Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / “Ο Ολυμπιακός προτρέπει τον κόσμο να αθληθεί”

“Ο Ολυμπιακός προτρέπει τον κόσμο να αθληθεί”

oly

Με αφορμή την ολοκλήρωση της 1ης δράσης του “Be ACTIVE”, την Πέμπτη (24/9) το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, οι επικεφαλής των τμημάτων των Πολεμικών Τεχνών του Θρύλου και η Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, προχώρησαν στις ακόλουθες δηλώσεις.

Αναλυτικά το περιεχόμενό τους έχει ως εξής:

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: “Ο Ολυμπιακός δίνει βροντερό παρών σε αυτή την εκδήλωση στέλνοντας το μήνυμα στον κόσμο για να αθληθεί. Δυστυχώς οι μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι δεν αθλούμαστε όσο θα έπρεπε για αυτό παροτρύνουμε όλο τον κόσμο να βρει ένα άθλημα που του αρέσει. Σήμερα επιλέξαμε τέσσερα αθλήματα που είναι εύκολα και δεν απαιτούν ακριβό εξοπλισμό. Είναι αυτά των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού, η Πυγμαχία, το Ταε Κβο Ντο, το Κικ Μποξ και η Καποέιρα. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι πρωταθλητές, αυτό προκύπτει μέσα από συστηματική δουλειά. Η ουσία είναι να αθληθούμε και να αποκτήσουμε σωματική και ψυχολογική υγεία. Θέλουμε από τον Πειραιά μας να στείλουμε αυτό το μήνυμα. Η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη με τον αγώνα μπάσκετ Γυναικών. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι μαθητές από τα σχολεία της Γλυφάδας να δώσουν το παρών και να παίξουν με την ομάδα του Ολυμπιακού. Το νόημα είναι να συμμετέχουν και να μην μείνουν στην κερκίδα”.

Μιχάλης Μουρούτσος (επικεφαλής Ταε Κβο Ντο): “Σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία για τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, αποφασίσαμε όλοι εμείς από τις Πολεμικές Τέχνες του Ολυμπιακού να κατέβουμε στους δρόμους και να δείξουμε μέσα σε λίγα λεπτά τι κάνουμε στις προπονήσεις. Έτσι θέλουμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του και να μπει στους αθλητικούς χώρους, γιατί ο αθλητισμός είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει μέσα στη ζωή μας. Ο Ολυμπιακός πάντα πρωτοτυπούσε σε όλα τα πράγματα. Άλλη μια φορά το κάνει αυτό και με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό και σε όσους το σκέφτηκαν”.

Βαγγέλης Παπουτσάκης (επικεφαλής Πυγμαχίας): “Δείχνουμε την παγκόσμια κλάση μας και ότι είμαστε παγκοσμίως γνωστοί. Ο Ολυμπιακός ανέλαβε αυτή τη δράση για να δείξει σε όλο τον κόσμο την αθλητική μας παιδεία. Να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν αθλούμαστε μόνο σε κλασικά αθλήματα, όπως είναι το βόλεϊ, ο στίβος και το μπάσκετ αλλά και στις Πολεμικές Τέχνες”.

Βλαδίμηρος Ναζαρένκο (επικεφαλής Κικ Μποξινγκ): “Είναι μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία του Ολυμπιακού με αφορμή την Πανευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού το «Be ACTIVE Πρόκειται για μια πολύ ωραία κίνηση, βγάλαμε τα μαχητικά αθλήματα στο δρόμο για να τα γνωρίσει ο κόσμος και να δει ότι δεν είναι κάτι τρομερό. Μπορούν να το κάνουν απλοί καθημερινοί άνθρωποι από μικρά παιδάκια μέχρι 50-55 ετών. Είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο όπως έχει συστηθεί και περιμένουμε τον κόσμο να το γνωρίσει”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...