Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ξέρω τι δε σε άφησαν να κάνεις πέρυσι το καλοκαίρι…

Ξέρω τι δε σε άφησαν να κάνεις πέρυσι το καλοκαίρι…

baggelis

Την Πέμπτη το βράδυ, ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός, κατάφερε να κερδίσει έναν ακόμη αγώνα για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Χωρίς Πρίντεζη, Λοτζέσκι, επί της ουσίας χωρίς Σπανούλη, Μιλουτίνοφ και φυσικά του Πάτρικ Γιάνγκ (αυτή η απουσία κανονικά θα έπρεπε να παραλείπεται μιας και θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα απουσίας, ωστόσο είναι πολύ σημαντική, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει αντικαταστάτης), με εξαιρετική άμυνα και με τους παρόντες να παίζουν σαν Θρύλοι, ο Ολυμπιακός επικράτησε και της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ και πάει γι’ άλλα!

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ πολύ στο ματς, αφενός μεν γιατί με τόσες απουσίες, τι μπορεί κανείς να αναλύσει κι αφετέρου διότι κατά την ταπεινή μου άποψη η πρώτη φάση , από την στιγμή που δεν μεταφέρει τα αποτελέσματα στο TOP-16 , είναι απλά δέκα επίσημα φιλικά και ο βασικός σκοπός είναι μόνο η πρόκριση. Οπότε προτιμώ να αφήσω τις αναλύσεις για την επόμενη φάση, όπου και ο κάθε αγώνας θα είναι κι ένας τελικός.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που χρήζει ανάλυσης και συζήτησης στην μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού, είναι η ηγετική παρουσία ενός παίχτη που αδικήθηκε πολύ το καλοκαίρι με την Εθνική Ελλάδας και δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Οι μέχρι τώρα λοιπόν εμφανίσεις του διεθνούς γκαρντ είναι κάτι περισσότερο από ένα ηχηρό μήνυμα που στέλνεται προς Ισπανία… μεριά!

Ο coach Κατσικάρης θα πρέπει να προβληματιστεί για την ελάχιστη χρησιμοποίηση του Μάντζαρη το καλοκαίρι στο Ευρμπάσκετ που μας πέρασε. Αν θέλετε τη δική μου άποψη, ο ομοσπονδιακός προπονητής λίγο έλειψε να κάνει μεγάλη ζημιά στον αθλητή με τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που τον χρησιμοποίησε σε όλη την διοργάνωση. Δεν είμαι υπερβολικός και όποιος πιστεύει ότι ένας παίχτης δεν επηρεάζεται από τέτοια γεγονότα, καλό θα ήταν να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Η αυτοπεποίθηση του Μάντζαρη κλονίστηκε κι αυτό είναι απόλυτα λογικό, διότι μιλάμε για ανθρώπους και όχι για φιγούρες του Play Station. Κάτι τέτοιο μπορεί να επαληθευτεί κι αν ρίξουμε μια ματιά στο video των πρώτων αγώνων και ειδικά στους αγώνες κόντρα στον Παναθηναϊκό στην αρχή της σεζόν.

Η μέχρι τώρα λοιπόν παρουσία του Μάντζαρη στους αγώνες του Ολυμπιακού, δίνουν την εντύπωση ότι αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να λογίζεται ως ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού και ο επόμενος αρχηγός μετά τον Πρίντεζη. Όσο για την Εθνική μας ομάδα, καλό θα ήταν ο coach να συνειδητοποιήσει ότι ο Μάντζαρης δεν είναι ένας παίχτης που απλά θα συμπληρώσει την δωδεκάδα. Δεν μπόρεσα να κατανοήσω το καλοκαίρι το σκεπτικό του Κατσικάρη για την μη χρησιμοποίηση ενός παιδιού που αποτελεί βασικό γρανάζι στην μηχανή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, έχοντας κερδίσει δύο Ευρωπαϊκά και δύο εγχώρια Πρωταθλήματα και με σημαντική συμβολή σ’ αυτά μέσα στο παρκέ αγωνιζόμενος μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον παίχτη ο χρόνος που πέρασε από το καλοκαίρι κι έπειτα, μόνο θετικά λειτούργησε και με την σωστή καθοδήγηση από τον coach Σφαιρόπουλο, βλέπουμε έναν ακόμη καλύτερο Μάντζαρη, ο οποίος αφήνει ακόμη περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον. Κλείνοντας, η απόφαση του Σλούκα το καλοκαίρι να αφήσει το δικό μας λιμάνι για τον Βόσπορο, ίσως αποδειχθεί καίρια για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του Ολυμπιακού, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον Βασίλη Σπανούλη.

Περικλής Κωνσταντινίδης

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Μάντζαρη

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Στα οκτώ ...