Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Υπάρχει πίεση σ’ εμάς, μεγάλη η επίδραση του Σπανούλη»

«Υπάρχει πίεση σ’ εμάς, μεγάλη η επίδραση του Σπανούλη»

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε για το Final 4 που είναι προ των πυλών, για τη πίεση που υπάρχει στην ΤΣΣΚΑ που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή .

Ο Αμερικάνος ψηλός δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στον Βασίλη Σπανούλη, που παραμένει ο μεγάλος ηγέτης του Ολυμπιακού. Αναλυτικά τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ο πρώην center του Ολυμπιακού:

«Πηγαίνουμε με άνεση και θετική σκέψη στην Κωνσταντινούπολη. Είμαστε οι πρωταθλητές κι έχουμε αυτή την στιγμή ό,τι χρειάζεται ο καθένας. Υπάρχει όμως περισσότερη πίεση για εμάς που θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο, κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Υπάρχει πίεση σ’ εμάς, αλλά πίεση την οποία θέλουμε και όλοι την καταλαβαίνουμε. Έχουμε ένα σύνολο έμπειρων παικτών που έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες και έχουν βρεθεί σε πολύ κρίσιμες καταστάσεις κατά την διάρκεια της καριέρας τους, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε αυτού του είδους την πίεση. Είναι η πίεση που συνοδεύει τον πρωταθλητή.

Αυτό δεν είναι το πρώτο μου Final 4 ως υπερασπιστής του τίτλου. Πήγα στο Final 4 το 2013 με τον Ολυμπιακό, μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2012, αλλά οι καταστάσεις ήταν κάπως διαφορετικές. Παρ’ όλα αυτά κερδίσαμε το τρόπαιο και ακόμα πιστεύω ότι, ο κόσμος θεωρεί αουτσάιντερ τον Ολυμπιακό. οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ θεωρούν εμάς φαβορί. Και οι δύο καταστάσεις είναι δύσκολες, ποτέ δεν είναι εύκολο να είσαι πρωταθλητής και να υπερασπιστείς τον τίτλο σου. Γι’ αυτό υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα και στον αθλητισμό και στον αθλητισμό γενικά, με ομάδες που κατέκτησαν πολλά πρωταθλήματα στην σειρά. Έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες όμως και μια καλή ευκαιρία να εντάξομε την ομάδα στο κλαμπ με τις ομάδες που έχουν κερδίσει συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Αυτό το Final 4 θα γίνει εκεί όπου πήγα για πρώτη φορά σε Final 4 -και κέρδισα και τον πρώτο μου τίτλο- με τον Ολυμπιακό. έχω πολύ ιδιαίτερες αναμνήσεις από αυτό, ειδικά από το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Πιθανόν αυτό το παιχνίδι να είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία της Ευρωλίγκα και ίσως του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αισθάνομαι όμορφα που επιστρέφω σε αυτό το γήπεδο και λίγη νοσταλγία. Ελπίζω να συνεχιστεί η καλοτυχία που με ακολουθεί σε αυτό το γήπεδο»

Τώρα, θ’ αντιμετωπίσω την παλιά μου ομάδα στο ίδιο γήπεδο. Πολλά έχουν αλλάξει μέσα σε πέντε χρόνια, αλλά ο κορμός του Ολυμπιακού αποτελείται από τους ίδιους παίκτες. Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης. Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι μαζί όλο αυτόν τον καιρό. Η ΤΣΣΚΑ έχει τον Τεόντοσιτς, τον Χριάπα τον Κουρμπάνοφ, τον Βοροντσέβιτς. Άπαντες θυμούνται αυτό το παιχνίδι, αλλά το παρελθόν είναι παρελθόν και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο παρόν και το παρόν μας καλεί να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας.

Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, έχει έναν εξαιρετικό πυρήνα παικτών, με πολλή εμπειρία. Έχουν επίσης παίκτες νέους σε ηλικία που είναι «πεινασμένοι» και παίζουν με καρδιά κι επιθετικότητα. Για εμάς είναι πιο σημαντικό πιστεύω το πώς θα παρουσιαστούμε και το πώς θ’ αντιδράσουμε στο παιχνίδι. όλοι  καταλαβαίνουμε τι απαιτείται για να κερδίσεις μετά την περασμένη σεζόν και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Όλοι έχουμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση, οπότε έχει σημασία το πώς θα παραμείνουμε ενωμένοι σαν ομάδα, πόσο καλά θα παίξουμε, πως θα εκτελέσουμε το πλάνο παιχνιδιού και πως θα ματσάρουμε την σκληράδα τους. Κάθε τελικός ή κάθε μονό παιχνίδι έχει να κάνει με το ποιος θα εκτελέσει καλύτερα τα συστήματα, που θα ορίσουν τη νίκη ή την ήττα. Η νίκη μπορεί να χαθεί σε μία κατοχή ή σ’ ένα σ΄συτημα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η νίκη έρχεται μέσα από τις μικρες λεπτομέρειες

Ο πιο σημαντικός παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Όλοι ήδη γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα και στην ιστορία του ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όχι μόνο για το παιχνίδι του, αλλά για την ικανότητα που έχει να ηγείται, για το πώς εμπνέει και το παράδειγμα που δίνει εντός κι εκτός γηπέδου. Το έχει κάνει ξανά και ξανά στην καριέρα του, να ξεχωρίζει στις δύσκολες στιγμές, στις σπουδαίες καταστάσεις. Το βλέπεις και τώρα που είναι 34 χρονών. Ο κόσμος ίσως να πίστευε ότι δεν θα αντέξει, αλλά αυτός συνεχίζει να «κουβαλάει» την ομάδα του, ακόμη κάνει πράγματα που έκανε καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του. Το καταλαβαίνουμε και το ξέρουμε -προσωπικά το ξέρω γιατί το έβλεπα κάθε μέρα για δύο χρόνια- πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει στο παιχνίδι και στην ομάδα.

Θεωρώ τον Βασίλη φίλο μου εκτός γηπέδου και έναν άνθρωπο τον οποίο θαυμάζω πολύ κι έχω κι εξαιρετική σχέση μαζί του. Πάντα μιλάμε όταν οι ομάδες μας παίζουν και στέλνουμε μηνύματα ο ένας στον άλλο κάποιες φορές, αλλά τώρα συγκεντρωνόμαστε ο καθένας στην ομάδα του. Όταν θα δούμε ο ένας τον άλλον θα χαιρετηθούμε, αλλά τώρα ο καθένας θα κοιτάξει να επιτεύξει τον στόχο του».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...