταραν καλά. Εξακολουθούν να είναι πολύ συμπαγείς στην άμυνα και να δημιουργούν προβλήματα στην αντίπαλη επιθετικότητα.  Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στους δύο παίκτες που προανάφερα, είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί είναι οι χειριστές που φτιάχνουν τα πράγματα στο παιχνίδι της Βιλερμπάν. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να παίξουμε ομαδικά και να κάνουμε όλα αυτά που μετράνε στο σύγχρονο μπάσκετ».

Όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές της Μπάγερν με την Βιλερμπάν και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη, είπε: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και πρέπει να έχεις διαφορετικό πλάνο κάθε φορά. Παρόλα αυτά για εμένα απαράβατος όρος είναι ότι πρέπει να πασάρεις την μπάλα πολύ. Αν επιτεθείς εγωιστικά σε αυτές τις ομάδες που έχουν αθλητικότητα, που επιτίθονται καλά πάνω στους χειριστές της μπάλας, χωρίς να την κυκλοφορήσεις δεν θα έχεις αποτέλεσμα.  Πρέπει, λοιπόν, να είναι οι παίκτες έτοιμοι, να πασάρουν τη μπάλα πολύ και να έχουμε υπομονή για να πάμε σε καλές επιλογές. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε το ίδιο συμπαγείς και σκληροί, όπως ήμασταν χθες στο πρώτο ημίχρονο».

Τέλος, όταν του αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιλερμπάν, σχολίασε: «Δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες θα παίξουν στο μεταξύ μας ματς. Ο Καουντί δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς γιατί ήταν άρρωστος, ο Φαλ δεν μπήκε στο ροτέισον… Γενικά θα πρέπει να δούμε ποιοι θα παίξουν, όμως, φυσικά παίζουν ρόλο οι απουσίες. Η υγεία είναι σημαντικό πράγμα στην Ευρωλίγκα».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Φαλ ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (12/04, 21.15) την Φενέρμπαχτσε στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ (εδώ και ...