Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Βήμα πρόκρισης στα Χανιά

Βήμα πρόκρισης στα Χανιά

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά και «κλείδωσε» ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τις δύο ομάδες να διακόπτουν διαρκώς τον ρυθμό με φόυλ.  Στο 7ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντικαμονά έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο, κυκλοφόρησε την μπάλα και προσπάθησε να βγάλει σε θέση βολής τον Τζούρτζεβιτς. Ο Πλατανιάς όμως αμύνονταν σωστά και δεν επέτρεπε στον Σέρβο να γίνει απειλητικός. Σ’ εκείνο το σημείο, ο Πλατανιάς αντέδρασε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, διατηρώντας την μπάλα στην κατοχή του, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια σημαντική στιγμή.

Στο 24ο λεπτό, ο Μάριν έκανε την ατομική ενέργεια, άφησε στον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος δεν σούταρε με δύναμη, δίνοντας την δυνατότητα στον Κοκαλά να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα, από το λάθος γύρισμα του Ένγκελς, ο Ενσικουλού πήγε να επωφεληθεί, αλλά ο Χουτεσιώτης αντέδρασε γρήγορα και μάζεψε την μπάλα. Ένα σουτ του Ζιλέ στο 32΄ πέρασε πολύ ψηλά άουτ. Στο 39ο λεπτό ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν και πάλι στην σωστή θέση για ν’ αποσοβήσει τον κίνδυνο. Ο Κοροβέσης  έκανε την σέντρα από τ’ αριστερά, ο Γκριζέλτσακ πάσαρε με την μία στον Ενσικουλού, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει στην γωνία του με δεύτερη προσπάθεια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φιγκέιρας έχασε και πάλι τον Κοροβέση από τ’ αριστερά ο οποίος βρήκε με σέντρα τον Γκριζέλτσακ. Ο Πολωνός σούταρε με την μία, στέλνοντας ψηλά την μπάλα άουτ.

Στον χρόνο που απέμενε δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο είτε από την μία, είτε από την άλλη πλευρά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το μηδέν στ’ αποδυτήρια.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός σημάδεψε τον Πάρντο στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Κολομβιανό να δημιουργεί αρκετά ρήγματα.

Λύση με Μποτία, από στατική φάση

Στο 56ο λεπτό, ο Μάρικ εκτέλεσε το φάουλ, ο Ένγκελςπήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μποτία με ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ, νίκησε τον Κοκαλά, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Η επίτευξη του τέρματος, βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» ν’ αποβάλλουν το άγχος και να παίξουν πιο άνετα. Από την πλευρά του ο Πλατανιάς προσπάθησε ν’ ανεβάσει απόδοση και να ξαναμπεί στο ματς. Ένα σουτ του Δημούτσου στο 64΄ πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη.

Το… τελείωσε με Καρίμ

Στον χρόνο που απέμενε ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη, με σκόρερ των Ανσαριφάρντ. Ο Φιγκέιρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Τζούρτζεβιτς από θέση βολής έστειλε την μπάλα πάνω στον Κοκάλα, αλλά στο ριμπάουντ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, στέλνοντας την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

Στα υπολειπόμενα λεπτά, η σημαντικότερη φάση ανήκε στον Πλατανιά, ο οποίος στο 84΄ δεν μείωσε, καθώς το σουτ σταμάτησε στο δοκάρι, με συνέπεια το 0-2 να παραμείνει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...