Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης!

Πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης!

Έγινε το πρώτο βήμα από τον Ολυμπιακό για την είσοδό του στους ομίλους του UEFA Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να νικήσουν την Τσουκαρίτσκι με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο ματς των play offs του UEFA Europa League.

Ένα σκορ αρκετά σημαντικό ενόψει του επαναληπτικού αγώνα, την άλλη Πέμπτη στη Σερβία.

Ο Ολυμπιακός όπως στο ματς με την Γκενκ στο «Γ. Καραϊσκάκης», έτσι και κόντρα στους Σέρβους, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, μόλις στο 3′ έγινε το 1-0, όταν ο Βρουσάι από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά όμως ο τερματοφύλακας έδιωξε και στην επαναφορά ο Ελ Κααμπί με πλασέ άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά μετά, ο Ελ Κααμπί έκανε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά με εξωτερικό φάλτσο και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ στο 6′ ο Μασούρας σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 9′ ο Μασούρας έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τον γκολκίπερ να μπλοκάρει σταθερά, ενώ στο 15′ ήρθε το 2-0 όταν ο Καμαρά έκανε την ασίστ και ο Φορτούνης πρώτα κοντρόλαρε και μετά στην κίνηση έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, στο 31′, ο Φορτούνης έκανε τη συρτή σέντραρε από τ’ αριστερά, ο Ελ Κααμπί έβαλε το πόδι του όμως πρόλαβε και μπλόκαρε ο Σαμούροβιτς. Η Τσουκαρίτσκι για πρώτη φορά απείλησε στο 35′, όταν ο Σούμποτιτς πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Πασχαλάκης κατάφερε να διώξει και στο 40′ ο Ελ Κααμπί με γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Φορτούνη, «έγραψε» το 3-1.

Στο 43′ ο Στάνκοβιτς μετά από ατομική ενέργεια απείλησε από τα δεξιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 45+3′ ο Μπιέλ σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να πηγαίνει ελάχιστα άουτ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος, είχε τον έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες, όμως όσο περνούσε ο χρόνος έριχνε το ρυθμό του. Στο 49′ ο Μπιέλ «γέμισε» από εκτέλεση κόρνερ, ο Καμαρά έκανε το πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως ακυρώθηκε το γκολ για χέρι του μέσου των «ερυθρόλευκων».

Ο Φορτούνης απείλησε στο 58′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 74′ ο Σκάρπα «άνοιξε» την μπάλα στον Φορτούνη ο οποίος την «έσπασε» στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του Μπιέλ πήγε ελάχιστα άουτ. Πάλι ο Μπιέλ στο 76′ είχε καλή στιγμή, όμως ο τερματοφύλακας και πάλι έδιωξε. Ο Ολυμπιακός είχε άλλη μία ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ, όμως ξανά ο γκολκίπερ αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Ελ Αραμπί στο 86′ μετά από ωραία ατομική ενέργεια.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν αρκετά το ρυθμό τους και η Τσουκαρίτσκι βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 3-1, όταν ο Νίκσεβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μιλαντίνοβιτς με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (71′ Πορόζο), Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Καμαρά (60′ Έσε), Φορτούνης, Μπιέλ (83′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (60′ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (71′ Ελ Αραμπί).

Τσουκαρίτσκι (Ι. Μάτιτς): Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμποτιτς, Ρογκάν (46′ Νίκσεβιτς), Στάνκοβιτς (69′ Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς (46′ Ντόσιτς), Τόσιτς, Εντιαγέ (46′ Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς (86′ Μάριο).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Αποδώσαμε ένα υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο – Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν»

Στους ομίλους του UEFA Europa League βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά την πρόκρισή του επί της ...