Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Ο Ντίμα Φιλίποφ στα kokkina.gr!

Ο Ντίμα Φιλίποφ στα kokkina.gr!

Ντίμα Φιλίποφ
Ο Ντίμα Φιλίποφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Συνεχίζοντας τις αποκλειστικές συνεντεύξεις, τα kokkina.gr υποδέχονται ένα γνήσιο γαύρο! Ο Ντίμα Φιλίποφ, γύρισε σπίτι του, στον αγαπημένο του Ολυμπιακό και μας μιλάει γι’ αυτήν την μεγάλη του επιστροφή, τις φιλοδοξίες του και τους στόχους της φετινής σεζόν! Τι λέει για τον Μιχάλη Κουντούρη και τον γνώριμό του Ρομπέρτο Πιάτσα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του διεθνούς πασαδόρου στα kokkina.gr:

Kokkina.gr:Καλησπέρα Ντίμα! Καλώς όρισες σπίτι σου”.

Ν. Φιλίποφ: “Καλησπέρα! Ναι, ευχαριστώ!”.

Kokkina.gr: Ύστερα από δυο χρόνια επιστρέφεις στον Ολυμπιακό. Πιο ώριμος από ποτέ; Πως πήρες την απόφαση έπειτα από δυο σεζόν στην Πολωνία να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Ν. Φιλίποφ: “Σίγουρα επιστρέφω με εμπειρίες από το εξωτερικό και με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Είμαι σίγουρα πιο ώριμος σαν παίκτης και σαν πασαδόρος. Είναι σα να μην έχω φύγει πότε από τον Ολυμπιακό. Έτσι ένιωθα. Γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα. Γύρισα για να πάρουμε κούπες και να πανηγυρίζουμε στο τέλος όλοι μαζί!”.

Kokkina.gr: Συνεργάστηκες τα τελευταία δύο χρόνια στην Γιαστρζέμπσκι με το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα. Τι γεύση σου άφησε η συνεργασία με τον Ιταλό και αν μπορείς να μας σκιαγραφήσεις το προφίλ του. Οι συστάσεις που τον ακολουθούν είναι οι καλύτερες και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως πρόκειται για έναν προπονητή που δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες.

Ν. Φιλίποφ: “Ο Ρομπέρτο ξέρει πολλά κιλά βόλεϊ, είναι άνθρωπος του βόλεϊ και του αρέσει πολύ η δουλειά μέσα στο γήπεδο. Αυτό πιστεύω θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό”.

Kokkina.gr: Έχεις δεθεί με τον Ολυμπιακό, στον οποίο και καθιερώθηκες τη σεζόν 2010/11, προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό (σ.σ.: στον οποίο δεν έπαιξε ποτέ). Κατέκτησες τίτλους με την ερυθρόλευκη και απέκτησες ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον κόσμο. Αυτή η αγάπη προς το πρόσωπό σου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή σου;

Ν. Φιλίποφ: “Από τότε που έφυγα από τον Ολυμπιακό πάντα είχα επαφή με τον κόσμο γιατί μου έστελναν μηνύματα και προσπαθούσα να απαντήσω σε όλα. Ένιωσα και άσχημες στιγμές στον Ολυμπιακό όπως τότε με την παλιά διοίκηση του Ολυμπιακού αλλά και πάλι ακόμα κι έτσι καταφέραμε και πήραμε το πρωτάθλημα, όπως και τώρα με την νέα διοίκηση του κ. Κουντούρη που ο ερασιτέχνης έχει μπει σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο. Η σιγουριά που μου προσέφερε η διοίκηση έκανε την απόφασή μου ακόμα πιο εύκολη να γυρίσω ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ”.

Kokkina.gr: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε μόνο το Λιγκ Καπ και έχασε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τι να περιμένουμε από την ομάδα τη νέα σεζόν, καθώς ουσιαστικά χτίζεται ένα σύνολο από το μηδέν; Μόνο ο Κοκκινάκης παραμένει από πέρυσι.

Ν. Φιλίποφ: “Ολυμπιακός σημαίνει κούπες. Αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού”.

Kokkina.gr: Βλέπουμε τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού να πρωταγωνιστούν και να έχουν γερά θεμέλια ως βάση τους χάρη στην παρουσία του Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος έχει νοικοκυρέψει το “μαγαζί”. Τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος έχουν εξαφανιστεί. Είναι σημαντικό για εσάς πως δεν έχετε προβλήματα και είστε αφοσιωμένοι μόνο στο βόλεϊ;

Ν. Φιλίποφ: ” Όπως είπα και πιο πάνω, έγινε τρομερή δουλειά και την έζησα από κοντά γιατί ήμουν εκείνη την περίοδο στην ομάδα. Σε όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έγινε αυτό. Μας στηρίζουν όλοι όπως και ο κόσμος και αυτό πρέπει να συνεχιστεί”.

Kokkina.gr: Σ’ ευχαριστούμε πολύ! Καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία!

Ν. Φιλίποφ: “Σας ευχαριστώ και ‘γω πολύ”.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

O ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ!

Θρίαμβος, άθλος, μύθος, υπερηφάνεια, έπος, δόξα… Ολυμπιακός! Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Θρύλου κατέκτησε τον ...