Αρχική / ΑΚΑΔΗΜΙΑ / Στον τελικό του Πρωταθλήματος οι Παίδες!

Στον τελικό του Πρωταθλήματος οι Παίδες!

Κ-15: Ολυμπιακός-Α.Ε.Κ. 2-1.

Στον τελικό του Πρωταθλήματος Super League K-15 προκρίθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός. Η ομάδα μας επικράτησε το Σάββατο στο Ρέντη με 2-1 της Α.Ε.Κ. σ’ αγώνα της 20ης και τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό όπου θ’ αντιμετωπίσει τον Π.Α.Ο.Κ.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 1ο τρόπαιο της ιστορίας το 2014, ενώ το 2015 ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Το 2016 στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί τον Απρίλιο σε ημερομηνία και πόλη που θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα η Super League.

Στα του αγώνος, στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός υπερίσχυσε της Α.Ε.Κ. σε όλους τους τομείς και πήρε μια δίκαιη νίκη και πρόκριση. Η ομάδα μας προηγήθηκε μόλις στο 2′ όταν μετά από ασίστ του Μούγιου ο Γεωργαντής “έγραψε” με σουτ το 1-0. Η ΑΕΚ “απάντησε” αμέσως και σκόραρε από στημένη φάση στο 6′ με τον Καραβίδα.

Ο Ολυμπιακός πίεσε για να πετύχει και 2ο γκολ και αυτό ήρθε στο 10′. Ο Μούγιος εκτέλεσετο κόρνερ και μέσα από την μικρή περιοχή ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά, κέρδισε τον τερματοφύλακα των “κιτρινόμαυρων”, κάνοντας το 2-1. Η ομάδα του Νίκου Τοπολιάτη, συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες καιθα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ, όμως στην τελική προσπάθεια οι “ερυθρόλευκοι” δεν ήταν εύστοχοι (αποκορύφωμα το δικάρι του Τσέργα στο 62ο λεπτό).

Η ομάδα μας κράτησε το 2-1 έως το τέλος με την ΑΕΚ να έχει παθητικό ρόλο και ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα με 41 βαθμούς έναντι 37 του 2ου Παναθηναϊκού (19 αγώνες).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός:  Σφύρλας, Κωνσταντινίδης, Μαρτίνης, Γκοτζαμανίδης, Μποσκουϊδης, Ράμα, Τσακίρης (75′ Κοτσιανούλης), Τσέργας (80′ Μπουλάρι), Γεωργαντής, Φέκκας (57′ Γλυνός), Μούγιος (82′ Καλλιμούκος).

Α.Ε.Κ.: Φυρογένης, Ποζατζίδης (71′ Βεφίρι), Αναστασίου, Αρβανίτης, Καραβίδας, Πετούσης, Σταματής, Λαζαρίδης (50′ Γεωργιόπουλος), Τσέλιος, Μπιλικαΐδης.

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...