Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Φέρτε μας το ευρωπαϊκό…!!

Φέρτε μας το ευρωπαϊκό…!!

Ο Βαλάντης Σιδέρης γράφει μέσα από τη Zalgirio Arena για τα σημεία που ίσως κριθεί ο μεγάλος ημιτελικός του Ολυμπιακού και τη ρεαλιστική προσδοκία να σηκώσει ακόμα ένα ευρωπαϊκό.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα και είναι στο Κάουνας! Ο Ολυμπιακός μετά από μια εξαιρετική σεζόν, τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο και απέκλεισε στα πλέι-οφς τη Φενέρμπαχτσέ, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή σε ένα ακόμη Φ4 και δεύτερο συνεχόμενο.

Τα kokkina.gr πάντα κοντά στις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα, βρίσκονται από την Τετάρτη σχεδόν αγκαλιά με την αποστολή της ομάδας και αφουγκρόντας τον παλμό και την ενέργεια αυτής της υπέροχης καταπράσινης χώρας, σας ενημερώνουν για ότι μικρό ή μεγάλο αφορά γι΄αυτό το σπουδαίο ραντεβού με την ιστορία του συλλόγου. Όπως έχετε δει οι ακόλουθοί μας στα social media, οι οπαδοί μας έχουν κάνει όπως αναμενόταν κόκκινο το Κάουνας.

Βρισκόμαστε εδώ και ώρα στις θέσεις μας στη Zalgirio Arena, ανυπόμονοι και ελαφρώς αγχωμένοι για την αναμέτρηση με την άπειρη αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη Μονακό. Φαβορί, κακά τα ψέμματα, είναι οι ερυθρόλευκοι ωστόσο τόσο οι Μονεγάσκοι, όσο και η φύση του Φ4, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση σιγουριά και χαλάρωση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και οι παίκτες του, φάνηκαν αρκετά ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στις δηλώσεις τους αλλά με αυτοπεποίθηση ότι φέτος θα είναι η σειρά τους. Λίγα διαφορετικά πράγματα αναμένεται να δούμε και από τις δύο ομάδες, όσον αφορά το πλάνο τους σε άμυνα και επίθεση αφού γνωρίζονται πολύ καλά και από την περυσινή σεζόν όπου συγκρούστηκαν στη φάση των 8 και ελάχιστα αλλάξανε σε ρόστερ και τακτική. Πιθανότατα ο Ολυμπιακός δε θα προσαρμόσει την ομάδα του στον υπερταλαντούχο αλλά όχι πάντα συνεπή αγωνιστικά Μάικ Τζέημς, μην επιτρέποντας τα ελεύθερα σουτ από τους υπόλοιπους παίκτες της Μονακό. Παπανικολάου, Γουόκαπ και ίσως Κάναν να αναλάβουν χωρίς βοήθεια το μαρκάρισμά του, ενισχύοντας την μπασκετική θέση πως από έναν παίκτη δε χάνεις. Σημείο που αξίζει προσοχής είναι τα φάουλ ειδικότερα στη γραμμή των ψηλών αφού οι παίκτες ρακέτας της Μονακό είναι αθλητικοί και ευκίνητοι (πλην του Μοντεγιούνας) και ενδεχομένως να φθείρουν τους Φαλ και Μπλακ. Αν χρειαστεί να αγωνιστεί σε σημαντικό διάστημα ο Τζόελ Μπολομπόι, θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του, που το τελευταίο διάστημα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Από κει και πέρα, Μακίσικ, Γουόκαπ και Λαρεντζάκης, σίγουρα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν στη ροή του αγώνα αρκεί να τολμήσουν να πάρουν και να ευστοχήσουν στα ελεύθερα τρίποντα που σίγουρα θα τους δοθούν. Αν μπουν λοιπόν, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα χάσει το ματς. Αν όχι τότε ενδεχομένως το παιχνίδι να πάει στην σκληράδα και την άμυνα που η εμπειρία των παικτών του Πειραιά θα παίξει το ρόλο της. Οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι έχουν σοβαρές παραστάσεις σε τέτοια παιχνίδια σε αντίθεση με τους αντιπάλους του. Παραγόντας Χ προφανώς θα είναι ο Κώστας Σλούκας ο οποίος είναι και ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές και τίτλους σε Φ4, ο Παπανικολάου ως αρχηγός ενώ ο Κάναν ο οποίος θεωρητικά παίζει τα τελευταία του δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, έχει την ποιότητα να βοηθήσει δραστικά τόσο από τη γραμμή των 6,75 όσο και αμυντικά, αφού παρά το χαμηλό του ύψος, είναι δυνατός και ξέρει να βάζει το σώμα του σε καταστάσεις miss match αλλά και γενικότερα σε προσωπικές μονομαχίες. Δε ξεχνάω τον MVP της διοργάνωσης. Ο Βεζένκοφ προφανώς είναι απαραίτητος σε τέτοια ματς όμως διατηρώ μικρές επιφυλάξεις για την πιθανότητα να εκδηλωθούν με επιτυχία τα δοκιμασμένα και χιλιοεκτελεσμένα plays της επιθετικής λειτουργίας του Ολυμπιακού με τον Ελληνοβούλγαρο φόργουορντ να κόβει συχνά στη ρακέτα βρισκόμενος πρόσωπο με το καλάθι. Θεωρώ ότι οι άμυνες θα είναι πιο σφικτές, οι αποστάσεις μικρότερες και θα είναι ευκολότερο για κείνον να εκτελέσει από μακριά ή από μέση απόσταση.

Σε λίγη ώρα τα σπουδαία λοιπόν με την ρεαλιστική προσδοκία και ελπίδα, ο Θρύλος να μας φέρει ακόμα ένα ευρωπαϊκό. Το πρώτο βήμα να γίνει σήμερα, Ολυμπιακέ μπορείς!

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Φαλ ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (12/04, 21.15) την Φενέρμπαχτσε στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ (εδώ και ...