Αρχική / ΑΚΑΔΗΜΙΑ / Πραξιτέλης Βούρος: Aπό τη Σχολή Μυτιλήνης στο “Emirates”!

Πραξιτέλης Βούρος: Aπό τη Σχολή Μυτιλήνης στο “Emirates”!

vouros
Η νύχτα στο “Emirates” θα μείνει αξέχαστη στον Πραξιτέλη Βούρο

Ιστορία έγραψε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (29/9) ο Πραξιτέλης Βούρος! Ο 20άχρονος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος που προέρχεται από Σχολή Ποδοσφαίρου και έπαιξε σε αγώνα Champions League.

Ο Πραξιτέλης Βούρος αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Άρσεναλ στο “Emirates” και ήταν και αυτός στους 14 που “άλωσαν” το Λονδίνο.

Ο νεαρός άσος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Σχολή του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη και από εκεί μεταπήδησε στον Αιολικό. Το καλοκαίρι του 2012, ενώ ήταν διεθνής με την Παίδων, υπέγραψε συμβόλαιο στον Ολυμπιακό για να αγωνιστεί στην Ακαδημία του στα 17 του!

Ο κεντρικός αμυντικός, που είναι τα τελευταία χρόνια μέλος της πρώτης ομάδας, έχει κατακτήσει και με τους Νέους του Ολυμπιακού 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος, το 2013 και το 2015.

Ο Βούρος είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στο Champions League και ο δεύτερος από την Ακαδημία! Είχε προηγηθεί ο Νίκος Βέργος, ο οποίος είχε συμμετοχή στον αγώνα με τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ”, τον Μάρτιο του 2014.

Αξίζει να σημειώσουμε πως όταν ο Πραξιτέλης Βούρος εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο του “Emirates” τα μέλη της ομάδας Νέων που ήταν στην εξέδρα του γηπέδου σηκώθηκαν όρθια και τον χειροκρότησαν με θέρμη. Όλοι ονειρεύονται να έχουν την πορεία του και βλέπουν στο πρόσωπο του πως στον Ολυμπιακό, εάν δουλέψουν σκληρά, μπορεί να ζήσουν τα πάντα!

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού συνεχίζει να “τροφοδοτεί” με παίκτες υψηλού επιπέδου την πρώτη ομάδα, αλλά και συλλόγους που συμμετέχουν στη Super League και σε σπουδαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός ρίχνει μεγάλο βάρος στην Ακαδημία του και αυτό πιστοποιείται και από τη συνεχή άνοδο της ομάδας Νέων που πέρσι έφτασε στους “16” του Youth League και φέτος διεκδικεί και πάλι το εισιτήριο!

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...