Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Καλές είναι και οι ήττες…

Καλές είναι και οι ήττες…

strompery

Ο Βαλάντης Σιδέρης γράφει, στο blog του στα kokkina.gr, για τον μπασκετικό Ολυμπιακό μετά την ομολογουμένως κάκιστη εμφάνιση και ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στο τουρνουά του Ζαντάρ.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε και έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από τους Γερμανούς, οι οποίοι μας νίκησαν δύο φορές μέσα σε 10 μέρες κι αν στο ποδόσφαιρο η ήττα θεωρούνταν ως πιθανό σενάριο, στο μπάσκετ σίγουρα ξένισε. Όχι τόσο όσο αυτή καθεαυτή αλλά με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε.

Οι Πειραιώτες ήταν κάκιστοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, μη μπορώντας να σκοράρουν αλλά κυρίως να αμυνθούν. Οι 77 πόντοι είναι αρκετοί για οποιοδήποτε ομάδα, πόσο μάλλον για τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου που εκεί θα “πατήσει” ώστε να κριθεί επιτυχημένη η σεζόν.

Βέβαια, πρέπει να έχουμε ως δεδομένα πως η ομάδα βρίσκεται στο βασικό της στάδιο προετοιμασίας. Τα πόδια είναι βαριά, τα χέρια κουρασμένα και το μυαλό μπερδεμένο. Από το σημερινό ρόστερ έλειπαν πολλοί βασικοί ενώ τα νέα μέλη είναι λογικό και επόμενο ακόμα να ψάχνονται και να προσπαθούν να εγκλιματιστούν στα νέα θέλω και απαιτήσεις.

Ως εκ τούτου, η όποια κριτική πρέπει να γίνεται υπό τον μανδύα της ψυχραιμίας και κατανόησης των δεδομένων. Η ομάδα δεν έβγαλε plays στην επίθεση, δεν έτρεξε και δεν μάρκαρε. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τρίποντα ήταν κατά πολύ περισσότερα από τα δίποντα(33 -21). Οι παίκτες έπαιρναν τα ντράιβ και στη βοήθεια που ερχόταν, η μπάλα έβγαινε στην περιφέρεια όπου από και και πέρα, ο συνδυασμός περιστροφών στην άμυνα, κυκλοφορία μπάλας αλλά και η ευστοχία, καθόριζαν την κατάληξη της επίθεσης.

Θα ήταν επίσης λάθος και άδικο να μπούμε σε αξιολόγηση επί προσωπικού για τους παίκτες, ιδίως για τους καινούριους.

Οι νίκες κάνουν καλό και χτίζουν χαρακτήρα πρωταθλητή όμως οι ήττες καταδεικνύουν λάθη και αδυναμίες και βοηθούν τον προπονητή να διορθώσει τα όποια προβλήματα. Το γόητρο είναι το λιγότερο κακό που επλήγη σήμερα. Η ομάδα θέλει όπως είναι φυσικό πολύ δουλειά και με την προσθήκη των διεθνών θα γίνει πολύ πολύ καλύτερη. Βέβαια δεν υπάρχει και ο άπλετος διαθέσιμος χρόνος αφού ακολουθεί σε λίγες μέρες το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟ όπου τα λάθη δε συγχωρούνται, όμως μέχρι τότε έχουμε και μέρες και πράγματα να δούμε και να πούμε πολλά.

image1

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...