Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Χαμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Χαμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Ο πόλεμος καλά κρατάει ανάμεσα σε FIBA κι Ευρωλίγκα.

Σύμφωνα με τηνGazzetta dello Sport”, η FIBA δεν αναγνωρίζει την 10ετή συμφωνία που υπέγραψαν οι 11 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες με την Ευρωλίγκα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία, λαμβάνει υπ’ όψιν της την τριετή συμφωνία που υπέγραψαν με την Ευρωλίγκα οι ομάδες το 2014, η οποία λήγει τον Ιούνιο του 2017. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των Ιταλών, η FIBA, όταν ολοκληρωθεί η αρχική συμφωνία των ομάδων με την Euroleague (τον Ιούνιο του 2017 δηλαδή), περιμένει τις 11 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης να έρθουν στις δικές της διοργανώσεις! 

Υπενθυμίζουμε πως, οι 11 ομάδες που έχουν υπογράψει 10ετές συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα, προβλέπεται να τιμωρηθούν με πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση που θελήσουν ν’ αποχωρήσουν νωρίτερα από τις διοργανώσεις της Euroleague.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Η πόρτα με Ρίο Άβε τους βοηθάει όλους!

Ο διαύλος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ρίο Άβε, ομάδες που ανήκουν ...

Βρείτε μας στο Twitter