Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Χειροπέδες» σε Ντε Κολό

«Χειροπέδες» σε Ντε Κολό

Οι τέσσερις μονομάχοι προετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη και η Ευρωλίγκα εστιάζει στον Νάντο Ντε Κολό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έναν παίκτη στον οποίο οι γκαρντ του Ολυμπιακού θα πρέπει να περάσουν «χειροπέδες».

«Ο Ντε Κολό βρίσκεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκα την τελευταία τριετία, σε πόντους και ασίστ. Είναι και «δολοφονικός» σουτέρ από την περιφέρεια και ειδικός στις διεισδύσεις, τελειώνοντας με διάφορους τρόπους τις φάσεις από κοντά και κερδίζοντας φάουλ. Επίσης, είναι ο πιο εύστοχος παίκτης όλων των εποχών από την γραμμή των βολών. Τα επιτεύγματά του, τον κατατάσσουν σε μία σπάνια κατηγορία και το Σαββατοκύριακο στην Κων/πόλη, μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τον θρύλο». Αναφέρει το σχετικό απόσπασμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

Ο Γάλλος κάνει και φέτος σπουδαία παιχνίδια, κάτι που το αποδεικνύουν και οι αριθμοί του. Στην κανονική διάρκεια είχε 20,1 πόντους μ.ο. (56,9% στα δίποντα, 45,3% στα τρίποντα και 95,8% στις βολές) και 4,09 ασίστ ενώ στα πλέι-οφ απέναντι στην Μπασκόνια μέτρησε 14 πόντους (52,9% δίποντα, 37,5% τρίποντα και 93,8% βολές) και 3 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Ντε Κολό είναι παίκτης-βαρόμετρο και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι των Ρώσων, αλλά δεν είναι ο μοναδικός που μπορεί να κάνει την ζημιά. Οι Μοσχοβίτες διαθέτουν πολύ βαθύ ρόστερ με υπεροπλία σε κάθε θέση, κάτι που γνωρίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πώς να λειτουργούν σε τέτοιες καταστάσεις.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...