Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» (vid)

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» (vid)

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το Final 4, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στην κάμερα τηςOlympiacosBC TV για το μεγάλο ραντεβού της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας πως η ομάδα ξέρει πως πρέπει να παρουσιαστεί, προκειμένου να φτάσει στην κορυφή.

«Έχουμε καλές αναμνήσεις, τελευταία φορά που πήγαμε εκεί κάναμε το break στην Εφές, οπότε υπάρχει όλη η θετική ενέργεια και διάθεση να πάμε και να κάνουμε κάτι καλό. Επίσης, σ’ εκείνο το γήπεδο θυμόμαστε όλοι τι έχουμε ζήσει. Για μένα προσωπικά ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό και όπως εγώ έτσι και τα παιδιά δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Έχουμε καλές αναμνήσεις και μακάρι να ζήσουμε ανάλογες στιγμές και στην συνέχεια». Είπε αρχικά ο διεθνής γκανρντ.

Πως προετοιμάζεται ο ίδιος γι’ αυτό το Final 4:

«Είμαι πιο ώριμος, πιο έμπειρος, ξέρω που βρίσκομαι και τι πάμε να κάνουμε εκεί πέρα. Την πρώτη φορά ήμουν ένα παιδάκι που είχα έρθει από το Περιστέρι και ζούσα το πιο τρελό μου όνειρο. Στην πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό, ήμουν βασικό πλέι-μέικερ στον τελικό, πιστεύω δεν υπήρχε καλύτερη εμπειρία για μένα στην ζωή μου και στην καριέρα μου. Έχω ζήσει πολλές εμπειρίες, πολλές αναμνήσεις καλές και κακές, όπως ο τραυματισμός μου. Είμαι διαφορετικός, έχω «μεγαλώσει», παρ’ όλα αυτά πηγαίνουμε πάντα με τον ίδιο στόχο. πηγαίνουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. είτε είσαι 20, είτε είσαι 27 πάντα θες να κερδίζει, οπότε πάμε εκεί πέρα να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φτάσουμε στην κορυφή».

Για το νέο σύστημα της διοργάνωσης:

«Πιστεύω με μεγάλη διαφορά είναι η δυσκολότερη διοργάνωση, γιατί τις προηγούμενες χρονιές έλεγες ό,τι και να κάνεις στον όμιλο κουτσά-στραβά θα περάσεις στο top 16. Μπορούσες να ζήσεις με μία-δύο ήττες αν αυτές ερχόταν ενώ τώρα όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα κάθε ήττα μπορεί να στοιχήσει, κάθε νίκη μπορούσε να στοιχήσει, οπότε έπρεπε να είσαι συγκεντρωμένους γι’ αυτούς τους πέντε-έξι μήνες που διήρκησε η regular season. Επίσης υπήρχε πολλή κούραση, σωματική και πνευματική, πολλά ταξίδια, διπλά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Υπήρχαν και οι τραυματισμοί των υπολοίπων παιδιών που έπρεπε να τους καλύψουμε, ήταν διπλό το βάρος για τους υπόλοιπους. Πιστεύω ήταν η πιο κουραστική χρονιά όσο βρίσκομαι εγώ εδώ».

Αν έκαναν υπολογισμούς στο ξεκίνημα της σεζόν:

«Κάναμε τα μαθηματικά στην αρχή και λέγαμε πως με τις 20 νίκες μπαίνεις στην 4άδα. Έτσι είχαμε υπολογίσει. Βέβαια όλοι λέγαμε πως είναι η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ, η Φενέρ και ψάχναμε τον 4ο για το πλεονέκτημα της έδρας, ευτυχώς ήμασταν εμείς αυτός ο 4ος, οπότε μας βγήκε σε καλό (σ.σ. ο Ολυμπιακός τερμάτισε 3ος στην κανονική διάρκεια)».

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ:

«Είναι μία ομάδα που την ξέρουμε, μας ξέρει, έχουμε παίξει πολλές φορές και φέτος και πέρυσι. Ούτε εμείς, ούτε αυτοί έχουν αλλάξει πολύ. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, σίγουρα υπάρχει αυτή η παράδοση που αιωρείται στον φίλαθλο κόσμου που, όποτε πάμε σε Final 4 τους κερδίζουμε, αλλά τα πράγματα δεν γίνεται κάθε φορά να είναι έτσι. Εμείς εννοείται πως πάμε να τους κερδίσουμε και όχι να χάσουμε, αλλά και η ΤΣΣΚΑ θα είναι προετοιμασμένη. Πιστεύω θα έχουν αυτό το ψυχολογικό αβαντάζ που δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Μετά την περσινή κατάκτηση, αυτό το βάρος θα έχει φύγει λίγο από πάνω τους. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα ματς Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, είναι πολύ σπουδαίο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως όλα τα προηγούμενα παιχνίδια». 

Ποια από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν είναι φαβορί για τον τίτλο:

«Έχουν αλλάξει αρκετά, η Φενέρ είναι πιο έμπειρη. Έχει τον κόουτς Ομπράντοβιτς, αλλά δεν είχε μάθε τόσα χρόνια να διεκδικεί τίτλους, αν θυμάμαι καλά ήταν η πρώτη της χρονιά στο Final 4  τότε, τώρα είναι σαφώς πιο έμπειρη, θα παίζει μπροστά στον κόσμο της, γι’ αυτό πιστεύω πως θα έχει ένα ποσοστό λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες για να πάρει το τρόπαιο. Η Ρεάλ είναι η Ρεάλ, την ξέρουμε όλοι. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια υπερδύναμη στην μπασκετική Ευρώπη, έχει πάρει Ευρωλίγκα, πρωταθλήματα, έχει πάει Final 4, έχει πολύ καλή ομάδα με τρομερό ταλέντο, η οποία στην καλή της βραδιά, μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Μετά είναι η ΤΣΣΚΑ, η οποία δεν έχει πια αυτό το κόμπλεξ του «looser», οπότε θα είναι πιο απελευθερωμένοι από τα προηγούμενα Final 4. Έπειτα είμαστε κι εμείς που είμαστε έμπειρη ομάδα σε αυτές τις διοργανώσεις, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Βέβαια έχουμε καινούργια παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει εκεί πέρα, αλλά στο χέρι μας είναι να τους βάλουμε στην νοοτροπία της ομάδας και στο πως θα πρέπει να παρουσιαστούν εκεί πέρα. Πιστεύω πως είναι δίκαιο το Final 4, καθώς βρίσκονται οι 4 καλύτερες ομάδες. Είναι αξιοκρατικό. Όποια ομάδα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση αυτό το τριήμερο, θα κερδίσει τρόπαιο, όπως γίνεται δηλαδή σε κάθε Final 4».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...