Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ο Παρακχούσκι θα άλλαζε τον Ολυμπιακό!

Ο Παρακχούσκι θα άλλαζε τον Ολυμπιακό!

Parakhouski Artsiom

Parakhouski Artsiom

 

Τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα, λίγες μέρες μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και τα ονόματα που φέρονται να ενδιαφέρουν δίνουν και παίρνουν. Κάποια είναι όντως ρεαλιστικά ενώ κάποια άλλα περισσότερο απόρροια επιθυμίας των ίδιων των παικτών ή των μάνατζερ που τους εκπροσωπούν. Η αποχώρηση του Σλούκα αλλάζει αρκετά τον ερυθρόλευκο χάρτη και επηρεάζει τις υπόλοιπες προσθήκες τόσο οικονομικά όσο και ουσιαστικά αφού οι θέσεις των ξένων είναι συγκεκριμένες (6) και η περίπτωση μετά τον Στρόμπερι που έχει κλείσει να έρθει άλλος ένας περιφερειακός μη-Έλληνας, μόνο απίθανη δεν πρέπει να θεωρείται.

Από κει και πέρα στο “3” οι Λοτζέσκι και Παπαπέτρου παρέχουν μια κάποια ασφάλεια, στο “4” ο Πέτγουεϊ βρίσκεται μεταξύ ΣΕΦ και εξόδου πλάι στον σίγουρο Γιώργο Πρίντεζη και στο “5” αναζητείται ο αντικαταστάτης του απελθόντος για την Τουρκία Μπράιαν Ντάντστον. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε δηλώσει μετά τη λήξη των τελικών πως δεν προτίθεται να φέρει παίκτη με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους προκάτοχους της ερυθρόλευκης ρακέτας, απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς παίκτες με αργά πόδια και αδυναμία στο επιθετικό Pick ‘n roll αλλά και τις περιστροφές στην άμυνα. Οι Γιανγκ, Σάμουελς, Λαβάλ, Εμπάκουε, Ανοσίκε και Μακλίν, πληρούν τις προδιαγραφές ενός καλού undersized center συνεχίζοντας την πεπατημένη στο λιμάνι όμως για διαφορετικούς λόγους υπολείπονται στην ερυθρόλευκη μεταγραφική ιεραρχία.

Πόσο θεμιτό είναι όμως αυτό από τη στιγμή που έφυγε ο Σλούκας, ένας κλασσικός pnr guard, με τον Σπανούλη στα 34 και τον Μάντζαρη να μπαίνει στη ρακέτα κάθε δεύτερη Κυριακή να συνεχιστεί η ίδια συνταγή; Πέραν αυτού, πόσο προβλέψιμο ήταν το παιχνίδι του Ολυμπιακού τη σεζόν που μας πέρασε με παρόμοιους centers χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν μόνοι για τον εαυτό τους ή την υπόλοιπη ομάδα;

Ένας παίκτης που μπορεί να δώσει νέα στοιχεία στο επιθετικό παιχνίδι των ερυθρόλευκων χωρίς να αλλάξει εντελώς τη φιλοσοφία της ομάδας είναι ο Αρτσιόμ Παρακχούσκι, ένας παίκτης που όντως ενδιαφέρει και επιθυμεί και ο ίδιος να γίνει κάτοικος Πειραιά. Ο Λευκορώσος center είναι ψηλός, δυνατός, έχει εξαιρετικό post παιχνίδι, δυναμικός στα hedge out με όχι τόσο αργά πόδια ώστε να αποτελεί τρύπα στην άμυνα σε περιστροφές ή αλλαγές μαρκαρισμάτων. Φυσικά είναι πιο δυσκίνητος από τον καλό Ντάνστον αλλά επίσης είναι και περισσότερο δημιουργικός, καλύτερος σκόρερ και rebounder. Μια έλευση ενός τέτοιου παίκτη εφόσον είναι υλοποιήσιμη οικονομικά, αυτομάτως αλλάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό επιθετικά δίνοντας μεγαλύτερες επιλογές στη σκακιέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο set παιχνίδι ενώ αμυντικά θα μπορέσει με μεγαλύτερη επάρκεια να μαρκάρει δυνατότερους ψηλούς απ΄οτι θα έκανε ή θα κάνει ο Χάντερ.

 

Parakhouski Euroleague Stats
Parakhouski’s Euroleague Stats

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...