Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Αυτός ήταν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Αυτός ήταν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Το κατάφερε! Ο Ολυμπιακός είναι στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας! Με το σπαθί του, με τη μαγκιά του, με την καταπληκτική 3η περίοδο όπου και ισοπέδωσε την Μονακό!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά και νευρικά το παιχνίδι, πολλά άστοχα σουτ και λέι απς, στατικός στην επίθεση και χαλαρός στην άμυνα. Έκλεισε το ημίχρονο με κάκιστα ποσοστά και βρισκόμενος στο σκορ κατά 12 πόντους.

Δε ξέρουμε τι είπαν ακριβώς στα αποδυτήρια, προφανώς να ηρεμήσουν και να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν καθώς αυτό που βλέπαμε στις δύο πρώτες περιόδους δε θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια.

Αυτό ήταν. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν 5 πεινασμένα σκυλιά που κατασπάραξαν μια καλή αλλά άπειρη ομάδα από το πριγκιπάτο.

Ο Ολυμπιακός έκανε έκανε ασύλληπτο 27-2 και το ματς είχε ήδη τελειώσει. Κανείς δεν πίστεψε ότι θα ανατραπεί η κατάσταση και με μια απλή αλλά σοβαρή διαχείριση από τον Μπαρτζώκα, οι ερυθρόλευκοι δίκαια και καθαρά προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, 5 χρόνια μετά τη συμμετοχή τους στον τελικό απέναντι στην Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Μονακό με 76-62, πήρε την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας και την Κυριακή (21/05) θα παλέψει για την Κούπα με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα μας ξεκίνησε αρκετά νευρικά, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι έχασε εύκολα καλάθια, αλλά και πολλές ελεύθερες βολές (είχε 9/18 στο πρώτο μέρος). Αντίθετα, η Μονακό με επιθετική αιχμή τον Μάικ Τζέιμς, επέβαλλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε με 11-18 στο 9’. Η είσοδος των Κώστα Σλούκα και Σακίλ ΜακΚίσικ φάνηκε να δίνει ενέργεια στην ομάδα μας, η οποία ισοφάρισε σε 22-22 στο 13’. Ωστόσο, οι Γάλλοι πίεσαν ξανά στην άμυνα, οδήγησαν σε λάθη και κακές επιθετικές επιλογές τους «ερυθρολεύκους» και κατάφεραν να ανεβάσουν τον δείκτη της διαφοράς στους 12π. (29-41), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη, ωστόσο, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε απόλυτα μεταμορφωμένος! Με εκπληκτική άμυνα, που δεν επέτρεψε στην Μονακό να σκοράρει περισσότερους από 2π. στην 3η περίοδο, και τους Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ να κάνουν σούπερ δουλειά και στην επίθεση, η ομάδα μας έκανε επική ανατροπή και βρέθηκε στο +13 (56-43) στο 30’! Η Μονακό προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, με την ίδια συνταγή, εκπληκτική άμυνα και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...