Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Σαν ηφαίστειο που ξυπνά…

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά…

Screenshot_1

Ο Βασίλης Στοάκης εμπνέεται από το τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και περιγράφει την “λάβα” που σηκώθηκε στο Σ.Ε.Φ. το βράδυ της Παρασκευής και έπνιξε κυριολεκτικά την Ρεάλ!

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, από όνειρο βαθύ…» θα μπορούσε να πει κανείς για τον μπασκετικό Ολυμπιακό που δείχνει να αφυπνίζεται από ένα όνειρο κακό, ένα όνειρο που τον έχει φέρει στα πρόθυρα που αποκλεισμού από την συνέχεια της Ευρωλίγκα, αλλά το ένστικτο της επιβίωσης δεν το επιτρέπει να συμβεί τόσο εύκολα!

Ένας άριστα στημένος και διαβασμένος Ολυμπιακός, ψυχωμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο και μυαλωμένος, έχοντας μάθει από τα λάθη των προηγούμενων αναμετρήσεων, κατασπάραξε την Ρεάλ, αφού προσαρμόστηκε στο δικό της στυλ παιχνιδιού και σημειώνοντας 99 πόντους, πήρε την νίκη και την διαφορά ενόψει της δύσκολης συνέχειας!

Οι παίχτες του Σφαιρόπουλου μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας με υπομονή στην επίθεση και ηρεμία – παρά τις συνεχείς προκλήσεις των Μαδριλένων- και με όπλο την ομαδικότητα πήραν τη νίκη, δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν εύκολα εκτός προημιτελικών!

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει ειδική μνεία στον Βαγγέλη Μάντζαρη, έναν παίχτη που στήριξε σε μεγάλο βαθμό ο κόουτς Σφαιρόπουλος και του πιστώνεται αυτή η μεγάλη εμφάνιση- την στιγμή που όλοι λέγαμε , δικαιολογημένα ίσως σε κάποιο βαθμό πως δεν διανύει την καλύτερη του φάση. Ο Βαγγέλης, την ημέρα της ονομαστικής του εορτής χάρισε στον κόσμο των Πειραιωτών ίσως την πιο παραγωγική του εμφάνιση με την “Ερυθρόλευκη” με highlight την εκπληκτική του απόδοση έξω από την γραμμή των 6.75.

Άξιοι συμπαραστάτες σε αυτό το Show ήταν και οι υπόλοιποι Έλληνες, με τον Σπανούλη να εμφανίζει νέους εφιάλτες στους Ισπανούς, τον Πρίντεζη να κάνει ότι θέλει μέσα στην ρακέτα και τον Παπανικολάου να δίνει αυτήν την ενέργεια, που τόσο έλειπε από τον Ολυμπιακό.

Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη με σειρά τελικών, καθώς την Δευτέρα οι Πρωταθλητές Ελλάδος καλούνται να πάρουν τη νίκη και να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Άρη ενώ στη συνέχεια ταξιδεύουν για την Ρωσία, προκειμένου να πάρουν ακόμα μία νίκη κόντρα στην ισχυρή Κίμκι.

Όπως και να έχει, όποια και να είναι η κατάληξη, το συμπέρασμα είναι ένα: «Τον Ολυμπιακό δεν θα τον ξεγράφεις εύκολα, τον Ολυμπιακό…»

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Μοιράζει χαμόγελα και υποσχέσεις! Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός!

Εχοντας επιθετική πολυφωνία, με πέντε παίκτες να τελειώνουν με διψήφιο αριθμό πόντων και επιβάλλοντας τον ...

Βρείτε μας στο Twitter