Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Δείξαμε χαρακτήρα»

«Δείξαμε χαρακτήρα»

03

Ο Ολυμπιακός στα κρίσιμα σημεία διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη.

«Είναι μια πολύ καλή νίκη για εμάς, διότι καταφέραμε να κερδίσουμε εκτός έδρας μία πολύ καλή ομάδα όπως η Νταρουσάφακα. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πιστεύω πως από την αρχή μέχρι το τέλος ελέγξαμε το παιχνίδι, ξεκινήσαμε πολύ καλά και επιθετικά και αμυντικά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά και κρατήσαμε χαμηλά σε παραγωγικότητα την  Νταρουσάφακα και κλείσαμε με καλή διαφορά το ημίχρονο.

Στην διάρκεια της ανάπαυλας συζητήσαμε με τους παίκτες μας και είπα ότι η Νταρουσάφακα θ’αντιδράσει και το είδαμε αυτό στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, εκεί όπου η Νταρουσάφακα ευστόχησε σε τρία διαδοχικά τρίποντα. Και στην 4η περίοδο έβαλαν μερικά δύσκολα τρίποντα, σουτάροντας με 60% από την περιφέρεια. Καταφέραμε και κερδίσαμε το παιχνίδι, επειδή καταφέραμε και τους κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ, στους 71 πόντους,  την ώρα που ο μέσος όρος τους είναι 81 πόντοι, και το πιο σημαντικό ήταν ότι δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος στις κρίσιμες κατοχές. Κερδίσαμε δίκαια πιστεύω το παιχνίδι.

Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση, πρέπει  συνεχίσουμε και να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν πρέπει να χάσουμε την συγκέντρωσή μας, γιατί η σεζόν είναι πολύ μακριά».

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...