Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Στηρίζεται στα δικά του παιδιά, το δικό του “αίμα”…

Στηρίζεται στα δικά του παιδιά, το δικό του “αίμα”…

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στο δικό του "αίμα"
Ο Γρηγόρης Γεωργάτος ξέρει όσο λίγοι τι σημαίνει Ολυμπιακός

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για το νέο μοντέλο διοίκησης που όρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μία φιλοσοφία που αρέσει πολύ και υπόσχεται κι άλλες επιτυχίες.

Η χώρα μας διανύει τις πιο δύσκολες ημέρες στη σύγχρονη ιστορία της και είναι αναμενόμενο οτιδήποτε άλλο να περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα αφορούν και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι ένας μοναδικός τρόπος ζωής και τα kokkina.gr βγαίνουν στον ιντερνετικό αέρα για να σας κρατούν συντροφιά και να σας ενημερώνουν για το καμάρι του Πειραιά.

Ο Βίτορ Περέιρα αποτέλεσε παρελθόν, καθώς ουδέποτε “δέθηκε” με τον οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός, και συνεχίζει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε, με τον πειραϊκό σύλλογο να κάνει την έκπληξη και να επιλέγει ξανά Πορτογάλο προπονητή για την άκρη του πάγκου του. Είναι η δεύτερη ημέρα του Ιουλίου και οι ερυθρόλευκοι ακόμα δεν έχουν ανακοίνωση την πρόσληψη του Μάρκο Σίλβα, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως είναι τυπικό θέμα. Ο 38άχρονος “ξεμπερδεύει” με τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας, την οποία οδήγησε τον περασμένο Μάιο στον πρώτο τίτλο της με την κατάκτηση του Κυπέλλου Πορτογαλίας ύστερα από μία “στείρα” επταετία, και έρχεται για να αναλάβει μία πολύ δύσκολη αποστολή: να “χτίσει”, ουσιαστικά, την ομάδα της επόμενης διετίας, καθώς από τη σεζόν 2016/17 όλα δείχνουν πως θα υπάρχουν προκριματικά στο Champions League για τους ερυθρόλευκους.

Ο Σίλβα έχει, ουσιαστικά, συμφωνήσει από τις 14 Ιουνίου. Την ημέρα όπου ο μπασκετικός Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα πανάξιο Πρωτάθλημα Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος διαθέτει ένα άκρως ελκυστικό προπονητικό πακέτο, αλλά τα υπόλοιπα θα τα γράψουμε στην πορεία. Την προσεχή Δευτέρα (6/7) είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο και όλο αυτό το διάστημα που πέρασε ο Πορτογάλος τεχνικός συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό και τις αποφάσεις που παίρνονται. Θα έχει ενδιαφέρον, αναμφίβολα, η αποστολή που θα ανακοινωθεί για να ταξιδέψει στο Ζέεφελντ της Αυστρίας για το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ο Ιούνιος ήταν μήνας διοικητικών αλλαγών, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να διαφοροποιήσει τον τρόπο λειτουργίας και τη δομή του συλλόγου. Ο λαός του Ολυμπιακού δεν πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον: ο πρόεδρος της ομάδας παραμένει στη θέση του παρά το “σύστημα” που τον θέλει απεγνωσμένα μακριά από το μεγάλο λιμάνι. Ο κ. Μαρινάκης εγγυάται και στηρίζει το σύλλογο, αλλά έκρινε πως έφτασε η ώρα προκειμένου να μοιράσει αρμοδιότητες στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα έξι άτομα που εκλέχθηκαν στη νεοσύστατη Εκτελεστική Επιτροπή, ύστερα από δική του πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ στις 22 Ιουνίου, έχουν πια την ευθύνη της διοίκησης και της λειτουργίας της ομάδας. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, φυσικά, να παραμένει ακλόνητος στο τιμόνι του συλλόγου.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης αναβαθμίστηκε σε ρόλο Α’ Αντιπροέδρου, ενώ ο Μιχάλης Κουντούρης εκτός από καθήκοντα Γ’ Αντιπροέδρου ανέλαβε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο μεταγραφικό κομμάτι. Ο Πιέρ Ισά αποτελεί παρελθόν ύστερα από μία διετία κατά την οποία δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στη θέση του αθλητικού διευθυντή. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος αναβαθμίστηκε, επίσης, και από την Ακαδημία (γενικός αρχηγός) ανέλαβε το ρόλο του Νοτιοαφρικανού και θα ασχολείται με όλα όσα περιλαμβάνει η θέση του αθλητικού διευθυντή. Θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας, ενώ εννοείται πως έχει γνώμη και στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. O “Γκεό” ξέρει όσο λίγοι πόσο απαιτητικά είναι τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια και τι εστί Ολυμπιακός. Κουντούρης και Γεωργάτος έχουν, πλέον, μεγάλη ευθύνη στην πλάτη τους, αλλά είναι και οι δύο στρατιώτες του Θρύλου. Όπως και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος παραμένει υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και διεθνών σχέσεων, ενώ το πόστο του διατηρεί ο Χουάνχο Λορένθο (τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης σε θέματα μεταγραφών και επικεφαλής τμήματος σκάουτινγκ).

Ο Μιχάλης Κουντούρης προέρχεται μέσα από το λαό της ομάδας και το έργο του στον Ερασιτέχνη τα τελευταία χρόνια εκτιμήθηκε από όλους. “Συμμάζεψε” όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα, “νοικοκύρεψε” τα οικονομικά του συλλόγου και έκανε ξανά ανταγωνιστικές όλες τις ομάδες μετά την “καμμένη γη” που άφησε πίσω της η διοίκηση Συγγελίδη. Τώρα, στην ποδοσφαιρική ομάδα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αλλά έχει τη γνώση και το χαρακτήρα για να επιβληθεί και να κάνει το καλύτερο δυνατό, όντας ο άνθρωπος που “τρέχει” τις εξελίξεις στην ομάδα. Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Γεωργάτος τίμησε και με το παραπάνω την ερυθρόλευκη ριγωτή ως ποδοσφαιριστής και στα 43 του εξακολουθεί να συνεισφέρει στο σύλλογο από άλλο πόστο. Η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με τον Ολυμπιακό, ο οποίος στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στο δικό του “αίμα” και τα δικά του παιδιά, που έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αφοσίωσή τους προς τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Και αυτή η φιλοσοφία του Βαγγέλη Μαρινάκη πρέπει να επαινεθεί και να εκτιμηθεί από όλους μας. Αρέσει αυτό το μοντέλο διοίκησης στους απαιτητικούς φιλάθλους της ομάδας και υπόσχεται ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Σημαντική, επίσης, είναι και η παρουσία του Γιώργου Παύλου στην Εκτελεστική Επιτροπή, καθώς είναι πρόεδρος της Θρύλος ΑΕ και υπεύθυνος υποδομών (προπονητικό κέντρο), διοικητικών λειτουργιών και Ακαδημιών. Μακάρι να δούμε και στην πρώτη ομάδα σύντομα παίκτες από τα ερυθρόλευκα φυτώρια, όπου γίνεται πραγματικά εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια.

Σίγουρα, ο μεταγραφικός σχεδιασμός παρουσιάζει σημάδια καθυστέρησης, αλλά μην ξεχνάμε πως, ήδη, έχει γίνει πολύ καλή προεργασία με τους παίκτες (Έλληνες και ξένους) που έχουν αποκτηθεί από το ελληνικό Πρωτάθλημα. Οι τέσσερις, τουλάχιστον, βαρβάτες μεταγραφές εντεκάδας από το εξωτερικό έχουν πάρει “παράταση” λόγω των τελευταίων δυσάρεστων εξελίξεων στη χώρα, αλλά χρειάζεται υπομονή. Στόχοι έχουν εντοπιστεί, συμφωνίες έχουν επιτευχθεί, αλλά πρέπει και να ενεργοποιηθούν… Το θέμα, όμως, είναι να έρθουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά πάνω στο χορτάρι. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Πάντα με τη δική σας υποστήριξη, γιατί το νέο μας ρισκαδόρικο εγχείρημα που ακούει στο όνομα kokkina.gr κρίνεται από εσάς, τους αναγνώστες μας.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...