Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Στιγμές της δόξας σου, χαρές δικές μας!

Στιγμές της δόξας σου, χαρές δικές μας!

Δεν είναι ψέμα, δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα! Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό του UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE! Σε μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη, με 3 αλλαγές προπονητών, άλλες τόσες τεχνικών διευθυντών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε στον πάγκο έναν Ισπανό μάγο που μεταμόρφωσε ένα συνονθύλευμα σε μια ομάδα πανευρωπαϊκής κλάσης που κατάφερε και απέκλεισε την αήττητη Φερεντσβάρος, την πανάκριβη Φενέρμπαχτσε, την πάντα δύσκολη για τις ελληνικές ομάδες Μακάμπι της Χάιφα, την 4η καλύτερη ομάδα της Αγγλίας και πλέον έχει ένα τελευταίο εμπόδιο, την ιστορική Φιορεντίνα ώστε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στα 99 χρόνια ιστορίας του.

Ειλικρινά δεν πιστεύω αυτά που γράφω. Μου έρχονται στιγμές στο μυαλό όταν ήμουν 16 χρόνων και έπαιζα Championship Manager, έπαιρνα τον Ολυμπιακό και τον έκανα πρωταθλητή κόσμου! Αυτή η πρόκριση είναι μια ηθική δικαίωση για όλα αυτά τα οποία μας στέρησε είτε η τύχη είτε η διαιτησία όλα αυτά τα χρόνια, το χέρι του Ρ. Κάρλος, το γκολ του Βαλερόν, η ανατροπή της Μέταλιστ, ο Τζέραρντ, η Γιουνάιτεντ, ο Κόντε και πόσα άλλα στην μακρόχρονη ιστορία του γίγαντα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Οι ερυθρόλευκοι είχαν να θυμούνται σπουδαία βραδιά σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA, τεράστιες εμφανίσεις απέναντι σε μεγαθήρια, νίκες που είχαν πολλαπλάσια μπάτζετ όμως ποτέ δεν είχαμε μια πραγματική διάκριση από την φάση των 8 πριν από περίπου 25 χρόνια. Όλο στο τέλος κάτι στράβωνε, πάντα κάτι πήγαινε αντίθετα από το σχέδιο και τα προγνωστικά. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν.

Η αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κατάφερε και έφτασε στον τελικό! Θα τα γράφω μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε όλοι! Ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό!

Μετά την Κ-19 η οποία έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό, τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι άνδρες και έχουν την ευκαιρία να αφήσουν ανεξίτηλο για πάντα το αποτύπωμά τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι διότι καλές οι πορείες και οι εμφανίσεις αλλά στο τέλος μετράνε τα τρόπαια. Όπως στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός έχει 47 πρωταθλήματα έτσι και στην Ευρώπη εφόσον το κατακτήσει, θα μπει στο πάνθεον των νικητών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πάντα με πείραζε και με έτρωγε που σύλλογοι παρόμοιου βεληνεκούς με τους Πειραιώτες είχαν σπουδαίες διακρίσεις και εμείς όχι, η Πόρτο, η Γαλατά, οι Ρέιντζερς, η Σέλτικ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπράγκα, κατάφεραν να γευτούν την εμπειρία ενός τελικού και εμείς πάντα χύναμε την καρδάρα με το γάλα, πλέον θα έχουμε τη δική μας ευκαιρία να γίνουμε μέλη της χρυσής Βίβλου!

Τι να πει κανείς για τον Μεντιλίμπαρ, πραγματικά λες και έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο! Τέτοια μεταμόρφωση δε θυμάμαι πότε στα σχεδόν 30 χρόνια που παρακολουθώ τον αθλητισμό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θυμίζει λίγο την επιτυχία της Δανίας όταν πήγε στο Euro από το παράθυρο και τότε παίκτες της από τις διακοπές και πήραν το τρόπαιο, τη δική μας εθνική που το 2004 ανέτρεψε κάθε λογική και προγνωστικό. Βέβαια η επιτυχία του Ολυμπιακού είναι απείρως δυσκολότερη αφού δε μιλάμε για ένα τουρνουά 4 εβδομάδων αλλά έναν μαραθώνιο 20+ αγώνων εν μέσω πρωταθλήματος και κυπέλλου Ελλάδας.

Ότι και να γίνει, αυτές τις στιγμές, αυτά τα αισθήματα θα τα θυμόμαστε για πάντα, είναι αυτός ακριβώς ο λόγος που γίναμε Ολυμπιακοί και ο ίδιος που θα γίνουν γαύροι και άλλες γενιές παιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Θρύλε μου το μεγαλείο σου δεν έχει, τελειωμό, στιγμές της δόξας σου, χαρές δικές μας, θρύλε μου σ’ έχουμε μες τις καρδιές μας…

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...