Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ραντεβού με την ιστορία!

Ραντεβού με την ιστορία!

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα για τον Ολυμπιακό μας, αφού σε λίγες ώρες αγωνίζεται σ’ ένα ακόμη τελικό ευρωλίγκας! Το έργο του, δυσκολότερο από ποτέ… Παίζει απέναντι σε μια ομάδα διψασμένη, με ποιοτικούς παίκτες, τη διαιτησία υπέρ της, έμπειρο προπονητή και στην έδρα της.

Τα προγνωστικά είναι κόντρα στους Πειραιώτες όμως εγώ θα ποντάρω στο κόκκινο. Η Φενέρ θέλει σαν τρελή να σπάσει την κατάρα και μετά από 2 αποτυχημένα final4 και να φτάσει στην κορυφή. Οι οιωνοί είναι μαζί της όπως και το μωρό που περιμένει η Ολυμπία που μάλλον είναι κορίτσι όμως ο Βασίλης και οι υπόλοιποι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να ανατρέψουν τις πιθανότητες και να φέρουν το 4ο ευρωπαϊκό για τους ερυθρόλευκους.

Το γήπεδο θα κοχλάζει! Δεδομένο. Πραγματικά στον ημιτελικό υπήρχε έναν εξαιρετικό για τον γηπεδούχο aka Fener, κλίμα, που όμοιό του δεν έχω ξαναζήσει, παραμόνο σε στιγμές, σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ. Και; Πιστεύετε ότι θα επηρεάσει αυτόν τον Ολυμπιακό; Οποιαδήποτε άλλη ομάδα ίσως, τον Σπανούλη και τους υπόλοιπους καθόλου!

Αν ηττηθεί απόψε δε θα είναι από την έδρα, θα είναι μόνο αν έχει “αδειάσει” πνευματικά και σωματικά από την ανατροπή του ημιτελικού. Ο Σφαιρόπουλος προσπάθησε να μοιράσει με την ΤΣΣΚΑ τον χρόνο και το κατάφερε δεδομένων των απαιτήσεων, με εξαίρεση τον Μάντζαρη ο οποίος αγωνίστηκε 33 λεπτά.

Προβλέψεις δε χωράνε να κάνουμε παρά προσέγγιση με βάση τα προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων και της παρούσας κατάστασης. Ο Ολυμπιακός πιθανόν να προσαρμόζει την άμυνά του ανάλογα αν είναι στο γήπεδο ο Μιλουτίνοφ. Αλλαγές στα σκριν και under είναι τα δύο σενάρια. Η αποκοπή του Βέσελι για μένα είνα κομβικής σημασίας ελλείψει ικανού back up στο 4. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ντατόμε θα γίνει έρμαιο στον Πρίντεζη και αν ο Ομπράντοβιτς επιλέξει τις βοήθειες όπως ο Ιτούδης, τότε η ευστοχία από το τρίποντο θα κρίνει την αναμέτρηση. Τότε οι αποστάσεις θα μεγαλώσουν, το γήπεδο θα σωπάσει και οι κόκκινοι θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά.

“Ξύλο” στην άμυνα και ριμπάουντ. Η Φενέρ δεν έχει καθαρόαιμο ηγέτη. Ναι, υπάρχει ο Μπογκντάνοβιτς αλλά μόνος του δε μπορεί να σε κερδίσει όπως δεν μπόρεσε και ο Μίλος προχθές. Από κει και πέρα, πιστή εφαρμογή στις ερυθρόλευκες αρχές, ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές και διάβασμα των φάσεων στην επίθεση. Πρέπει να σημαδευτούν στο ποστ Ντίξον, Ντατόμε και Σλούκας. Ενδεχομένως να βοηθήσει για κάποια λεπτά ο Γουότερς απόψε στο τέλος κάθε περιόδου.

Αυτά. Θα είμαστε από το μεσημέρι στο γήπεδο για να σας μεταφέρουμε από δω καθώς και από τη σελίδα μας στο facebook εικόνα και ειδήσεις για τη μεγάλη αυτή βραδιά! Καλή μας τύχη!

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...