Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα»

«Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα»

Η άμυνα έπαιξε και στην σημερινή νίκη σημαίνοντα ρόλο, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως η αποτελεσματική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο απλοποίησε τα πράγματα και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει στη νίκη.

«Ξέραμε πως το Λαύριο είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε πει και στο πρώτο γύρο το ίδιο στους παίκτες. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν πλασματικό σε σχέση με την εικόνα του Λαυρίου. Το Λαύριο δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, τον Π.Α.Ο.Κ. και τον Άρη. Όταν προηγηθήκαμε με 3-11, πιστέψαμε πως όλα κρίθηκαν. Έβαλαν μεγάλα σουτ και μας δυσκόλεψαν στη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, παίξαμε όπως θέλαμε. Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα μας, βελτιώσαμε τα ποσοστά μας στην επίθεση σε δίποντα και τρίποντα και αυτά έγιναν γιατί δεχτήκαμε μόλις 20 πόντους στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε αυτό που έπρεπε. Πήραμε μια σχετικά εύκολη νίκη. Συγχαρητήρια στο Λαύριο, παίζει πολύ καλό μπάσκετ».

Για την εξαιρετική εμφάνιση του Μάντζαρη:

«Ο Μάντζαρης είναι ένας παίκτης στον οποίο πιστεύουμε πολύ, είναι ένας παίκτης “κλειδί” για εμάς. Είναι ένας παίκτης που ξέρουμε πόσο καλά μπορεί να παίξει. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα εντυπωσιακά και στήριξε την ομάδα σε όλους τους τομείς και σε επίθεση και σε άμυνα όταν μάλιστα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί. Είναι φυσιολογικό να κάνει κάποια κοιλιά, αλλά τον βλέπουμε τώρα να ανεβαίνει και πάλι. Τον πιστεύαμε, τον πιστεύουμε και θα τον πιστεύουμε». 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Ετοιμάζει πρόταση για Βέλντε!

Ο Ολυμπιακός σε Συζητήσεις για τον Κρίστοφερ Βέλντε: Ο MVP του Πολωνικού Πρωταθλήματος βασικός στόχος ...

Βρείτε μας στο Twitter