Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Το έσωσε στο τέλος

Το έσωσε στο τέλος

Απόλλων Πάτρας-Ολυμπιακός 72-77.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 77-72, εκτός έδρας, τον Απόλλωνα Πάτρας, σημείωσε την 24η νίκη του στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο αγώνας:

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και πήραν από νωρίς τον έλεγχο. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους σε άμυνα κι επίθεση και παράλληλα την υπέρ τους διαφορά στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάτησαν γκάζι και μ’ ένα επιμέρους σκορ 11-29, κατάφεραν να κλείσουν με διαφορά 24 πόντων το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν αμυντικά κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να σουτάρουν αρκετές φορές ελεύθεροι πίσω από τα 6,75 και να μειώσουν σε μονοψήφιο την διαφορά. Οι πρωταθλητές δεν είχαν υπομονή και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, ήταν πολύ άστοχοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο του αγώνα.

Στην τελευταία περίοδο, οι Πατρινοί έφτασαν πολύ κοντά στο να γυρίσουν το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Κερδίζοντας την μάχη των ριμπάουντ κι ευστοχώντας στις κρίσιμες βολές, κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 24-48, 55-64, 72-77

MVP: 

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν για ένα ακόμη ματς καθοριστικός, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Απόλλων Πάτρας (Μέξας): Αργυρόπουλος 14 (2), Ντίλαρντ 16 (3), Μέιερ 15 (3), Γουντς 10, Πάλμπλαντ 5 (1), Τζαγουάρα, Λαμπρόπουλος 2, Σάντλερ 10 (2), Πελεκούδας, Νικολόπουλος.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Μιλουτίνοφ 1, Αγραβάνης 9 (3), Μάντζαρης 12 (1), Παπανικολάου 5 (1), Τζόνσον-Όντομ 13 (3), Χάντερ 9, Παπαπέτρου 3, Στρόμπερι 4, Γουόρικ 3, Χάκετ 3 (1).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ: 

05

 

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...