Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Σήμερα έχει μικρό αλλά ΤΕΛΙΚΟ!

Σήμερα έχει μικρό αλλά ΤΕΛΙΚΟ!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα παίξει το τελευταίο του ματς φέτος στην Ευρωλίγκα, ένα για αρκετούς αδιάφορο, αχρείαστο ίσως και ανούσιο παιχνίδι. Δεν είναι όμως έτσι. Η σημερινή αναμέτρηση δεν είναι αγγαρεία και η ομάδα δεν πρέπει να τη δει ως τέτοια για μια σειρά από λόγους:

  1. Ο Ολυμπιακός εδραιώνεται εκ νέου στο τοπ επίπεδο της διοργάνωσης και είναι λογικό να πρέπει να τερματίσει στην ψηλότερη θέση που μπορεί, ακόμα και αν είναι πλέον μόνο η τρίτη.
  2. Έχει απέναντι του τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον οποίο έχουν έντονο παρελθόν και φυσικά μια ήττα απέναντι του θα δημιουργούσε αν μη τι άλλο αρνητικά συναισθήματα.
  3. Αναμετρώνται οι δύο σταθερότερες ομάδες της κανονικής διάρκειας, με την Μπαρτσελόνα να τερματίζει πρώτη και τον Ολυμπιακό με δύο νίκες λιγότερες, στη δεύτερη θεση.
  4. Τίθενται αντιμέτωποι οι κορυφαίοι της χρονιάς, από τη μια ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, Γιώργος Μπαρτζώκας και από την άλλη ο MVP της Ευρωλίγκα, Μίροτιτς παρέα με τον rising star Γιοκουμπάιτις.
  5. Θα πρέπει ο Ολυμπιακός αφενός να τιμήσει την δική του τεράστια προσπάθεια και να διεκδικήσει με όσες δυνάμεις μπορεί τη νίκη και κυρίως να εκπληρώσει την ηθική υποχρέωση απέναντι σε έναν καταπληκτικό, μοναδικό κόσμο ο οποίος ταξίδεψε απ’ όλη την Ελλάδα και Ευρώπη για αυτό το Φ4, ένα λαό που μέχρι χθες βράδυ στους δρόμους του Βελιγραδίου, σε καφετέριες και στενά, σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, πάρα την πικρή γεύση που έχει, τραγουδούσε είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό…
  6. Και κυρίως για τους εαυτούς τους και τον μπασκετικό εγωισμό τους να παίξουν και οι παίκτες μας, πέραν του κόσμου σαν είναι είναι κανονικός τελικός! Η basket league μπορεί να περιμένει, το Βελιγράδι όχι πια…

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας:”Χάσαμε όλα τα κρίσιμα σουτ”

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε, όμως, δεν κατάφερε να πάρει το διπλό κόντρα στην Μπαρτσελόνα. «Πάντα είναι ...