Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / O “Έλε”, η Άρσεναλ κι ένα όνειρο τρελό!

O “Έλε”, η Άρσεναλ κι ένα όνειρο τρελό!

oly_arsenal

Την Τετάρτη ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός δίνει ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία του(μέχρι το επόμενο), υποδεχόμενος την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκης. Μία Άρσεναλ η οποία έρχεται με την πλάτη στον τοίχο να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στους 16 του Champions League.

Ως εδώ καλά. Η επόμενη σκέψη μου έχει να κάνει με μία διαφορετική προσέγγιση όχι τόσο του συγκεκριμένου παιχνιδιού, όσο της κατάστασης συνολικά. Ο κατά τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο καλύτερος Ολυμπιακός της τελευταίας 20ετίας, είναι ( θεωρητικά πάντα) με το ένα και κάτι πόδι στην επόμενη φάση, μιας που η Άρσεναλ είναι αυτή που κυνηγάει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Ο Ολυμπιακός έστω ότι προχωράει στην επόμενη φάση, τυχαίνει λογικά με ένα από τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια και διεκδικεί ό,τι του αναλογεί, αφού έχει κάνει την μεγάλη έκπληξη, αφήνοντας ολόκληρη Άρσεναλ εκτός Champions League.

Με το χέρι στην καρδιά, ποιος από όλους εμάς δεν έχει σκεφτεί ενδόμυχα, αν η φετινή ομάδα, έχει όλα τα φόντα για να κάνει επιτέλους το βήμα παραπάνω στην όχι και τόσο φανταχτερή διοργάνωση του Europa League. Προς Θεού, δεν λέω ότι η ομάδα πρέπει να αποκλειστεί ή ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα χαρώ. Όμως δεν νομίζω να είναι μόνο δική μου η σκέψη το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» που λέγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Ένας τελικός σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι σίγουρα το μεγάλο απωθημένο κάθε φιλάθλου που υποστηρίζει με θέρμη την ερυθρόλευκη φανέλα. Σίγουρα κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα, αν μία ελληνική ομάδα δύναται να καταφέρει κάτι τέτοιο αυτή είναι μόνο ο Ολυμπιακός και η διοργάνωση αυτή είναι μόνο το Europa League.
Όλα όσα αναφέρω παραπάνω, είναι απλά σκέψεις που νομίζω ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, περνούν από κάθε ερυθρόλευκο μυαλό. Σίγουρα δε θέλω να χρυσώσω το χάπι σε περίπτωση αποκλεισμού από την Άρσεναλ, ούτε βέβαια να παραβλέψω το πόσο μεγάλη επιτυχία θα είναι ο Ολυμπιακός να αποκλείσει τους “κανονιέρηδες”, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο γοήτρου και κύρους.

Παρ΄όλα αυτά, η δήλωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή, μόνο στα ψιλά δεν θα πρέπει να περάσει. Εντάξει, είναι γνωστά τα ερυθρόλευκα αισθήματα του Ελέ και δεν το ΄χει κρύψει ποτέ. Μιλάμε όμως για έναν ντόμπρο άνθρωπο ο οποίος ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ποτέ δε θα δήλωνε κάτι τέτοιο , αν πρώτα δεν το πίστευε. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τη δήλωση την έκανε ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της ομάδας που μας χάρισε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ευρωπαϊκή στιγμή του Ολυμπιακού όταν και έφτασε μέχρι τους 8 του Champions League και μία ανάσα ( για να μην πω ένα φύσημα του αέρα.) από την είσοδο στην 4αδα της διοργάνωσης, γι’ αυτό και η δήλωση έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία!

Περικλής Κωνσταντινίδης

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τι κάνει και τι Δεν κάνει ο Πετρούσεφ: Player Analysis – Scouting report

Ο Πετρούσεφ ίσως γίνει μετά τον Λο, η σπουδαιότερη προσθήκη εντός της σεζόν, φτάνει να ...