Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ»

«Πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως η ομάδα θα πρέπει ν’ ανεβάσει ταχύτητα σε αυτές τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της regular season.

«Πριν ξεκινήσω με τα αγωνιστικά, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες εμού και της οικογένειάς μου, σε όσους μας συμπαραστέκονται στο πένθος μας.

Όσον αφορά το παιχνίδι, έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Η Μπαρτσελόνα είναι διαφορετική μετά την αλλαγή προπονητή. Πήρε το Κόπα ντελ Ρέι και έχουν ανέβει ψυχολογικά. Έχουν αλλάξει πολλά στοιχεία στην ταχύτητα εκτέλεσης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναχαιτίσουμε τον γρήγορο ρυθμό της Μπαρτσελόνα. Επίσης, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει το γεγονός ότι δεν παίζουν 3 παίκτες. Έχουν μια πλειάδα ποιοτικών παικτών που μπορούν να κάνουν την ζημιά.  Περιμένω από τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι, να μπούνε δυνατά και να παλέψουν για κάθε κατοχή. Μένουν πέντε παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ. Η Ευρωλίγκα ένας μαραθώνιος και τώρα στο τέλος πρέπει να ανεβάσουμε τον ρυθμό μας».

Πως ένας προπονητής θα μπορέσει να φέρει στο κατάλληλο σημείο την ομάδα του στο πικ της απόδοσής της:

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Το φορμάρισμα ενός αθλητή είναι θέμα προπονητικής, εργομετρικών αποτελεσμάτων και άλλων ενεργειών. Το να πετύχεις το φορμάρισμα μίας ομάδας, δεν είναι εύκολο. Όταν έχεις μεγάλη επιβάρυνση, δεν φορμαρίζεσαι. Προσπαθούμε όταν βρούμε καλό ρυθμό σαν προπονητές, να έχουμε σε καλό επίπεδο την ομάδα μας. Όσο έχουμε την δυνατότητα ελαφρύνουμε το πρόγραμμα προπονήσεων. Πολλοί παράγοντες σε «ρίχνουν» σε ένα κακό μομέντουμ. Εμείς θέλουμε να έχουμε σταθερή απόδοση σε όλο το φάσμα που παίζουμε. Σε γενικές γραμμές είχαμε αυτή την σταθερότητα, με εξαίρεση εκεί στον Γενάρη που έπεσαν όλα μαζί».

Αν το σχήμα με τους τρεις γκαρντ που χρησιμοποίησε κόντρα στο Ρέθυμνο, ήταν μία κίνηση ανάγκης λόγω της έλλειψης του Παπανικολάου ή αν έχει μπει και αυτή η μορφή στο παιχνίδι της ομάδας:

«Και τα δύο θα έλεγα. Μας έλειπε ο Παπανικολάου, οπότε είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε με πιο χαμηλά σχήματα. Μας πήγαν πάντως καλά και τα σχήματα με τρεις κοντούς. Οι γκαρντ μας μπορούν και να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν. Τρεις κοντοί, ίσως μεγαλύτερη ταχύτητα και είναι κάτι που το θέλουμε αυτό. Είμαι ευτυχής που έχω δυνατότητα και πλούσιο υλικό, να χρησιμοποιώ το κατάλληλο σχήμα κάθε φορά, για να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα θα παίξει πιο ελεύθερα, από την στιγμή που δεν κυνηγάει κάτι και για την κατάσταση του Παπανικολάου:

«Οι ομάδες αυτές που δεν έχουν την πίεση ενός αποτελέσματος, είναι πιο εύκολο να κάνουν μια έκπληξη. Χωρίς πίεση σουτάρω από τα 9 μέτρα και το βάζω π.χ. Είναι πολύ επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα, έχει πολύ καλά γκαρντ, έχουν τον Τόμιτς και τον Οριόλα στους ψηλούς. Πρέπει να έχουμε πολύ καλή ατομική άμυνα για να περιορίσουμε την δημιουργία τους. Για τον Παπανικολάου, θα γίνει ένα τεστ από τον γιατρό και στην προπόνηση θα ξέρουμε ακριβώς την κατάστασή του. Λογικά θα είναι εκτός»

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μία νίκη δε φτάνει!

Μία νίκη δε φτάνει, απόψε θέλουμε δύο! Καταρχάς στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 19:45 κόντρα στη ...