Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Πάτησε» και την Λιμόζ το «ερυθρόλευκο τρένο»

«Πάτησε» και την Λιμόζ το «ερυθρόλευκο τρένο»

Λιμόζ-Ολυμπιακός 67-76

Ο Ολυμπιακός χωρίς ν’ αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, κέρδισε με 76-67, εκτός έδρας, την Λιμόζ, σημείωσε την 8η νίκη του στην φετινή Ευρωλίγκα και θα προκριθεί στο top 16 πρώτος από τον Β΄ όμιλο.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από την πρώτη στιγμή τον έλεγχο. Έχοντας  ψηλά τον δείκτη της πίεσης στην άμυνα, δεν επέτρεψε στην Λιμόζ ν’ ακουμπήσει την μπάλα στο χαμηλό ποστ και να πετύχει εύκολους πόντους από κοντά. Στην επίθεση, Μάντζαρης, Πρίντεζης και Παπαπέτρου έδωσαν τις λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση, ανεβάζοντας στο +9 (4-13) την διαφορά για την ομάδα τους.

Στον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι την λήξη της πρώτης περιόδου, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν. Ο Λέο Βέστερμαν είτε σκοράροντας είτε δίνοντας έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, βοήθησε την ομάδα του να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο με μειονέκτημα πέντε πόντων (15-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν με ηρεμία και υπομονή στην επίθεση και να διατηρούν την διαφορά στο +7. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ανέβαζαν την απόδοσή τους και στην άμυνα, οδηγώντας τους αντιπάλους τους σε συνεχόμενα λάθη και βεβιασμένα σουτ, που δεν είχαν καμία τύχη.

5:30 πριν το ημίχρονο, οι πρωταθλητές Ελλάδας με διαδοχικά καλάθια από τους Πρίντεζη, Χάντερ και Αθηναίου, ανέβασαν για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο (22-32). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ξέφυγαν ακόμα και με 13 πόντους (33-46), όμως ο Σάφαρτζικ με τρίποντο στην λήξη του χρόνου, διαμόρφωσε το τελικό σκορ του πρώτου μέρους (36-46).

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Φιλίπ Ερβέ μπήκαν με περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, ευστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν και μ’ ένα επιμέρους σκορ 8-4, έριξαν την διαφορά στους 6 (50-44). Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες ήταν χαλαροί στην άμυνα με αποτέλεσμα να δέχονται εύκολους πόντους. Στην επίθεση δεν υπήρχε σωστή επικοινωνία και κυκλοφορία της μπάλας, γεγονός που τους οδήγησε σε πολλές λάθος επιλογές.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ξανά τα πατήματά τους μέσα από την άμυνά, διάβασαν σωστά το παιχνίδι, έδωσαν τα ελεύθερα σουτ στους Παπαπέτρου και Μάντζαρη, οι οποίοι ευστόχησαν και επανέφεραν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (44-56).

Στον εναπομείναντα χρόνο, η Λιμόζ επιχείρησε ν’ ανακόψει τον ρυθμό των αντιπάλων της και να ρίξει εκ νέου την διαφορά σε μονοψήφιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες έπαιζαν με υπομονή και συγκέντρωση στις δύο πλευρές του παρκέ και κατάφεραν ν’ αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά στο +17 (48-65), με το τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός χωρίς να χαλαρώσει καθόλου, εκτόξευσε με τρίποντο του Παπαπέτρου στο +20 την διαφορά (48-68), 8:08 πριν την λήξη. Οι «Λιμουζό» με τα συνεχόμενα αβίαστα λάθη και τα πάρα πολλά άστοχα σουτ, ήταν αδύνατον ν’ ανατρέψουν αυτή την διαφορά.

Στα τρία λεπτά που απέμεναν -με τα πάντα να έχουν κριθεί-, παίχτηκε ελεύθερο μπάσκετ. Οι άμυνες και τα συστήματα πήγαν περίπατο με τις δύο ομάδες να επιχειρούν πολλά σουτ. Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Σον Τζέιμς στην πεντάδα τους (πέρασε ως αλλαγή και έπαιξε για ένα λεπτό), διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν σε μια ακόμη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-46, 48-65, 67-76

MVP: 

Χάκετ και Αθηναίου με πολλή και σημαντική δουλειά σε άμυνα κι επίθεση είναι αυτοί που ξεχώρισαν για τον Ολυμπιακό. Πολλή καλή εμφάνιση και από τους Πρίντεζη-Παπαπέτρου, που βοήθησαν, κυρίως, επιθετικά.

Λιμόζ (Ερβέ): Σαφάρτζικ 5 (1), Βοϊτσιεκόφσκι 2, Ντάνιελς 10, Γκάτενς 8 (2), Βέστερμαν 14 (2), Πέιν 2, Καμαρά 6, Μπουνγκού Κολό 2, Τραορέ 14, Ζερμπό 4.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 11 (2), Στρόμπερι 9 (1), Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Μουράτος, Πρίντεζης 13 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (2), Χάκετ 9 (2), Αθηναίου 8 (2).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ: 

01

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...