Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Κατώτερος των περιστάσεων

Κατώτερος των περιστάσεων

Ένας άνευρος Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό. 5η ήττα στο φετινό πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους».Ο αγώνας:

Στο 14ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βγήκε επικίνδυνα από τα δεξιά με τον Κουλιμπαλί. Η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ ο οποίος με κάθετη πάσα βρήκε τον Κλωναρίδη, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Καπίνο. Μετά την κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον Μπεργκ που περίμενε στα όρια της περιοχής και με δυνατό σουτ παραβίασε την εστία  του Καπίνο, που δεν περίμενε την μπάλα στην κλειστή του γωνία. Ο Ολυμπιακός χωρίς συγκέντρωση και ηρεμία στο παιχνίδι του, κινδύνεψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα. Οι «πράσινοι» «χτυπώντας» και πάλι με τον Κουλιμπαλί από την δεξιά πτέρυγα έγιναν απειλητικοί, αλλά ο Κλωναρίδης δεν σημάδεψε σωστά από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά την απόκρουση του Καπίνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το απαιτούμενο πάθος, ούτε την μαχητικότητα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού να διατηρούν για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους και να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 28ο λεπτό, από ατομική ενέργεια του Τσόρι, οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά. Ο Αργεντίνος τράβηξε επάνω του δύο παίκτες, έκανε την σέντρα στο ύψος του πέναλτι για τον Ελιουνούσι, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Νορβηγό, ο Κουλιμπαλί πρόλαβε ν’ απομακρύνει με το κεφάλι σε κόρνερ.

Στο διάστημα μεταξύ 30ου και 40ου λεπτού, οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές από στημένη φάση. Στο 34΄ ο Εμποκού με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά πήγε να νικήσει τον Καπίνο, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν σ’ ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Εμποκού με απ’ ευθείας φάουλ απείλησε τα «ερυθρόλευκα» καρέ, με τον Καπίνο ν’ αντιδράει ξανά σωστά και να εξουδετερώνει το σουτ.

Στο 41ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε ακόμη μία καλή στιγμή. Εκμεταλλευόμενοι για μία ακόμη φορά το τεράστιο κενό στο αριστερό άκρο του Ολυμπιακού, οι «πράσινοι» βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Βιγιαφάνες είδε την κίνηση του Κουλιμπαλί στην πλάτη της άμυνας, του έκανε την πάσα, αλλά ο μπακ από το Μάλι σούταρε άστοχα. Στον χρόνο που απέμενε, δεν άλλαξε κάτι, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Στο 54΄, ο Μπεργκ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, ο Ζέκα του έκανε την μπαλιά, αλλά το τελείωμα του Σουηδού στην κίνηση πέρασε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και ν’ αναπτυχθούν σωστά, οι γραμμές τους είχαν μεγάλη απόσταση, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε 30άρες μπαλιές που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από τις στημένες φάσεις όμως που κέρδισε δεν αξιοποίησε καμία.

Στο 73ο λεπτό, ο Κουλιμπαλί έκανε την συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Εμποκού που βρέθηκε σε θέση φορ έκανε το πλασέ, με τον Καπίνο ν’ αντιδράει σωστά και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στον χρόνο που απέμενε για το τέλος του ματς, οι πρωταθλητές έπαιξαν με περισσότερη ένταση, πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για ν’ αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση . Οι παίκτες του Παναθηναϊκού «έφραξαν» τους διαδρόμους, διατηρώντας μέχρι τέλους το υπέρ τους προβάδισμα.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...