Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Σίλβα: “Υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα;”

Σίλβα: “Υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα;”

1403011

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς αλλά δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες: «Συμφωνώ μαζί σας. Πριν απαντήσω στην ερώτηση σας θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την παρουσία των φιλάθλων μας, οι οποίοι δημιούργησαν μία δύσκολη ατμόσφαιρα για τους αντιπάλους, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια τα σωστά και σεβόμενοι τους νόμους. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους. Ήταν μία πραγματικά δύσκολη νίκη. Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο όπως είχαμε σχεδιάσει. Θέλαμε το γρήγορο γκολ και αυτό έγινε πραγματικότητα, αλλά μετά από αυτό ο αντίπαλος αντέδρασε πολύ καλά και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Είναι αλήθεια ότι είχαμε λίγες ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά πήραμε μία δίκαιη νίκη και ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ».

-Για την αμυντική λειτουργία: «Εμείς πάντα προετοιμάζουμε τα παιχνίδια μας με σκοπό να τα κερδίσουμε. Δεν είναι δυνατό να κερδίσεις ένα παιχνίδι σχεδιάζοντας να παίξεις αμυντικά. Πάντα θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό που έγινε είναι ότι μπήκαμε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια ο αντίπαλος αντέδρασε και χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Ήταν ένα ντέρμπι και τα ντέρμπι έτσι είναι πάντα,. Δημιουργήσαμε λίγες ευκαιρίες, αλλά περισσότερες από τον αντίπαλο μας που μας απείλησε μόνο μία φορά. Ήταν μία δυνατή ομάδα που μας έβαλε δυσκολίες».

-Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ που ακολουθεί στη συνέχεια: «Θέλω να σας κάνω μία ερώτηση. Υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα φέτος;».

-Για το ότι ο Τούντορ παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα: «Πολλές φορές όταν κάποιος έχει προβλήματα προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Εγώ πιστεύω ότι όταν κάτι δεν πάει καλά μέσα στο σπίτι σου πρέπει να κοιτάς τι συμβαίνει και να προσπαθείς να διορθώσεις τον εαυτό σου χωρίς να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Ξέρουμε ότι έχουμε συνηθίσει και θέλουμε η ομάδα μας να κερδίζει με 4-5 γκολ, αλλά αυτό δεν γίνεται συνέχεια. Πραγματικά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Έχουμε παίξει δύο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έχουμε βάλει τρία γκολ δεν έχουμε δεχτεί κανένα. Αν δούμε και την πλευρά του διαιτητή δεν έχουμε λάθη στο παιχνίδι. Έχουμε καλύτερη ποιότητα από τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε καλό παιχνίδι οφείλεται στην ποιότητα του ΠΑΟΚ, αλλά είμαστε καλύτερη από αυτόν».

-Αν περίμενε να έχει καλύτερους σε απόδοση παίκτες από τη μέση και μπροστά: «Συμφωνώ μαζί σας. Τα όσα είπε ο Τούντορ είναι πολύ σημαντικά γιατί είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα. Είναι αλήθεια ότι σήμερα περιμέναμε να έχουμε καλύτερες πρωτοβουλίες από αρκετούς παίκτες. Πολλοί δεν ήταν σε καλή μέρα. Είδαμε ότι άφηναν εύκολα την μπάλα και δεν είχαν έμπνευση στις αποφάσεις που έπαιρναν. Είχαμε συνηθίσει αλλιώς και είδαμε πολλές φορές να λείπει η έμπνευση από το παιχνίδι μας. Είμαι πολύ περήφανος και ακόμα σε μία κακή μέρα η ομάδα μας κερδίζει με 1-0 και ο Ρομπέρτο δεν χρειάστηκε να επέμβει. Σαν προπονητής είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μας, τους φιλάθλους μας».

-Για το γεγονός ότι υπήρχε νευρικότητα στο ματς και αν αυτό οφείλεται σε έλλειψη συγκέντρωσης: «Είναι αλήθεια πως στα ντέρμπι υπάρχουν περισσότερα νεύρα απ’ ότι σε ένα απλό παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές τα αισθάνονται πολύ έντονα. Εχω μιλήσει πολύ ανοιχτά με τους παίκτες μου και τους έχω πει ότι θέλω να παίξουν ποδόσφαιρο και να μην μπουν σε άλλα μονοπάτια. Είναι ξεκάθαρο ότι έχω συζητήσει με τους παίκτες και τους έχω πει ότι θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο και να τελειώσουμε το παιχνίδι με έντεκα παίκτες, πολλοί περισσότερο σε σεβασμό προς τους θεατές που θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο και όχι τίποτα άλλο».

-Αν τον προβληματίζει η αγωνιστική εικόνα κάποιων παικτών ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων και του ματς με την ΑΕΚ: «Αυτή την ανάλυση την κάνατε στο σημερινό παιχνίδι. Τα προηγούμενα παιχνίδια τα είδατε. Μία ανάλυση δεν μπορεί να γίνει από ένα παιχνίδι. Έχουμε παίξει 21 επίσημα παιχνίδια και έχουμε κερδίσει τα 20 με μία ισοπαλία. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη εβδομάδα οι παίκτες μου θα δείξουν την ποιότητα τους. Ακόμα και σήμερα που δεν κάναμε τόσο καλό παιχνίδι καταφέραμε να κερδίσουμε δίκαια. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε ένα παιχνίδι».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...