Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / «Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Λεντέσμα

«Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Λεντέσμα

Σταματάει μετά από 19 χρόνια επαγγελματικής καριέρας ο Λεντέσμα.

Τέλος στην πολυετή ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, ανακοινώνοντας σήμερα την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο Αργεντίνος αμυντικός χαφ, που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού για δύο χρόνια, αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 37 ετών, παρά το γεγονός ότι αρχική του πρόθεση ήταν να παίξει ακόμη μία σεζόν.

Ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 από τους Αρχεντίνος Τζούνιορς, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το καλοκαίρι του 1999 πήρε μεταγραφή στην Ρίβερ Πλέιτ από την οποία αποδεσμεύτηκε τρία χρόνια αργότερα. Το 2002 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό του Αμβούργο. Στον γερμανικό σύλλογο αγωνίστηκε για μία σεζόν κι επέστρεψε το 2003 στην Αμερική, και συγκεκριμένα στο Μεξικό, για φορέσει την φανέλα της Μόντερεϊ.

Το 2004 στα μέσα της σεζόν έφυγε από το Μεξικό και ξαναϋπέγραψε με την Ρίβερ Πλέιτ, από την οποία αποχώρησε το 2005. Ακολούθησε το πέρασμα από την Ρασίνγκ, τους Αρχεντίνος Τζούνιορς και την Σαν Λορέντζο και το 2007 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο Αργεντίνος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, αλλά έμεινε για δύο χρόνια στο Λιμάνι, καθώς τη σεζόν 2008-9 έπαιξε υπό μορφή δανεισμού στην Σαν Λορέντζο. Με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Λεντέσμα μέτρησε 32 συμμετοχές.

Το 2010 επέστρεψε την Αργεντινή και φόρεσε ξανά την φανέλα της Κολόν, μέχρι το καλοκαίρι του 2011, όταν και «μετακόμισε» στην Ρίβερ Πλέιτ μέχρι το 2014. Τελευταία ομάδα της καριέρας του ήταν οι Αρχεντίνος Τζούνιορς, με τους οποίους μέτρησε 23 συμμετοχές σε δύο αγωνιστικές περιόδους.

Ο Λεντέσμα όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό, κλήθηκε παράλληλα και στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, με την οποία κατέγραψε 4 συμμετοχές.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...