Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Ο έλεγχος των παικτών που βρέθηκαν στο Ζέεφελντ

Ο έλεγχος των παικτών που βρέθηκαν στο Ζέεφελντ

Ο έλεγχος των 32 που έκαναν έστω και μία προπόνηση στο Ζέεφελντ
Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του Ζέεφελνττ

Τα kokkina.gr και ο απεσταλμένος τους, Παναγιώτης Γκαραγκάνης, ακτινογραφούν τους 33 παίκτες του Ολυμπιακού που έδωσαν το “παρών” στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Έντεκα προπονήσεις έκανε ο Ολυμπιακός στις εννέα ημέρες που έμεινε στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Ο αριθμός είναι μικρός σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, στο ίδιο στάδιο της προετοιμασίας, επί εποχής Μίτσελ. Ο Μάρκο Σίλβα έχει τη δική του φιλοσοφία: με πολλή μπάλα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και πολλή θεωρία μέσω βίντεο, σε αρκετά απογεύματα επί αυστριακού εδάφους. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να παρουσιάσει μία ομάδα που θα έχει διαρκώς την μπάλα στα πόδια της και θα την κυκλοφορεί ορθά πάνω στο χορτάρι, αλλά και όταν δεν γίνεται αυτό, να πιέζει ψηλά για να την ανακτήσει και να φύγει στην κόντρα επίθεση, απλά, σωστά και γρήγορα. Ο Πορτογάλος επιθυμεί έναν Ολυμπιακό με ποιότητα, ταχύτητα και τεχνική στο παιχνίδι του. Αυτά είδαμε για εννέα ημέρες στην Αυστρία. Και τα kokkina.gr προχωρούν στον έλεγχο των 33 παικτών που έδωσαν το “παρών” σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ρομπέρτο Χιμένεθ: Πρώτος στους αγώνες, πρώτος και στην προπόνηση. Ανταγωνιστικός, συγκεντρωμένος, ξέρει τι θέλει και τον τρόπο της επιτυχίας. Ευχή όλων είναι να παραμείνει στον Ολυμπιακό και να μην έρθει η πρόταση που θα τον οδηγήσει σε ένα καλύτερο Πρωτάθλημα από το δικό μας.

Γκιόργκι Λορία: Έγραψε… ιστορία, καθώς έμεινε στο Ζέεφελντ μόλις έξι ημέρες. Έχει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, όπως και διάφορα άλλα θέματα που τον απασχολούν. Δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και έμοιαζε γενικότερα αποκομμένος από τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας. Η άφιξη του Καπίνο σήμανε τη δική του αποχώρηση από την ομάδα. Αν μπορέσει και βγάλει χρήματα ο Ολυμπιακός από έναν παίκτη που απέκτησε ως ελεύθερο και δεν πρόλαβε καν να παίξει σε επίσημο παιχνίδι, θα είναι από τα αξιοσημείωτα αυτού του καλοκαιριού.

Στέφανος Καπίνο: Ενσωματώθηκε στην ομάδα την προτελευταία ημέρα της προετοιμασίας της επί αυστριακού εδάφους. Συμμετείχε σε δύο προπονήσεις στο Ζέεφελντ, ενώ έπαιξε και ένα ημίχρονο στο φιλικό ματς με τη Ρίζεσπορ. Αποκτήθηκε με ορίζοντα πολλών ετών. Ένας νέος Έλληνας παίκτης, έτοιμος να αρπάξει την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί. Από την πρώτη στιγμή ένιωσε οικεία στο νέο του περιβάλλον.

Ανδρέας Γιαννιώτης: Δεν είναι η πρώτη προετοιμασία του στον Ολυμπιακό. Ακόμα, όμως, ιεραρχικά βρίσκεται πίσω. Εκπληκτικό ταλέντο, που στα 23 του περιμένει καρτερικά τη σειρά του. Προορίζεται για τρίτος τερματοφύλακας ενόψει της νέας σεζόν. Ίσως, πάντως, θα έπρεπε να πάει κάπου όπου θα παίζει, γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε πέρυσι στο πρώτο μισό, στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αλέκος Ράντος είναι απαιτητικός και το κατάλαβε πολύ καλά ο Ανδρέας στο Ζέεφελντ.

Λευτέρης Χουτεσιώτης: Στα 21 του, ακολούθησε ξανά την ομάδα στην προετοιμασία της. Ο προπονητής τερματοφυλάκων δεν σταμάτησε να ζητάει πράγματα από τον Χουτεσιώτη και τον Γιαννιώτη στις προπονήσεις. Οι φωνές του Ράντου ακούγονταν αρκετά συχνά στο Ζέεφελντ, σε μία προσπάθεια να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Λεάντρο Σαλίνο: Θυμίζει τον παίκτη της σεζόν 2013/14, της πρώτης του με τον Ολυμπιακό. Στα δύο φιλικά επί αυστριακού εδάφους ήταν από τους καλύτερους. Συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, παίρνει πρωτοβουλίες και στο δημιουργικό κομμάτι. Είτε μείνει ο Ελαμπντελαουί, είτε όχι, θα πάρει σίγουρα ευκαιρίες την αγωνιστική χρονιά που έρχεται.

Αλμπέρτο Μποτία: Μέχρι να υποστεί τη θλάση και να επιστρέψει στην Ελλάδα για αποθεραπεία, ήταν από τους διακριθέντες σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Είναι, όμως, επιρρεπής στους τραυματισμούς όπως είδαμε και πέρυσι, για αυτό και αν κατατεθεί πρόταση για την απόκτησή του θα παραχωρηθεί. Αν όχι, εννοείται πως υπολογίζεται κανονικά.

Δημήτρης Σιόβας: Είναι, πλέον, από τους “παλιούς” της ομάδας, καθώς αυτή είναι η τέταρτη σεζόν του με τα ερυθρόλευκα. Έχει αποκτήσει ηγετικά χαρακτηριστικά και ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από αυτόν τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος ο Έλληνας στόπερ εξέφρασε δημόσια την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο και θα είναι από τους στυλοβάτες και της νέας αυτής προσπάθειας. Η φωνή του ήταν από τις λίγες που ακούγονταν καθημερινά στο Ζέεφελντ.

Αρτούρ Μαζουακού: Ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος αριστερός οπισθοφύλακας σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας! Δεν μπορούμε να πούμε ότι “έβγαλε μάτια”, αλλά ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί, αν φτάσει πρόταση που θα ικανοποιηθεί τον Ολυμπιακό και θα είναι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Τάσος Αυλωνίτης: Με το σπαθί του, δείχνει ότι αξίζει μία θέση και στην ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτά που ζητάει ο προπονητής και ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις στην Αυστρία.

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ενσωματώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς (Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ, Ντοσεβί) στην πορεία της προετοιμασίας και με το “καλήμερα” φανέρωσε την ποιότητά του. Ο Μάρκο Σίλβα θέλει να τον έχει στην ομάδα της νέας σεζόν, αλλά παραμένει στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Επειδή έχει γίνει ένα μπέρδεμα, το συμβόλαιό του είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και όχι αυτό του 2016.

Πραξιτέλης Βούρος: Ο μικρός της παρέας, τα πήγε πολύ καλά. Μάλιστα, έπαιξε σε ολόκληρο το φιλικό παιχνίδι με τη Ρίζεσπορ και έβγαλε θετικά στοιχεία. Δεν έχει το μπόι που απαιτεί η θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά έχει τσαγανό και το παλεύει. Είναι από τους παίκτες που έχουν προωθηθεί από την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.

ΜΕΣΟΙ

Λούκα Μιλιβόγιεβιτς: Στα σχέδια του Σίλβα, είναι βασικός και αναντικατάστατος. Για τη μία από τις δύο θέσεις στο κέντρο του γηπέδου. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Τα δεδομένα είναι τα εξής: ενδιαφέρον για την απόκτησή του υπάρχει από άλλες ομάδες, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει πως θα τον κρατήσει για τουλάχιστον μία ακόμα σεζόν. Από εκεί και πέρα, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Champions League λόγω τιμωρίας.

Παϊτίμ Κασάμι: Μαζί με τον “Μίλι” και τον Ομάρ, ήρθαν κι ανέβασαν ένα επίπεδο πάνω την ποιότητα στην προπόνηση. Στα καλά του, δεν έχει αντίπαλο και δείχνει πολυτέλεια για την Ελλάδα. Με την παρουσία του “ζωντάνεψαν” οι προπονήσεις στο Ζέεφελντ. Είναι από τους παίκτες που δεν περνούν απαρατήρητοι. Απλά, ο προπονητής καλείται να τους διαχειριστεί προς όφελος της ομάδας και να βρει το… κουμπί τους.

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του. Στο Ζέεφελντ, όμως, έδειξε να κερδίσει καθημερινά τον προπονητή του. Ο Μάρκο Σίλβα θέλει παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής που να ξέρουν μπάλα. Να μην είναι καλοί μόνο στο να… καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά ματς επί αυστριακού εδάφους, καθώς και στα δύο συμμετείχε ως βασικός και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Η παραμονή του θα εξαρτηθεί κυρίως από τη μορφή που θα πάρει η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, αλλά δείχνει να κερδίζει το προσωπικό του στοίχημα.

Σαμπού Γιαταμπαρέ: Η αλήθεια είναι πως ο Μάρκο Σίλβα τον εκτιμά ποδοσφαιρικά. Η εικόνα του στις προπονήσεις ήταν καλύτερη από αυτήν που εμφάνισε στα δύο φιλικά. Στο πρώτο κυρίως, γιατί στο δεύτερο έπαιξε λίγο προς το φινάλε. Η λογική λέει πως θα πάει στην Ολλανδία, στο τρίτο στάδιο της προετοιμασίας, και η παραμονή του θα κριθεί από το αν υπάρξει ντόμινο αλλαγών στο χώρο του κέντρου.

Σάσα Ζντιέλαρ: Αρχηγός στην Εθνική Νέων της Σερβίας, με την οποία κατέκτησε το πρόσφατο Μουντιάλ. Κεντρικός χαφ με φοβερή αντίληψη του παιχνιδιού και του χώρου ευθύνης του. Βασικός και στα δύο φιλικά ματς στην Αυστρία. Είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάει κάπου δανεικός για να παίζει σε πιο μόνιμη βάση, αλλά στα 20 του δείχνει μία ιδιαίτερη πάστα ποδοσφαιριστή.

Νταβίντ Φουστέρ: Τι να γράψουμε για τον Νταβίντ… Για έκτη σεζόν θα αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα. Τα δίνει όλα και στις προπονήσεις και τους αγώνες. Δεν προορίζεται για βασικός στις αρχές της σεζόν, αλλά είναι παίκτης που παίρνει ευθύνες και αντιστρέφει την κατάσταση όταν έρθουν τα δύσκολα επίσημα παιχνίδια.

Αλεχάντρο Ντομίνγκες: Αρτίστας. Αν δεν ήταν κι αυτός να δίνει ξεχωριστό χρώμα στις προπονήσεις, θα είχαμε πλήξει! Τεράστιος παίκτης και ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Μακάρι να βρεθούν κι άλλοι συμπαραστάτες και ποδοσφαιριστές με ηγετικά χαρακτηριστικά να τον πλαισιώσουν τη νέα σεζόν.

Κώστας Φορτούνης: Η πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό άφησε υποσχέσεις. Έχει όλα τα φόντα για να καθιερωθεί και να παίξει ακόμα περισσότερο. Μέχρι στιγμής, ο Μάρκο Σίλβα τον χρησιμοποιεί κυρίως στα αριστερά τόσο στις προπονήσεις όσο και στα πρώτα φιλικά ματς. Είναι Έλληνας και έχει τις προδιαγραφές να ηγηθεί. Τα καλά λόγια του “Τσόρι”, αποτελούν ένα ακόμα εχέγγυο επιτυχίας για τον Κώστα.

Νικολάς Μαρτίνες: Δεν μπορεί να κριθεί, καθώς από τις πρώτες ημέρες στο Ζέεφελντ τέθηκε εκτός ομαδικών προπονήσεων λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Θα πρέπει να αλλάξει άρδην η κατάσταση για να κρατήσει μία θέση στον Ολυμπιακό της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Γιάννης Λάτσι: Παίκτης που έχει διαπρέψει με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού. Η θέση του είναι στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά σε αρκετές προπονήσεις και “διπλά” έπαιξε στα άκρα της άμυνας ελλείψει εναλλακτικών λύσεων. Μεγάλο “σχολείο” για τον 19άχρονο Αλβανό αυτή η προετοιμασία.

Φάνης Τζανδάρης: Μαζί με τον Καραμάνο και τους Γιαννιώτη, Χουτεσιώτη, Μπενίτες και Μαρτίνες, δεν έπαιξε λεπτό στα δύο φιλικά σε Βεργκλ και Χάιμινγκ. Σπάνια αγωνίστηκε στον άξονα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, καθώς δοκιμάστηκε τόσο στα άκρα όσο και το κέντρο της άμυνας. Δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του Μάρκο Σίλβα.

Γιάννης Μανιάτης: Ο αρχηγός της ομάδας ενσωματώθηκε με την ομάδα στο Ζέεφελντ, συμμετείχε σε κομμάτια των προπονήσεων, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος. Στόχος είναι να προλάβει το Champions League, αλλά η πορεία της αποθεραπείας του εξελίσσεται ιδανικά. Ο Έλληνας διεθνής δούλεψε πάρα πολύ το προηγούμενο διάστημα, “θυσίασε” πράγματα, αλλά θέλει να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε τον περασμένο Μάρτιο.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Άλαν Πουλίδο: Μόνο και μόνο που αποφάσισε να μείνει ουσιαστικά ένα χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης για να παίξει στον Ολυμπιακό, σημαίνει πολλά. Οι έξι συμμετοχές που είχε όλες κι όλες με τον Λεβαδειακό (με ένα γκολ στο ενεργητικό του), είναι σαν να μην έγιναν ποτέ. Είναι ποιοτικός και έχει ωραίες κινήσεις. Θα ζητήσει την μπάλα, θα παίξει με πλάτη, θα προσπαθήσει να την “σπάσει” στα άκρα. Του λείπει, όμως, το γκολ, προς το παρόν. Στα “διπλά” που έγιναν δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ “άσφαιρος” έμεινε και στο φιλικό που αγωνίστηκε κόντρα στην Ντούκλα Πράγας.

Χόρχε Μπενίτες: Ο μοναδικός παίκτης που δεν συμμετείχε ούτε σε μία προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Έχει πρόβλημα εδώ και μήνες στους κοιλιακούς-προσαγωγούς, με αποτέλεσμα να κινηθεί ατομικά. Ενδιαφέρον από τη Γερμανία υφίσταται, ενώ και ο ίδιος δεν φάνηκε να έχει ιδιαίτερη όρεξη αυτές τις ημέρες στο Ζέεφελντ. Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με τον Παραγουανό επιθετικό.

Φράνκο Χάρα: Είναι μέσα στις φάσεις, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Είτε παίζει στα πλάγια, είτε στην κορυφή της επίθεσης. Υπάρχει ενδιαφέρον από την πατρίδα του, για να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωσή του. Έτσι κι αλλιώς, δεν προορίζεται για βασικός. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν γκολτζή στην περιοχή, δίχως αμφιβολία.

Μάικλ Ολαϊτάν: Αυτό το παλικάρι είναι άξιο συγχαρητηρίων. Στάθηκε και πάλι στα πόδια του μετά τη σοβαρή περιπέτειας που είχε σε εκείνο το “γκαντέμικο” ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Τα έδωσε όλα στο Ζέεφελντ και προσπάθησε να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει να παραμείνει. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Τζίμι Ντουρμάζ: Η πρώτη του σεζόν ήταν απογοητευτική. Μπορεί να αλλάξει κάτι τώρα; Σίγουρα δεν είναι κακός παίκτης. Και ότι είναι διεθνής με τη Σουηδία τον βοηθάει να βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες αρκετών ομάδων. Αυτό που πρέπει να σκεφτεί ο Ολυμπιακός ως οργανισμός είναι το εξής: γιατί ένας ξένος εξτρέμ, που δεν έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει την τρελή διαφορά πάνω στο παιχνίδι, να παίρνει τη θέση ενός Έλληνα παίκτη στο ρόστερ.

Ματιέ Ντοσεβί: Σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια όπως και στην περίπτωση του Ντουρμάζ. Είναι φιλότιμος ο Ματιέ και γνωρίζουμε το αγωνιστικό του ταβάνι. Για συμπληρωματική λύση προορίζεται, καθώς για βασικός αποκτήθηκε ο Πάρντο. Ο προπονητής, πάντως, δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο τους Ντουρμάζ και Ντοσεβί σε σχέση με τους Γιαννιώτα και Κολοβό. Αν και ο τελευταίος έβαλε δύσκολα στον Πορτογάλο με την εμφάνισή του κόντρα στη Ρίζεσπορ.

Γιάννης Γιαννιώτας: Ξεκίνησε φουριόζος την προετοιμασία. Με πολύ θράσος και τσαμπουκά. Όλα αυτά μέχρι να ενσωματωθούν οι διεθνείς, δύο εκ των οποίων αγωνίζονται στην ίδια θέση. Στο φιλικό με τη Ρίζεσπορ δεν έπαιξε καθόλου. Παλεύει για μία θέση στα δύο “φτερά” της επίθεσης, αλλά εν πολλοίς το μέλλον του θα κριθεί σε συνάρτηση αν παραχωρηθεί κάποιος από τους Ντουρμάζ και Ντοσεβί. Η ταχύτητα του Γιαννιώτα δεν περνά απαρατήρητη σε καμία περίπτωση. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό.

Τάσος Καραμάνος: Είναι άδικο να κριθεί, γιατί σπάνια δοκιμάστηκε στη θέση του στα “διπλά”. Μάλιστα, στα τελευταία διτέρματα δεν έπαιξε καν. Χρησιμοποιήθηκε και στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στα δύο φιλικά παιχνίδια στην Αυστρία. Με αυτά που έχει δείξει μέχρι στιγμής ο Σίλβα, ο παίκτης δεν βρίσκεται στα πλάνα του.

Δημήτρης Κολοβός:  Όλα έδειχναν πως για δεύτερη σερί σεζόν θα αναζητήσει την τύχη του μακριά από τον Ολυμπιακό. Στο φιλικό, όμως, με τη Ρίζεσπορ ήταν πολύ καλός και είχε θετική επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας. Μπορεί μία εμφάνιση σε ένα παιχνίδι προετοιμασίας να αλλάξει μία γνώμη ενός προπονητή; Ο Έλληνας ακραίος μεσοεπιθετικός έχει μία ακόμα ευκαιρία στα δύο φιλικά επί τουρκικού εδάφους.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...