Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Περίπατος κόντρα στα Τρίκαλα

Περίπατος κόντρα στα Τρίκαλα

06

Χωρίς ν’ αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με σκορ 60-81 από την έδρα των Τρικάλων, σημείωσε την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Γιάννη Αθηναίου.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, επέβαλλαν από νωρίς γρήγορο ρυθμό στο παρκέ κι ευστοχώντας στις προσπάθειες που εκδήλωσαν, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ. Τα Τρίκαλα στηρίχθηκαν επιθετικά στους Κάφεϊ και Μπιρούτα ενώ ο Ολυμπιακός έχοντας πολυφωνία στην επίθεση διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν ν’ ανεβάσουν κι άλλο την απόδοσή τους και να «χτίσουν» σιγά σιγά μία διαφορά, όμως η αμυντική τους λειτουργία δεν ήταν καλή και οι γηπεδούχοι έβρισκαν τους διαδρόμους προς το καλάθι.

Στα τρία λεπτά που υπολείπονταν για το τέλος, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου «έσφιξαν» την άμυνά τους, κάτι που τους βοήθησε να σκοράρουν εύκολους πόντους και μ’ ένα σερί 6-0 να κλείσουν με +4 (14-18) την πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές ξεκίνησαν δυναμικά. Με τους Αθηναίου και Γκριν σε ρόλο εκτελεστή και δημιουργού αντίστοιχα, οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές και έστειλαν για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο (14-25), 8:29 πριν το ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν και σωστή αμυντική συμπεριφορά, κρατώντας χωρίς σκορ τους αντιπάλους τους.

Επτά λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Μπιρτς ανέβασε την διαφορά στην μεγαλύτερη, μέχρι εκείνη την ώρα, τιμή της (14-29) με εύστοχο δίποντο. Τα Τρίκαλα σ’ εκείνο το σημείο αντέδρασαν και με το δίδυμο Μπιρούτα και Κάφεϊ να δίνει τις λύσεις επιθετικά, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 9-4 και μείωσαν στους δέκα (23-33), 5:26 πριν την λήξη του 2ου δευτέρου δεκαλέπτου, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλου να καλέσει τάιμ-άουτ.

Μετά το τάιμ-άουτ η αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε, καθώς τα Τρίκαλα συνέχισαν να βρίσκουν τρόπο να παραβιάζουν το «ερυθρόλευκο» καλάθι. Οι πρωταθλητές όμως συντηρούσαν την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους, χάρη στην ευστοχία τους στην επίθεση. Έχοντας υπομονή και καλή κυκλοφορία, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δημιουργούσαν τα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και διατηρούσαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος την αστοχία των αντιπάλων του, πάτησε γκάζι και εκτόξευσε την διαφορά στο +19 (29-48) με καλάθι του Αθηναίου στην εκπνοή.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο υψηλό τέμπο. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας έξυπνα και με ταχύτητα στην επίθεση, «τροφοδότησαν» σωστά τον Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος με επτά σερί  πόντους ανέβασε στο +23 την διαφορά για την ομάδα του (32-55), 8:38 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Τα Τρίκαλα από την πλευρά τους δεν είχαν υπομονή και συγκέντρωση στην επίθεση, προσπαθούσαν μόνο με τρίποντα να σκοράρουν, τακτική που διευκόλυνε το αμυντικό έργο του Ολυμπιακού.

Στα πέντε λεπτά που έμεναν στο ρολόι για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα και βρίσκοντας λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση, κράτησε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν χαλάρωσαν. Παίζοντας με ενέργεια και συγκέντρωση σε άμυνα κι επίθεση, συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και να διατηρούν την διαφορά κοντά στους 25 πόντους, με τον Γιάννη Αθηναίου να κάνει φοβερά πράγματα επιθετικά.

Στα τέσσερα λεπτά που υπολείπονταν για το τέλος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει με σοβαρότητα κι έφτασε με άνεση στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 29-48, 44-67, 60-81

MVP: 

Ο Γιάννης Αθηναίου βρέθηκε σε καταπληκτική ημέρα και με μία πολύ μεστή εμφάνιση, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Τρίκαλα (Καστρίτης): Κάφεϊ 12(2), Μπιρούτα 12(2), Τσαγκαράκης 2, Μπάρλοου 8, Χότον 7, Μανωλόπουλος 3, Λίποβο 4, Άτιτς 5(1), Πουλιανίτης 5(1), Καλλές 2, Βαρυτιμιάδης

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9, Σπανούλης 6(1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 10(2), Χάκετ 2, Γκριν 9, Μπιρτς 4, Παπαπέτρου 8, Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 4, Αθηναίου 23(2).

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...